Stoere single mom

Al eerder schreef ik een blog over mijn doe-het-zelf perikelen in en rondom het huis. Inmiddels zijn er bepaalde klussen, die normaal gezien verricht worden door mannen, waarvoor ik mijn hand niet meer omdraai (en daar ben ik best trots op!). Ik voel me dan ook een stoere single mom.

De auto

Ik rijd per jaar een kleine 40.000 kilometer en ik zorg graag voor veilige rij-omstandigheden. Dus periodiek vul ik de ruitenwisser-vloeistof bij en controleer ik het oliepeil. Één keer per maand controleer ik de bandenspanning en vul ik de banden bij als dat nodig is. Bijna altijd zijn er toevallig mannelijke toeschouwers in de buurt als ik deze werkzaamheden verricht. “Zou dat meisje wel weten wat ze moet doen?”, hoor ik ze dan denken. Gelukkig trek ik er altijd een slim en serieus gezicht bij zodat het net lijkt alsof ik er enorm verstand van heb. Laatst controleerde ik de bandenspanning bij een tankstation bij ons in het dorp. Ik werd gadegeslagen door een vrachtwagenchauffeur. Misschien had hij gehoopt dat ik om hulp zou vragen. Bij het vierde wiel zei hij: “goh, dat zie je vrouwen toch niet vaak doen.” Ik mompelde iets algemeens terug van: “Tja, het moet toch gebeuren hè?”. Ik ga wildvreemden ook niet uitleggen dat ik geen man heb die dat voor me kan doen. Doordat ik jarenlang in Amsterdam heb gewoond, heb ik bijvoorbeeld het fileparkeren onder de knie gekregen (zowel links als rechts). Dit durf ik dan prima ook te doen terwijl er bouwvakkers naast de auto staan te kijken met de armen over elkaar. En als het de eerste keer niet lukt, steek ik gewoon nog een keer.

De CV ketel

Toen ik in mijn nieuwe huis kwam te wonen, moest er een nieuwe cv ketel geplaatst worden. Ik dacht dus dat ik nooit hoefde om te kijken naar het ding. Niets bleek minder waar, want aan het einde van het eerste jaar bleken de radiatoren aan één kant van het huis het niet te doen. Een beetje zoeken op internet leerde mij dat de cv ketel waarschijnlijk ontlucht moest worden. Na een uitgebreide zoektocht op internet ging ik aan de slag. En de radiatoren werden gelijk warm! Elke man die deze blog leest, gaat nu lachen want die weet natuurlijk dat de druk in de leidingen dan weer daalt en dat je dan de cv ketel moet bijvullen (en dat de volgende klus zich dan gelijk aandient). Dit klusje had ik al 20 jaar van mijn leven uit weten te stellen en ik zag hier dus erg tegenop, maar hieraan moest ik nu ook geloven. Ik appte foto’s van de leidingen en de ketel naar mijn vader en hij vertelde hoe het moest. Uiteraard bleek het doodeenvoudig. En sindsdien doe ik dit zelf!

heating-463904_640

Stoere single mom

Bluf you way into everything

Af en toe moet er iets gebeuren aan mijn huis, want ik woon in een relatief oud huis. Voordat er iets moet gebeuren, laat ik me altijd goed informeren door de vakmensen zelf of via internet. Ik ben dan ook zo blij dat je alles maar ook werkelijk alles kan terugvinden op internet. De meeste bizarre onderwerpen heb ik al gegoogeld en mijn vraag werd altijd beantwoord. Soms vraag ik mijn vader even e.e.a op een rijtje te zetten. En zo bluf ik mezelf door deze klussen heen en roep ik af en toe slimme dingen tegen de vaklieden of in een winkel.

Grasmaaien

Ik heb zo’n monster in de garage staan; een benzinemaaier die pas na drie keer trekken aan het aantrek-touw brullend aangaat waarbij de rookwolken omhoog komen en de hele buurt zit te kuchen. Deze grasmaaier kreeg ik bij het huis van de vorige bewoners en ik vond het zo’n eng ding dat ik een elektrische grasmaaier kocht en het monster probeerde te negeren. Maar met een tuin van minstens 30 meter diep is dit echt niet handig want er zijn drie verlengsnoeren nodig om overal bij te komen. En je loopt natuurlijk de kans om over het snoer heen te maaien. Intussen stond het monster in de garage en lonkte naar mij, heel erg. Dus ik waagde de sprong en tegenwoordig maai ik met de benzine-maaier en durf ik de benzine en de olie gewoon bij te vullen. En komende winter gaat het monster voor onderhoud naar de winterstalling, zodat wij volgend jaar weer samen brullend over het gazon kunnen gaan.

Put the parts together

diy-617763_640

Stoere single mom

Mijn dochter kreeg een nieuw bed; een hoogslaper. Die moest in elkaar gezet worden. Het bed werd bezorgd in vijf hele zware pakketten die ik eerst maar eens openmaakte en naar boven heb gebracht. In de reviews stond al dat je een gymzaal nodig had om alles neer te leggen en dat bleek wel aardig te kloppen! Daarna opende ik het doosje met de schroefjes. De moed zakte me in mijn schoenen, want het waren ongeveer 150 schroefjes, boutjes en moeren die allemaal erg op elkaar leken! Normaal ga ik zonder gebruiksaanwijzing aan de slag maar nu ben ik eerst een dik uur bezig geweest met het sorteren van de schroefjes (per soort in een bakje en dan een briefje erbij met het nummer). De hele dag was ik bezig met het sorteren en nauwkeurig in elkaar zetten van de onderdelen. Aan het einde van de dag heb ik de oom van mijn kinderen gebeld om te vragen te helpen met de laatste stukken (en met de boormachine). En aan het einde van de dag stond het bed en kon mijn dochter er heerlijk in slapen. Ik was trots op mezelf dat ik het grotendeels zelf in elkaar heb kunnen zetten.

Wat het doe-het zelven betreft vind ik mezelf een stoere single mom! Wie weet zie je mij ooit nog eens met een boormachine aan de slag. Laat mij maar mijn gang gaan!

Super stoer van Ingeborg dat ze dit allemaal gewoon doet! Wat doen jullie allemaal zelf? Laat het ons weten via community.www.nieuw.happysinglemoms.nl of laat een reactie achter.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 03 Jun 2016

Heel stoer!!! Olie bijvullen in de auto doe ik ook inmiddels en ook al een paar keer een band geplakt. Was ook een nieuwe ervaring. Mede dankzij YouTube haha

Anonymous
Door

Anonymous

op 04 Jun 2016

Vet cool alle stoere single moeders! Ik heb een boormachine én een decoupeerzaag, en gebruik ze veel! Ik zeg: gewoon doen! Who need's a men!

Reactie plaatsen