Stap voor stap Twinning outfits creëren
24 mei 2016 
3 min. leestijd

Stap voor stap Twinning outfits creëren

Een alleenstaande moeder zijn betekent niet dat je er niet hip en trendy bij kan lopen. Ik ben zelf een echte fashion lover. En fashion is er in alle soorten en maten en in alle prijsklassen. Wat ik nog leuker vind nu ik moeder ben is mijn outfit afstemmen op de outfits van mijn prinses. Dit valt nog niet mee om mijn volwassen outfit af te stemmen op een outfit in mini maatje. Toch lukt het mij op “Twinning” outfits te creëren.

Benieuwd hoe ik “Twinning “outfits creëer? Je leest het hier in mijn nieuwe blog. Ik leg stap voor stap uit hoe je kunt “twinnen”.

Twinning is niet alleen leuk voor moeder en dochter, maar zeker ook voor moeder en zoon.

Hoe ouder m’n prinses wordt en hoe groter haar maatje, hoe makkelijker het wordt. Ik wil niet zeggen dat ik de eerste beste winkel kan binnen stappen om een matchend kleding stuk te vinden. Ook wil ik niet beweren dat, het mij geen zoektochten oplevert maar het wordt wel makkelijker. Want vind maar eens een een machend outfit bij een bokspakje. Ik heb voor mijzelf een soort van methode bedacht om de outfit van Quinty bij die van mij te laten passen. Ik leg je dit stap voor stap uit.

1. Kleur
Als ik begin met een outfit samen te stellen dan kijk ik allereerst naar kleur. Heb ik iets zwart met wits aan dan trek ik Quinty ook iets zwart met wits aan. Dit geld overigens  ook voor alle andere kleuren.

2. Kledingstukken
Rokjes matchen met rokjes. T shirts matchen met t shirts. Hierbij blijft stap 1 wel belangrijk. Zwarte rokjes matchen met zwarte rokjes. Witte topjes of t-shirts matchen met witte topjes of t-shirts (lees iedere andere kleur kan ook).

image

3. Teksten en printen.

Streepjes matchen met streepjes. Bolletjes matchen met bolletjes en kant matcht met kant. Maar zo heb je ook teksten die met elkaar matchen. Je hebt tientallen sites waar je zelfs t shirts kan laten bedrukken met my mommy….. En my daughter….. Of my Son……Hoe gaaf is het om dit te matchen? Ik moet eerlijk bekennen ik had alleen een matchend-kingsdays-tekst-shirt. Maar ik werk wel heel erg met printjes, kleur van de t-shirts en de kleur van de teksten.

4. Materiaal
Leer past bij leer, jeans past bij jeans en kant bij kant en jogging stofjes passen bij jogging stofjes. Houd hier wel bovenstaande in je achterhoofd. Een roze kanten jurkje past natuurlijk minder goed bij een donkerblauw kanten jurkje. Maar een wit kanten jurkje past natuurlijk altijd bij een wit kanten jurkje. Dit geld natuurlijk ook voor jeans. Een blue jeans matcht natuurlijk minder met een grijs jeans stofje bijvoorbeeld.

5. Do it yourself
Het is vrij lastig om dezelfde riemen of accessoires te vinden. Maar Riempjes kan je prima zelf maken. Wil je matchen met je dochter maar kan je geen riempje vinden in dezelfde stof, kleur of eenzelfde soort patroon? Dan kan je eventueel met een stuk lint, kant of katoen zelf twee riempjes in de gewenste maten maken. Oogt meteen een stuk meer matchy. Het is een goedkope en effectieve oplossing zonder dat je stad en land af zoekt naar dezelfde riempjes. Dit zelfde geld ook voor de mommy en daughter sieraden. Met elastiek draad en kralen kun je een hoop zelf maken en ook matchende mommy en daughter accessoires maken.

imageZoals ik al eerder vermelde “Twinning” is er in alle prijsklasse en hoeft totaal niet duur of moeilijk te zijn. Roeien met de riemen die je hebt en goed bedenken wat je wil, hoe je het wil en hoe je dit dan het beste kan bereiken. Het kan voor moeder en dochter en voor moeder en zoon! Tegenwoordig heb je zoveel leuke ‘uniseks’ mode, wat toch is aangepast op sekse. Denk hierbij aan de taille bij de vrouw of een net wat wijdere broek bij een man. Of bijvoorbeeld de Boyfriendjeans iedeaal om te matchen met je zoon. Of bijvoorbeeld de “houthakkers hemden” leuk voor moeder en dochter maar ook voor moeder en zoon. Veel items zijn voor vrouwe en kinderen te krijgen in dezelfde patronen, kleuren en materialen.

Ik val in herhaling! tijd om te stoppen dus.

Ik hoop dat jullie wat aan de tips hebben gehad. Mocht je het niks vinden: no problem! Wij moeten het aan en wij lopen voor schut. Mocht je het wél leuk vinden, hartstikke leuk en ik ben benieuwd of jij nog tips hebt en wil delen of dat jij dit bijvoorbeeld zelf ook met je trots doet. Alles is welkom bij de reacties.

Liefs,

Rachel

Over de schrijver
Reactie plaatsen