Een stempel op mijn voorhoofd!
20 mei 2017 
3 min. leestijd

Een stempel op mijn voorhoofd!

Geen idee wat jullie ervaringen zijn, maar wat ik merk is dat ik af en toe een bewust of onbewust een stempeltje krijg. Het stempeltje wisselt soms. Maar ik heb wel degelijk een stempel. Single en moeder! Een geweldige combinatie als je het mij vraagt. Wat me vooral opvalt, is dat mensen in mijn omgeving er meer moeite mee hebben.

Netflixen

Als ik er voor kies om mijn kidsvrije weekend alleen door te brengen, dan verbaast mensen dat.
Ik krijg dan vragen. Of ik het niet moeilijk vind alleen? Uhm nee, waarom? Eerlijk is eerlijk geniet ik even van de stilte. Natuurlijk mis ik mijn kinderen, maar even niets moeten en alles mogen is gewoon heerlijk.

Ik ben dus echt niet zielig, ik kan me gewoon prima vermaken als ik alleen ben.
Ik wandel heerlijk veel met mijn ietwat gekke hond en ik heb dan eindelijk tijd om eindeloos te Netflixen. (Ja in mijn kidsvrije weekend, maak ik er soms echt een werkwoord van) Dit doe ik niet ieder kidsvrij weekend, maar soms kies ik er echt bewust voor.

Een stempel op mijn voorhoofd!Geen mannenverslinder

Ik ben ook niet gevaarlijk hoor. Omdat ik nu een alleenstaande moeder en dus vrijgezel ben. Nee, ik zie niet iedere man als een prooi. Sterker nog, ik zit helemaal niet op een man te wachten. Ik geniet gewoon even van mijn vrijheid en mijn onafhankelijkheid. Ook dat verbaast mensen soms, maar wat mij soms verbaast is dat ik toen ik nog een relatie had ook erg veel alleen was. Een man altijd over ver.

Gek genoeg vond ik het toen soms wel heel moeilijk om alleen te zijn.
Omdat je dan samen bent, maar toch alleen. Ik vond dat zwaarder, dan nu ik echt alleen ben met mijn kinderen. Maar dat leek niemand echt op te vallen. Alles deed ik alleen, terwijl ik toch met iemand samen was. Zijn beroep bracht dat met zich mee, maar ik vond het soms echt zwaar.

Gewoon een gezin, maar dan een beetje anders

En dan onze zomervakantie. Ik wil geen alleenstaande ouder vakantie. Tijdens het zoeken en informeren werd ik soms gewezen op het alleenstaande ouderveldje op een camping. Waarom was mijn ietwat verbaasde reactie?  Ik wil niet op een alleenstaande ouder veldje, ik wil tijdens mijn gezinsvakantie geen stempel op mijn voorhoofd. Die camping is het dus niet geworden. Ik ga gewoon met mijn gezin naar een gezinscamping.

Natuurlijk snap ik wel dat sommige mensen hier voor kiezen, maar het is niet zo mijn ding. Ondanks dat ik het alleen doe, ben ik ook een gewone ouder. Ik geniet als mijn kinderen genieten. We hebben een super leuke camping uitgezocht, die niet te ver weg is. Uiteraard vind ik het best spannend, ik moet het toch alleen doen. Maar we gaan vooral samen mooie herinneringen maken, omdat ik dan ruim twee weken volledig de tijd heb voor mijn twee leukste mannen. Als fulltime werkende moeder is het erg druk, dus ik tel de dagen af. Maar jemig dat duurt nog heel lang.

Stempels, stempels en nog eens stempels

Stempels op mijn voorhoofd, of misschien moet ik gewoon een button op doen. Soms grap ik daar over! Ik denk dat er een duiveltje op moet staan! Pas op voor een vrij-gezellige alleenstaande moeder!
Herkennen jullie dat? Alsof je nu ineens een heel ander mens bent, omdat je een Happy Single Mom bent. Ik ben helemaal happy met mijn status en ik ben gewoon nog dezelfde meid als voor mijn scheiding. Nou ja eigenlijk ben ik een stuk leuker geworden haha!

Ik heb twee fantastische mannen in mijn leven en dat is voor mij meer dan genoeg. Geen stempel: Vrijgezel, Alleenstaande ouder of Eenzaam.
Ik heb maar 1 stempel op mijn voorhoofd! Trotse Moeder! Mag dat ook?

Zie ook: Single mom, alleenstaande moeder, meteen een stempel

Voel jij ook wel eens dat er een stempel op je gedrukt wordt? Hoe ga je daar mee om?

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 10 Oct 2019

Het vreemde is dat je vaak een gevaar voor een ander bent.Vrouwen zijn bang dat hun man jacht op je gaan maken. Een opmerking van hun man “goh wat een leuke vrouw “ is al genoeg om rot opmerkingen te krijgen. Het idee al dat ik er vandoor zou gaan met een man die al een relatie heeft is om over mijn nek te gaan. Alleen zijn geeft zoveel voordelen en voldoening dat ik besloten heb om alleen te blijven.Trots op mezelf hoe alles gaat en zelfs door goede beslissingen een wereld gecreëerd heb zonder ruzie en hele lange discussies

Reactie plaatsen