The Undateables

Hoe vaak ben je wel niet in bijvoorbeeld een kroeg/danscafe/feest en je ontmoet een of meerdere mannen. Op het eerste oog lijken ze leuk. Je kan er mee lachen, zien er niet verkeerd uit en ze lijken te genieten van het leven. Je raakt in gesprek. Soms ken je ze zelfs al wat langer. Je merkt dat ze je leuk vinden. En plots krijg je opmerking: “Ja, het is jammer dat je al een kind hebt.” Euhhhh…. Awkward momentje… Hoe zal je reageren? Luchtig of juist fel? Hier gaan we weer, denk je. Weer een van the undateables.

Je merkt dat ze je best willen voor een avondje lol. Maar wil ik dat? Nee. Ook al wil ik ook geen op en top vastigheid waarbij de toekomst al direct wordt uitgestippeld. Er is al genoeg geschreven over waarom single moeders interessant zijn om een leuke avond mee te hebben, dus daarover ga ik het niet hebben.

The Undateables

The Undateables

Waarom moet iemand zo’n opmerking plaatsen? Ik begrijp heel goed dat niet iedereen zit te wachten op een vrouw met kind. Maar als je dat weet, dan ga je toch niet proberen om die vrouw te versieren, mee op date te krijgen etc. Denkt zo’n man dat ik niks beters kan krijgen dan iemand die zo denkt? Denkt hij in de trant van:

“Joh meid, je hebt een kind, maar ik ben best bereid om daar vannacht niet bij stil te staan hoor. Dan heb jij ook een nachtje pret. In bed. Met mij. Toffe gast ben ik he?”

Ja, heel tof van jou. Gelukkig voor de hopeloze gevallen met kind, zoals ik, zijn er ook écht mannen die dit écht niet boeit. Genoeg mannen zelfs.

The Undateables

The Undateables

De situatie is anders als de man aangeeft er wel voor open te willen staan, maar dat hij niet weet of hij goed is met kinderen of hoe hij dit moet aanpakken. Want eerlijk is eerlijk; ik heb ook geen idee hoe ik dat aan moet pakken als het serieus zou worden. Ik weet alleen dat het eerst om mij en de man moet gaan en dat mijn dochter niet eens in beeld komt. Maar hoe lang dat is en hoe dan verder? Dat kan ik nu niet vooraf bedenken.

Waar ik persoonlijk ook niet op zit te wachten zijn mannen waar je totaal je verhaal niet bij kwijt kan. Het type man dat grapjes begint te maken als er een serieus gesprek gaande is. Het weglachen van lastige dingen. Onvolwassen en totaal niet klaar voor de ‘grote wereld dingen’. Ik merk dat aan het grote “diepe zucht” gehalte. Die diepe zucht, die ik steeds slaak als er weer eens iets wordt weggelachen. Tuurlijk kan het best een keer gebeuren en iemand mag best hoeven leren. Alleen is het leven niet alleen maar lachen. Wat lastigere dingen horen er ook bij.

De man met bindingsangst is ook wel een dingetje. Zo’n man die er eerst vol voor gaat, maar steeds weer begint te twijfelen. Stel je eindelijk je hart open, bam… Komt het te dichtbij voor meneer, gaat zijn verleden plots spelen. Ook daarin ben ik flexibel. (Bijna) iedereen verdient een tweede kans namelijk. Maar aantrekken en afstoten vind ik een wat minder leuk spel om te spelen. Heel moeilijk is het niet om wat minder te denken en gewoon eens te gaan genieten. Leuke dingen doen, elkaar leren kennen en zien of er wat ontstaat. Het is niet dat we direct gaan trouwen hoor. Samen genieten is geen straf of  eeuwige verbintenis.

Dan heb je ook nog het type dat zo overduidelijk op zoek is naar een vaste relatie, dat hij na 3 dates vraagt wanneer hij een vak uit de ikea-vakkenkast mag voor zijn spulletjes.

Nee, dat mag niet. Dat is de speelgoedkast van mijn dochter en de bovenste vakjes zijn voor mij en niet voor iemand die ik net 3 weken ken.

The Undateables

The Undateables

Het type dat overigens op de tweede date al het grapje maakte dat wanneer ik ben werken, hij mijn auto voortaan kan lenen. Euhhhhh… Huh? Meent ie dat nou allemaal of wat? Ja dus… dat meende ie. Nadat diegene naar huis ging had hij overal spullen achtergelaten. We waren enkel naar een festival geweest, maar zijn hooikoortspillen had hij achtergelaten (stel je voor dat hij een aanval kreeg als hij op bezoek was) en nog wat kleine spulletjes. Als je na date 3 besluit vertelt dat je het daarbij wil laten, stort uiteraard zijn he-le wereld in. De redenen die je aandraagt worden ontkracht, want, en ik citeer: “Die onwijze klik kan toch niet ineens weg zijn? Zomaar? Wil je alles wat we hadden ineens weggooien?”.

Het waren 3 fantastische dates, maar inderdaad, dat wil ik weggooien ja! Oeps, heb het al weggegooid, sorry! 

Een maand later loopt hij overigens weer met een ex, waar hij eerder een maand of 4 mee gelopen heeft, dus ja… het was echt wa-re liefde tussen ons 😉

Eerlijk is eerlijk, ik ben meer kritisch geworden sinds de relatie met mijn narcistische ex. Ik wil niet nogmaals mijn leven overhoop laten gooien door iemand, want dan ben ik liever een happy single. Ik heb het niet slecht nu. Ik heb leuke vrienden en vriendinnen, ga regelmatig op stap. Daarnaast maak ik het gezellig met mijn dochter en heb ik het vaak ook te druk of geen zin om het date leven in te gaan. Het zou fijn zijn om iemand te ontmoeten die in mijn drukke leven past, puur om te genieten en om elkaar aan te vullen. Iemand die kijkt naar wat wél kan in plaats van iemand die zich focust op het negatieve. Iemand die geniet van het leven!

Toch komt deze vraag ook weleens in mezelf op:

Zijn die mannen nou The Undateables of ben ik zelf een van The Undateables 😉

Herkenbaar? Deel je ervaringen met ons en laat een reactie achter. Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Dec 2016

Onzin . Mannen met tekortkomingen dus .

Reactie plaatsen