Het gedoe van therapie
05 oktober 2016 
2 min. leestijd

Het gedoe van therapie

Mijn eerste blog ging over het leven. Mijn leven stond op dat moment nogal op de kop stond en ik was bezig er een weg in te vinden.
Rond de tijd van de eerste blog begon ik met therapie. Na een aantal maanden wachten, kon ik eindelijk beginnen met deze reis. Maar na twee gesprekken besefte ik dat ik niks met mijn therapeut had. Als ik iets vertelde over mijn hooggevoeligheid zei ze:’Dit is niet erkend door therapeuten’. Ik dacht dan, ‘dat kan wel zo zijn, maar ik heb er wel last van’.

Vervolgens moest ik oefeningen doen. Ik moest een aantal zaken bedenken waardoor ik me prettig voel. Een geur, geluid, iets om te zien. Ik vind wasverzachter lekker ruiken. De bedoeling was dat als er een vervelende situatie was, dat ik die geur of het geluid zou gebruiken om weer tot rust te komen.bottle-161116_640

Dit vond ik de meest onzinnige opdracht ooit. Dus ik moest voortaan een fles wasverzachter bij me dragen om meteen na de vervelende gebeurtenis een snuif er uit te kunnen nemen?
Vervolgens moest ik een dagboek bijhouden. Op dat moment was ik in therapie omdat alles me boven het hoofd groeide. Ik had het gevoel dat iedereen van alles van me wilde en ik niet aan mezelf toe kwam. Deze mevrouw besloot daar nog meer aan toe te voegen.Ik heb geen printer, dus elke week moest ik naar mijn ouders om dat te printen. Extra gedoe waar ik niet op zat te wachten.

Toen ze aangaf dat we gingen werken aan mijn stemmingswisselingen had ik het helemaal gehad. Dat was het probleem niet. Er was iets waar die stemmingswisselingen vandaan kwamen en dát moest worden bekeken.

Al met al was er geen klik. Ik had niet het idee dat ze me begreep. Dus heb ik om een nieuwe therapeut gevraagd.
Met deze therapeut had ik meer een klik. Maar ik heb het idee dat, waar ik nu ben, geheel aan mezelf te danken heb. Meer dan luisteren doet ze niet. Ik ben diegene die besloot met de pil te stoppen. Daarna voelde ik me emotioneel snel stabieler. Ik ben diegene die naar de dokter ging, toen bleek dat ik vitamine b12 tekort heb. Af en toe heb ik wat aan haar opmerkingen, vaak ook niet.vipassana-997078_640

Voor mijn gevoel blijven we teveel aan de oppervlakte en moeten we de diepte in. Dit ga ik volgende keer bespreken. Voor mijn gevoel zit ik hier op de verkeerde weg.

Ik ben aan het kijken naar een mindfulness training. Ik denk dat ik daar, op dit moment, meer aan heb.

Het is fijn om bezig te zijn met therapie. Ik had nooit gedacht dat de juiste therapie vinden zo lastig zou zijn!

 

Heb jij ervaring met het volgen van therapie? Hoe heb jij dit ervaren? Deel het met ons en laat een reactie achter. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen