Taxi mama

Het is zondag middag, iets voor vier uur en ik ben even neer geploft op de bank.
Vanochtend heb ik eerst mijn oudste naar musical les gebracht. Daarna snel met de jongste naar huis, om daar even tussen door mijn vriend de wasmachine en de droger te daten.

Hop weer de auto in en zoon lief ophalen. Vervolgens moeten we meteen door rijden om de jongste af te zetten bij een kinderfeestje in een speel paradijs. De jarige job was nergens te zien en in het speel paradijs wisten ze van niets. Gelukkig nog meer radeloze moeders. Een grote opluchting toen de vader en de jarige eraan kwamen met nog een stel kinderen.

We gaan weer door, nu naar het zwembad. De oudste heeft extra oefening nodig voor zijn B zwem diploma. Nu is het de ideale tijd hiervoor, want zonder de jongste kan ik me uitsluitend met de oudste bezig houden. Wauw, ik zie echt vooruitgang. Voor de vakantie ontbrak het hem echt aan kracht. Nu in crawl het zwembad over. Echt, mijn hart zwelt vol trots. Na drie kwartier oefenen afgewisseld met wat spelen, lopen we moe maar voldaan het zwembad uit.

taxi mama

Aangezien de middag al half voorbij is en hij nog niet gegeten had mocht hij kiezen. Dat wordt dus het bekende favoriete kinderrestaurant.
Daar zittende besef ik dat ik geen telefoonnummer heb gegeven aan de vader van het kinderfeestje. Snel zijn uitnodiging opzoeken en mijn nummer door sturen via app. Je weet natuurlijk maar nooit of mijn jongste met zijn natuurlijke elegantie zich bezeerd of zo.

Weer naar huis, om de date met de wasmachine en de droger af te maken.
Daarna kan ik dus op de bank neer te ploffen Ik bedenk me dat ik hoop dat mijn jongste al gegeten heeft op het feestje. Meteen schaam ik me voor die gedachte. Want ja, het is niet dat ik niet wil koken. Maar ik weet dat het ventje straks helemaal op is en zo zijn bed in zal vallen. Ook schaam ik me omdat ik weet dat op het feestje nu een vader alleen zit, met een hele hoop kinderen. Meer dan ik er ooit in mijn eentje naar toe zal nemen. Ik zorg er wel voor dat er dan een andere moeder mee is waarmee ik lekker klets en koffie drink. Samen zorgen we dan dat het allemaal soepel verloopt. Dus ja ik schaam me wel een beetje.

Hij is ook maar een vader die zijn dochter een onvergetelijk feestje wil bezorgen. Een vader die ook steekjes laat vallen. Net als wij moeders soms doen.

Maar eerlijk gezegd hoop ik nog steeds dat er ook gegeten word. Doe ik zo iets makkelijks en geniet ik nu even van de rust. 😉

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 13 Oct 2016

Wat wen leuke blog Natasja!

Anonymous
Door

Anonymous

op 13 Oct 2016

Fantastisch blog meid. Ik ken je niet anders als altijd met je oog op de klok ivm 'je jongens'. Altijd druk druk druk. Ik hoop dat je meer zal blijven schrijven Blijf ik toch een beetje op de hoogte van het dagelijks leven in Nederland. Groetjes van mij, uit het zonovergoten en heerlijk warme, Zuid Afrika. 'Vriendinne vir ons lewe'... Angelina ❤

Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Oct 2016

Dag lief, heel leuk je blog! Leuk dat je dit doet!!! Go for it xxx rahma

Reactie plaatsen