Sletvrees

Afgelopen zaterdag was ik uit. Ik dans graag, dolgraag. Er stond een goede beat op, dus ik ging lekker los. Zit er een kale vent lonkend naar me te kijken en spreekt me aan. In al mijn onschuld luister ik naar hem. Hij zegt dat ik een lekkere kont heb, hij houdt van wat voller, want daar kan hij lekker tegen aan beuken. Oké? Heb ik hierom gevraagd? Waarom denkt hij gewoon zomaar over seks met me te kunnen beginnen? Mijn vriendin vertelt diezelfde avond dat zij wel eens is aangesproken  door een vent op de dansvloer met de vraag ‘En geniet je ervan dat al de mannen om de dansvloer  je allemaal willen neuken?’ OMG!

Kunnen wij vrouwen dan niet gewoon onszelf zijn en lekker los gaan op de dansvloer? Sexy, vrij dansen, zonder dat mannen ons daarin als zaadvragend percipiëren, denken dat we een slet zijn?

Onlangs liep ik tegen een, voor mij nieuw, woord aan: sletvrees! Persoonlijk vind ik het een geweldig woord en mag dit woord toegevoegd worden aan de Van Dale. Ik ben fan, misschien wel omdat ik sletvrees heb. Ik haat het als iemand me een slet noemt, ik ben namelijk geen slet, hooguit een flirt. Wanneer ben je eigenlijk eigenlijk een slet? En waarom wil ik zo graag afstand doen van het woord slet? Laten we wikipedia er eens op naslaan.

Definitie 'Slet'

Definitie ‘Slet’

Oké seksueel losbandig…wat is dat dan? Google biedt wederom een definitie.

‘Als je je niet aan (gewoonte)regels houdt. Voorbeeld: ‘een losbandig leven leiden met veel wisselende seksuele contacten’.

Hoeveel dan? En gaat het nou daadwerkelijk nog om of je wisselende seksuele contacten hebt of dat je overkomt alsof je wisselende seksuele contacten hebt (zoals in de definitie ‘als losbandig wordt beschouwd’)? Ik ben bang dat het het laatste is. Het maakt dus eigenlijk geen reet uit wat je doet. Het gaat erom wat mensen denken dat je doet.

Ik google op ‘Sletvrees’ en tref de Documentaire Sletvrees (volledige uitzending) aan.

Inzichten documentaire ‘Sletvrees’

Rete interessante documentaire, kijken! Een paar interessante inzichten:

  •  Men denkt dat mannen van nature meer seksdrive hebben dan vrouwen. Een andere theorie is dat de mate van verlangen naar seks te maken heeft met de mate waarin seks belonend is. Seks bij mannen is gemiddeld meer belonend dan voor vrouwen. Mannen komen simpelweg vaker klaar bij seks. De beloning voor vrouwen is dus gemiddeld minder. Als seks leuk c.q. belonend is, wil je weer en misschien zelfs vaker. Dat herken ik bij mezelf en bij vriendinnen.
  • Er is een tweedeling onder vrouwen, de nette, goede dame en de sexy, losbandige, onafhankelijke, slechte vrouw. Er heerst een taboe op sexy, initiatief nemende vrouwen. Van oudsher is het gezien als slecht, dat zit in ons normen en waarden pakket. Sexy zijn, losbandig zijn, seks willen als vrouw is onnatuurlijk, het mag niet. Vroeger werd je hysterisch genoemd, was je ziek en moest je naar de dokter.
  • Vrouwen kunnen jaloers zijn op de sexy, losbandige vrouw, omdat het zo krachtig is, niet tegen op te boksen. Dus behandelen het als taboe en stoten het af.
  • Mannen zijn seksueel vrij, vrouwen zijn nog steeds niet seksueel vrij. De druk vanuit de gemeenschap is nog steeds groot, wat vinden mensen ervan?
  • Mannen keuren een slet af, echter als het gaat om het bed, willen ze dat hun vrouw zich als een slet gedraagt. Indien ze haar als een dame zien associëren ze haar met hun moeder. Wie wil nou seks met hun moeder? Dus lady on the street, slet in the bed 😉
  • Vrouwen zijn lustobjecten en vinden het daarom moeilijk om lust te voelen, omdat ze juist gewend zijn om lustobjecten te zijn. Hoeveel aandacht besteden we wel niet aan ons uiterlijk? Die rol pakken we, dat wordt verwacht.
  • Mannen gaan direct over op neuken omdat ze denken dat de vrouw er toch snel vanaf wil zijn, er niet echt genot aan beleeft. Er zijn cursussen voor mannen om te leren wat een vrouw opwindt, heel goed 😉
  • Er is ook een cursus voor vrouwen: in touch met de slet in jezelf! Briljant!

Een van de vrouwen die wordt geïnterviewd is een stoere, zelfstandige vrouw. Zij is seksueel vrij en toch komt ze niet over als de stereotype slet. De interviewster vraagt hoeveel mannen ze heeft gehad, ze pakt met een ondeugende lach haar geheime lijst erbij. Het zijn er 145, de broer van de documentaire maakster staat op nummer 90. De documentaire maakster geeft aan dat zij zich wel eens kwetsbaar heeft gevoeld, maar dat ze dat in haar verhalen over de mannen niet terug hoort. De dame geeft aan dat ze zich dat voor kan stellen, aangezien als mannen jagen, initiatief nemen…de vrouwen de prooi zijn. Dit is echter bij haar nooit het geval. Zij bepaalt en neemt initiatief, zij is de jager, de mannen de prooi, zij zijn kwetsbaar. Wat een powerrrrr.

Conclusie

Vandaag zag ik ook een video waarin werd benadrukt dat je je eigen verhaal maakt. Je kan denken dat mensen je als slet en dus als fout zien of je kan denken dat je seksueel vrij bent en je seksualiteit omhelst, goede ervaringen hebt gehad in seks, jezelf sexy vindt en daarom ook heerlijk kan genieten van seks. Iets wat ik alle vrouwen gun. Het is ok.

Eindconclusie: waarom heb ik sletvrees? Omdat ik opgevoed ben met de gedachte dat een sexy, losbandig ogende vrouw slecht is. En dat is bull shit. Gelijkheid voor mannen en vrouwen op seks gebied heeft nog een lange weg te gaan! Laten we beginnen bij onszelf. 😉

Never stop learning!

Over de schrijver
Reactie plaatsen