Sinterklaastijd

Heerlijk de sinterklaastijd is er weer. Weet je nog vroeger… dat je wakker werd, je warme bed uitstapte, zachtjes de trap afging met de geur van de verwarming, alle spanning om te gaan kijken wat er in je schoen zat.

Precies dat gevoel willen wij ook overbrengen naar onze kinderen. Helaas is de november/december periode ook een hele dure periode. Een aantal tips om de Sinterklaastijd door te komen en datzelfde heerlijk avondje gevoel over te brengen naar onze kinderen. 

images

– Zet in de sinterklaastijd niet elke avond een schoentje, dat is nergens voor nodig en als je in de omgeving kijkt zijn er genoeg kinderen die dat niet mogen.

Cadeautjes in hun schoen?? dat hoeft echt niet soms is voor de kinderen een handje pepernoten of een mandarijntje echt wel genoeg.

– Schrijf eens een brief naar je kinderen met daarin dat ze lief (of niet lief) zijn geweest, een zwarte vinger afdruk erop en klaar kost niks maar geeft veel indruk op de kinderen.

– Wil je ze wel eens een keertje iets extra’s geven, in de supermarkt of bij de huishoudwinkels (blokker, action) hebben ze leuke aanbiedingen voor schoencadeautjes.

Maak zelf speelgoed. Via instragram, welke.nl, doehetzelf zaken en Google zijn er een heleboel tips te vinden om zelf aan de slag te gaan om bijvoorbeeld een keukentje zelf te maken.

Koop speelgoed via marktplaats. images4C6I4W2C

Koop speelgoed al vanaf de zomer al is het dan nog geen Sinterklaastijd. Helaas maken winkels er (logisch) gebruik van dat wij allemaal de koopkriebels krijgen in de decemberperiode. Aanbiedingen zijn vaak geen aanbiedingen. Alle speelgoed zaken hebben elke maand leuke aanbiedingen.

Schrijf alles wat je bedenkt op, een heel jaar lang. Tegen de tijd dat het de decemberperiode is ben je waarschijnlijk alles al vergeten.

Voor de rest van tijd genieten van die kleine kindersmoeltjes als ze piet zien en als ze iets in hun schoen vinden.

 

Deze keer schenken wij geen wijntje in maar een kop koffie en verdwijnt er toch weer zo een heerlijke letter K/J of S of het hele alfabet… Sinterklaastijd, lekker.

Hoe maak jij van de Sinterklaastijd een feest?  

Liefs Jane en Kiki

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen