Speed daten voor beginners
16 mei 2016 
4 min. leestijd

Speed daten voor beginners

Als je dan toch single bent, dan moet je ook zorgen dat je alles eruit haalt wat eruit te halen valt. Dat vonden mijn single-mom-vriendinnetje-in-crime en ik. En zo besloten wij te gaan speed daten. Gewoon voor de lol natuurlijk, want we hadden niet de illusie daar de ware liefde tegen te gaan komen.

We gaven ons online op voor de club 30-45-jarigen, dat viel ruim binnen onze zoektocht. Nog even heen en weer appen over de kledingkeuze en daar gingen we. Op van de zenuwen, een lege maag, want een fatsoenlijke hap eten was ons ook niet gelukt.

Vooraf kozen we nog even een strategisch terrasje, op de route en vlakbij het café waar de speeddate zou plaatsvinden en bestelden een wijntje. Zo konden we mooi van een afstandje bekijken wat voor type mensen nou op dat speeddate-avontuur afkwam.

Helaas liep elke mooie ‘kandidaat’ de ingang voorbij, en gingen er toch echt een paar mannen met iets minder ‘kans’ (zachtjes uitgedrukt) naar binnen. Nog maar een wijntje dan, deze keer met een schaal bitterballen erbij, want we hadden toch wel trek ineens.

De twee wijntjes op onze praktisch lege maag in combinatie met de zenuwen zorgden er in ieder geval voor dat we vrij ontspannen de ruimte konden binnengaan.

We kregen elk een tafeltje aangewezen, ik tafeltje zes en mijn vriendin tafeltje vijf. Op het tafeltje lag een kaartje met daarop alle namen van de mannen waarop we ‘ja’ of ‘nee’ konden invullen. Twintig namen telden we dus na een laatste blik naar elkaar namen we vol goede moed plaats achter onze tafel.

Daar klonk de bel, en…GO!! Man nr. 1 nam voor mij plaats en er volgde een gesprek over hoe zijn dag eruit had gezien. Tja, eerlijk is eerlijk, de eerste indruk is toch het uiterlijk van de man en die liet, in mijn geval, te wensen over. Dat in combinatie met zijn verhaal over een testrit die hij gemaakt had in de auto waarvan ik al niet meer heb onthouden wat voor merk, kreeg deze man een nee. Het gekozen onderwerp was ook niet handig.

De bel, en man nr. 2 schoof aan mijn tafeltje. Ik kreeg een wanhopige blik van mijn vriendinnetje toegeworpen en bij het aanzien van de man die aan haar tafel was geschoven, verdween ik het liefste achter de vaas met bloemetjes of liever nog onder de tafel. De man tegenover mij voelde zich hierdoor duidelijk ongemakkelijk dus zo goed en kwaad als het ging, nam ik het gesprek over. Als een heuse interviewster vuurde ik wat vragen op hem af, die hij keurig beantwoorde en ook deze man kreeg na drie minuten een ‘nee’. Hij was iets te verlegen en te passief voor mij. Ik denk dat hij niks over mij wist na die drie minuten.

Man nr. 3 was kansloos. Tenslotte sprak de wanhopige blik van mijn vriendin al boekdelen. Te klein, te smal, foute snor, verkeerde bril, slechte kledingkeuze en toen hij vertelde dat hij op een orgel speelde, graag met een verrekijker door de duinen wandelde, moest ik alle zeilen bijzetten om niet de slappe lach te krijgen. Dat zou pas echt gênant zijn. Om die reden mijn vriendinnetje ook maar niet meer aangekeken want in mijn ooghoeken zag ik al dat zij de grootste lol had om deze situatie. Zij had de drie minuten met hem al overleefd…en het waren drie hele lange minuten.

Speed daten voor beginners

Er kwam een man voorbij die onderzoek deed naar speeddaten, gevalletje jammer, Hendrik H, die elke maand kwam speed daten, op zoek naar de ware liefde, een chirurg met een houding die bijzonder te noemen was, een man die drie weken in Nederland woonde, tenminste, dat verstond i , en die op zoek was naar goede vrienden. Dan nog een leuke man maar die was in staat om in drie minuten zijn enorme issue met zijn ex uit te leggen, eentje van twee en dertig, best heel leuk, maar tja…twee en dertig! En toen een leuke man, fotografie als hobby, een passie voor reizen en houdt van avontuur. Ik ook maar dat ziet er vast heel anders uit als single moeder met twee kinderen. Op Tinder zou ik hem weg-swipen met dit profiel, maar nu we er toch waren. Ik vond hem toch een ‘ja’. Dat stukje avontuur en reizen was van later zorg.

Na ongeveer tien mannen was er een pauze en konden mijn vriendin en ik onder het genot van een wijntje de balans opmaken. We kwamen al heel snel tot de conclusie dat als we in deze lijn de avond door zouden zetten, we er echt geen match uit zouden slepen. Dat zou toch een beetje jammer zijn, want in de advertentie stond vermeld dat er 99% kans op een match is. Nog een glas wijn zou vast helpen en vol goede moed gingen we door naar de volgende helft van de mannen.

Na twintig mannen zat de avond erop en vergeleken we vol trots onze kaartjes. Allebei een paar ja-tjes. Nog een ’ja’ weggummen en toch een ‘nee’ aangekruist, een twijfelgeval toch maar gewijzigd in een ‘ja’ en zo leverden we de kaarten in.

De volgende ochtend kwam de uitslag in de mailbox. Score: 1 match en 6 mannen die mij op ‘ja’ gezet hadden. Niet slecht. Vriendinnetje helaas geen match, wel 8 mannen die haar leuk vonden en een uitnodiging om nog een keer te komen speed daten.

Van mijn match heb ik na twee mailtjes heen en weer overigens nooit meer wat gehoord. Kennelijk had ik toch een andere opvatting over reizen en avontuur dan deze leuke fotograaf en was ik met mijn twee dochters toch iets minder spannend in het echt.

Geen date dus, maar wel een leuke avond, een klein katertje en een leuk verhaal voor later!!

Over de schrijver
Reactie plaatsen