'Sorry, je bent te druk met je kinderen'.
25 februari 2017 
2 min. leestijd

'Sorry, je bent te druk met je kinderen'. "Sorry?"

‘Sorry, je bent te druk met je kinderen’

Echt. Dat is wat er in zijn laatste appje stond: ‘Je levensstijl past niet bij de mijne. Ik vind dat je veel te druk met je kinderen bent.’ Misschien een laatste sneer, omdat ik onze date afblies. Maar ook deze man kreeg het weer voor elkaar: ik was weer met stomheid geslagen. Verbijsterd en met een open mond stond ik naar mijn beeldschermpje te staren. Daarna volgde natuurlijk een grote grijns en een licht gevoel van trots. Ook dit had ik weer goed ingeschat. En ook nog eens ruim voordat het ‘te laat’ was. Pffff…..Niet sorry.

Maar daarna werd ik toch weer een beetje boos en verdrietig. Te druk met mijn kinderen? Net als de moeder van jouw kind zeker? Die net als ik alle logistieke problemen met veel liefde oplost. Die ze naar school brengt, ophaalt van speelafspraakjes en dag en nacht voor ze zorgt. Die lieve kinderen kunnen er ook niets aan doen dat hun vader en moeder gescheiden zijn. Ze komen op de eerste plaats. Dat is wel het minste wat ik ze kan geven. Liefde, aandacht, tijd en een schoon bedje. Ook niet sorry.

Trouw aan mezelf

En dat was niet de eerste keer dat ik verbaasd was over de manier waarop en de reden waarom. Waarom ik niet goed genoeg ben om aandacht aan te besteden. En ik kan er ook helemaal niets mee.

gras

Misschien is het gras altijd groener aan de andere kant van de heuvel, misschien is er wel veel te veel gras. Maar ik ga mijn best niet doen om het allemaal voor je voeten weg te maaien. Want wat voor de één aantrekkelijk is, werkt voor de ander totaal niet. Er is werkelijk geen pijl op te trekken. Daarom maak ik er geen toestand van. Ik blijf gewoon trouw aan mezelf. Weer niet sorry.

 

Mijn eigen checklist met eigenschappen en kenmerken die ik zoek in een man is heel kort. Ik denk niet in typeringen. Loslaten die krullen, blauwe ogen en minimaal 1,85 meter. Je doet ook jezelf enorm te kort. Er zijn zoveel leuke mensen die niet aan deze eigenschappen voldoen. Eigenlijk heb ik maar twee keiharde eisen: hij moet vrijgezel zijn en eerlijk. En natuurlijk wil ik er graag een goed gesprek mee kunnen voeren. Logisch toch?Sorry, je denkt te veel aan je kinderen

We hebben ze al eerder voorbij zien komen: de redenen waarom het juist een goed idee is om te daten met een happy single mom. Ook ik onderstreep ze: zelfstandig, zorgzaam, goed in plannen en we claimen je niet iedere dag. Ook wij hebben onze eigen ruimte nodig. Wees er blij mee. En ga er voor!

Wat is de ergste reden die jij ooit hebt ontvangen van een man, waarom jij geen geschikte vrouw voor hem zou zijn? 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 25 Feb 2017

*geen peil op te trekken*

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Jun 2017

Pfffff sommige mannen!!???

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Jun 2017

'Ik heb geen zin om de kinderen van een ander op te voeden'

Reactie plaatsen