Soms is single mom zijn niet zo fijn
11 juli 2016 
3 min. leestijd

Soms is single mom zijn niet zo fijn

Single mom zijn is vaak best fijn. Zo zijn er heel veel zaken die je gewoon lekker zelf kan bepalen. Je hoeft niet te overleggen wat je doet met eten, wie de boodschappen haalt, wie er kookt en waarom, want dat doe je allemaal zelf. Je hoeft geen discussie te voeren over klusjes in huis (tenzij je tieners of pubers in huis hebt, want dan begint het weer). Als je iets op de trap neerlegt met de bedoeling dat het naar boven gebracht moet worden, dan ben je vaak zelf degene die het als eerste weer tegenkomt. De vuilnis kan je ook gewoon zelf doen en je bent zelf de baas over de afstandsbediening.

Dus zodra je overdag het hele Nickelodeon programma gehad hebt en die kinderen eindelijk in bed hebt liggen, kan je gewoon helemaal zelf bepalen waar je naar kijkt. Al zap je honderd keer heen en weer, who cares!! Of al kijk je lekker suf naar ‘Help Mijn Man is Klusser’, waar je trouwens toch niet aan mee kan doen, of ‘Ik Hou van Holland’, het maakt gewoon niks uit.

Zelf beslissen waar de vakantie naartoe gaat, dagjes uit, of je op zondag wel of niet de deur uitgaat, waar je je spaargeld aan uitgeeft, of je nou gekleurde kussens voor de bank koopt of juist gaat voor zwart en wit, of je gaat voor dat leuke zomerjurkje of toch die spijkerbroek, of gewoon allebei. Geen overleg nodig, je kan het helemaal zelf bepalen. Hoe heerlijk is dat??

En zo hoor ik het ook wel terug van vriendinnen, die zouden best nog weer single willen zijn. En dat begrijp ik ook, want dat heb ik ook heel vaak gedacht tijdens mijn huwelijk. Hoe leuk is het om weer ongegeneerd te flirten, te zoenen, te vrijen, die spanning te voelen. En eerlijk is eerlijk, dat is ook gewoon heel leuk.

Allemaal dingen doen en ondernemen die in een huwelijk en een gezin toch wat lastiger zijn. Of in ieder geval lastig uit te leggen zijn. De vrijheid die je hebt zodra je kinderen bij hun vader zijn.

En dan komt er toch ook een ‘maar’…

Op deze leeftijd en in deze tijd weer op de markt te liggen, is heus niet zo makkelijk. Ook bij mannen staat er geen ‘single’ op hun voorhoofd. En je elk vrij weekend in het uitgaansleven storten is bijna niet vol te houden. Trouwens, vindt maar eens vriendinnen die daar elk weekend tijd voor hebben naast hun gezin.

medications-257346_1920

Hoe zwaar is het om single mom te zijn, als je met negen dertig graden koorts en met een griep op de bank ligt. Niet in je bed, want je kinderen hebben je nodig. “Mama, mogen we dit?”, “Mama, kan je dat?” en tuurlijk snappen ze dat ze op zo’n moment niet veel kunnen vragen, maar het blijven wel kinderen. Kinderen die na school naar hun sportclub gebracht moeten worden, die ’s avonds moeten eten en wat ook gekocht moet worden, die naar bed moeten en die ’s ochtends weer klaar moeten staan om naar school te gaan.

Of zo’n moment dat je auto niet start, je geen idee hebt wat er aan de hand zou kunnen zijn en je graag even zo’n mannen-opmerking nodig hebt waardoor je weet dat het goed komt. Hier ook uitzonderingen daar gelaten. Ik weet dat er heel veel mannen totaal geen verstand van auto’s en techniek hebben, en graag doen alsof.

 

Of zo’n zware klus in huis of je tuin waar je eigenlijk gewoon brute mannenkracht bij nodig hebt. Of zo’n dag waarbij alles mislukt, en je gewoon moe bent, en gewoon nergens meer zin in hebt, zo’n dag…

Of als de zomervakantie begint en je voor drie weken afscheid kan nemen van je lieve kindjes. Of als ze jarig zijn en ze zijn bij hun vader. Of tijdens een feestdag waarbij je dan toch niet compleet bent, of op zo’n moment waarbij je uitgenodigd wordt door vrienden en je met alles voelt dat ze het doen omdat je anders alleen bent. En zelfs als je het niet erg vindt om alleen te zijn, dan nog voelt dat niet altijd even leuk.

En nee, ik hoef echt niet een man alleen daarvoor. Nee, ik ben niet desperate en nee, ik zoek geen man. En ja, ik kan alles zelf, en anders organiseer ik wel dat het lukt, en ja, ik ben een happy single mom, maar hee…you know what I mean…?

 

 Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 11 Jul 2016

Zo herkenbaar..prachtig omschreven!!

Reactie plaatsen