Solliciteren als alleenstaande moeder
28 maart 2017 
2 min. leestijd

Solliciteren als alleenstaande moeder

In mijn vorige blog schreef ik over dat ik werkloos was geworden en dat ik daar enorm onrustig van werd. Alhoewel ik van het UWV de tijd mag nemen i.v.m. herstel, vind ik ook dat ik wel kan zoeken naar werk dat ik nu wél kan. Dus ik pluis dagelijks de vacaturesites en -apps af. Na 100 afwijzingen komen nu de uitnodigingen voor gesprekken binnen!

Super spannend, want ik wil natuurlijk die ene leuke baan hebben! Anders schrijf ik ook niet. Ik wil dolgraag weer aan het werk, maar solliciteer niet random op alles. Ik wil er wel achter staan, al besef ik dat dit nu nog kan doordat de instanties nog niet in mijn nek zitten te hijgen.Die soepelheid blijft niet voor eeuwig en dat hoeft ook niet.

Hoe regel je het met de opvang single mommy?

Het valt me op dat alleenstaande moeders wel vaker te maken hebben met vooroordelen tijdens sollicitaties. Onlangs schreef een blogger op Happy Single Moms nog een blog over dat ze dit uit moest leggen tijdens sollicitaties.

Ik weet zeker dat vaders niet hoeven te verklaren hoe zij de zorg voor hun kind met het werk denken te combineren. Of dat ze moeten vertellen hoe het geregeld is met de opvang. Of de vraag of het wel lukt om voor een bepaalde tijd het huis te verlaten.

Heeft dit dan te maken met de stempel die wij alleenstaande moeders onbewust toch opgedrukt krijgen? Zo van dat alle alarmbellen afgaan als er een alleenstaande moeder komt solliciteren. Zeker als je een gesprek hebt met een vrouw die ook moeder is, maar dit wel deelt met haar man of vriend, worden de stigma’s naar voren gehaald.

“Ik vind het al zwaar om een x aantal uren per week te werken en te zorgen voor mijn kind. Maar ik heb een vriend, dus kan de zorg delen. Dat is voor jou heel anders, dus hoe ga je dat doen?”

Na dit soort vragen word er bij mij toch een bepaalde irritatiefactor getriggerd. Kordaat geef ik dan ook antwoord dat ik alles prima op de rij heb en dat opvang nooit een probleem is. Daarbij geef ik ook aan dat ik wil benadrukken dat mijn werk los staat van mijn leven thuis. Ik merk dat het aangeven van deze grens enigszins helpt.

Alleenstaande moeders, de perfecte medewerkers?

Ergens vraag ik me wel af of dit soort vragen gepast zijn tijdens een sollicitatiegesprek. Je mag toch aannemen dat als iemand solliciteert, dat deze dan ook gemotiveerd is om te komen werken. Ik neem ook aan dat je de wat minder gemotiveerde mensen er wel uit kunt filteren. Bovendien vind ik dat als je als interviewer zelf moeder bent, je je bewust moet zijn van wat jouw referentiekader is en dat van een ander.

In de meeste gevallen durf ik wel te beweren dat alleenstaande moeders enorme doorzetters zijn. In plaats van alleenstaande moeders te associëren met “probleemgevallen” zouden potentiële werkgevers ook de positieve kanten van de persoon kunnen zien. Harde werkers, doorzetters, sterk, zelfstandig en ga zo maar door. In een heel enkel geval komt het een keer voor dat je echt naar huis moet, omdat er nood aan de man is. In mijn geval is er dan echt sprake van nood, want mijn opvang belt niet voor ieder wissewasje. Sterker nog: ik denk dat het in de laatste 4 jaar amper 2 x is gebeurd dat ik naar huis moest vanwege problemen thuis. Daar heb je snipperuren voor toch?

Morgen heb ik een sollicitatiegesprek. Vandaag bereid ik me goed voor en morgen ga ik mezelf laten zien. Ik ga me niet beter voordoen dan ik ben. What you see is what you get. Vragen over mijn alleenstaande moederschap zal ik beantwoorden als dat nodig is. Maar werkgevers; kijk eens wat verder dan alleen dit gegeven. Wij vrouwen zijn zoveel meer dan dat..

Zie ook: De sollicitatie voor gesloten deuren

Wat is jouw ervaring met solliciteren als alleenstaande moeder?

 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 13 May 2017

Ben nu ook druk met solliciteren maar heb recent nog gewerkt en dan geef ik gewoon aan dat de opvang nooit een probleem was maar idd je moet het vaak wel uitleggen! Jammer. Je kunt nml ook getrouwd zijn en een man hebben die lange dagen maakt of soms weken of maanden weg is voor zijn werk toch?

Reactie plaatsen