Sinterklaas knutsel inspiratie top 5
19 november 2015 
5 min. leestijd

Sinterklaas knutsel inspiratie top 5

Eindelijk is het weer zover, Sinterklaas is in Nederland. Voor mij is dit de meest knusse tijd van het jaar. Buiten is het weer regenachtig en waait het hard. Binnen lekker de kachel aan, pepernoten op tafel en samen genieten van leuke momenten samen. En daar hoort samen lekker knutselen natuurlijk helemaal bij.

Ben jij op zoek naar Sinterklaas knutsel inspiratie? Hier komt de Sinterklaas knutsel inspiratie top 5

Nu het weer slechter wordt en kinderen vaker binnen zitten, is knutselen een heerlijke bezigheid. Lekker samen freubelen aan de tafel met, rond deze tijd, een lekkere kop warme chocomelk en pepernoten erbij. Er zijn heel veel leuke knutsels te maken rond Sinterklaas en ik deel graag mijn Sinterklaas top 5 met jullie.

1. Sinterklaas vouwen

Sint vouwenVoor deze grappige Sinterklaas heb je 2 vellen rode 15 x 15 vouwblaadjes nodig, 2 vellen 5 x 5 cm vouwblaadjes (roze en rood) en restjes zwart/bruin, geel en wit papier. Daarnaast nog wat lijm, wol en stiften. Volg deze vouwinstructie om je Sinterklaas te maken en maak het af met de restjes papier, wol en natuurlijk een gezichtje.

Borduurkaart Piet2. Piet

Voor deze Piet heb je niet veel nodig: Een steviger papier (minimaal 120 grams), een naald (met stompe punt) en restjes garen. Ik heb zelf ook een prikpen gebruikt om de gaatjes vast voor te prikken waardoor het voor kinderen makkelijker wordt om de kaart te borduren. De kaart kun je hier downloaden om uit te printen. Laat je kind leuke kleuren garen uitkiezen en lekker de gang gaan.

3. Piet van klei
Ik ben gek op dit leuke Pietje. Niet alleen ziet hij er schattig uit, de Foam klei en Silk klei is erg prettig om mee te werken voor kinderen. En de klei hoeft niet in de oven.

Piet van kleiAls basis voor deze Piet heb ik een klein terracotta potje gebruikt. Rondom de onderrand wordt de rode Foam klei gedaan, en de bovenkant wordt bedekt met groene klei. Dan 2 bolletjes rood voor de bovenkant van de benen en 2 bolletjes groen voor de armen. Met chenille draad maak je de armen en benen met aan het uiteinde de (hand)schoenen. Het hoofd wordt gemaakt van Silk klei met wiebelogen en natuurlijk een mooi mondje van Foam klei. Nu nog het mutsje en afmaken met een mooie veer. En klaar is dit vrolijke Pietje.

4. Sinterklaas minidoosje

Sinterklaas doosje

Houdt je kind van kleuren? Download dan het Sinterklaas minidoosje hier en print het uit. Je kind kan lekker aan de slag en als het minidoosje mooi gekleurd is, knip je het uit en zet je het in elkaar. Leuk om wat pepernoten in te doen ;).

5. Sinterklaas wasknijper

Sint wasknijper

Met wasknijper kun je zoveel leuke dingen maken. Ik maakte deze vrolijke Sinterklaas. Simpel met wat stift (je kunt natuurlijk ook verf gebruiken) en wat papier (en lijm). De schoenen en toga heb ik met stift gedaan, de baard en mijter zijn van papier (alleen aan de voorkant). Leuk om zakjes met dicht te maken.

Dit is mijn Sinterklaas knutsel top 5, maar er zijn natuurlijk veel meer leuke knutsels te vinden op internet. Op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan ook eens op mijn Sien en Co Sinterklaas Pinterest bord.

Over de schrijver
Reactie plaatsen