Smartshopping
13 oktober 2015 
4 min. leestijd

Smartshopping

De dagen worden korter de avonden lijken langer te duren, de herfst/winter staat weer voor deur. Omdat niet alleen de dagen inmiddels korter zijn geworden maar ook de winterkleding van vorig jaar van je kinderen inmiddels een stuk te kort is geworden betekent dat SHOPPEN! Je kids moeten weer in het nieuw gehesen worden. Met de feestdagen voor de deur betekent dat ook dat de dure maanden er weer aan staan te komen.

Omdat wij single mommy’s zijn en het gemiddeld dus met minder geld moeten doen dan de gezinnen met een vader en een moeder heb ik wat tips op een rijtje gezet voor smartshopping.

Want ook al moeten we het soms met wat minder doen we willen toch dat onze kinderen er leuk, mooi en verzorgd bijlopen. Benieuwd naar welke smartshopping tips jij kunt gebruiken? Lees dan snel verder.

1. Volg de trends

Links Zeeman, ongeveer een tientje. Rechts Z8, 80 euro.

Zeeman; een tientje. Z8; E 75,85.

Geloof me het maakt echt niks uit of je kind merk draagt of geen merk draagt. Maar er wordt vaak gekeken naar of je kind er hip bij loopt of niet. Vaak creëer je een hippe look voor bijna nop door te kijken naar de kleuren van dat seizoen. Als je met deze kleuren werkt zorg je er dus al vaak voor dat je kind er toch naar de laatste trend bij loopt.

2. Match
Zorg dat je basics hebt en dan bedoel ik t-shirts, leggings, spijkerbroeken en vesten. Als je werkt met basics die dus echt al voor bijna nop te krijgen zijn, kun je kiezen om er een eventueel duurder kledingstuk bij te doen. Op deze manier creëer je keer op keer een nieuwe look. En lijkt het dus alsof je kind veel meer kleren heeft dan wat er daadwerkelijk in de kast hangt.

3. 2e hands
Er zijn zat sites en kinderkleding beurzen waar je leuke 2e hands kinderkleding krijgt. Vaak zijn deze kleren maar een paar keer gedragen en zien er bijnaaaaa nieuw uit. Als je er gewoon op let dat er geen vlekken of dat de kleding niet pillig of vaal is kun je voor hele leuke prijsjes hele leuke kleding kopen.

4. Outlets
Heb je toch een lichte voorkeur voor merken dan zijn outlets echt een must! In deze outlets hangen vaak merkkleren voor net wat aangenamere prijsjes in de rekken. Super smartshopping !

5. Cadeautips
Vaak komen je kinderen om in het speelgoed maar komen er toch verjaardagen, feestdagen en andere smartshopping 1cadeaumomenten voorbij. Vraag dan eens in plaats van speelgoed naar kleding te goed bonnen. Zo kun jij of je kinderen het toch vaak zelf uitzoeken en heb je toch een cadeau waar je iets aan hebt.

6. Vermijd impulsaankopen
Koop niet alleen wat er leuk uitziet maar denk ook aan functionaliteit. Zo’n schattig rokje/jurkje of stoere buggy spijkerbroek zien heel schattig uit maar niet heel praktisch in een (overdekte) speeltuin bijvoorbeeld. Die bretels zijn trouwens vaak ook los te krijgen en zo creëer je vaak meerdere keren een andere broek. En kun je van iedere spijkerbroek een stoere spijkerbroek met bretels maken.

7. DIY – do it yourself
Zelfgemaakte kledingstukken zijn vaak hip, leuk en vooral uniek! Dus stof de naaimachine maar af, haal de breipennen en haaknaalden maar uit de kast en ga lekker hobbyen. Ik zelf ben ook helemaal aan het haken en breien geslagen. Het heeft ook nog eens als voordeel dat je tijdens de lange donkere avonden lekker iets te doen hebt.

Liefst, Rachel

Ik hoop dat jullie iets aan mijn smartshopping tips hebben. Doen jullie zelf nog iets om te besparen? Laat het me weten in de reacties.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen