These boots are made for walking
05 januari 2017 
3 min. leestijd

These boots are made for walking

Ik ben alweer maanden aan het wandelen. Ik heb het hardlopen met plezier ingeruild en me gerealiseerd dat iets doen wat je leuk vindt toch veel beter werkt. Eigenlijk begon ik van de zomer met regelmatig wandelen, lekker in de vroege ochtend met de kids op vakantie en rustig wakker worden. En daarna heb ik het doorgezet.

Het leven van een alleenstaande moeder gaat niet altijd over heel veel euro’s, maar ik heb zo’n maand of 2 geleden besloten iets voor mezelf te kopen. De kids komen niets tekort, maar iets voor  mezelf schiet er vaak bij in. En dus kocht ik eindelijk een paar wandelschoenen om echt comfortabel te lopen. 40 hele euro’s aan mezelf besteed, hoppa! Zo blij als een kind kwam ik thuis en na het eten ging ik er natuurlijk meteen op uit! Ze zaten fan-tas-tisch.

Nou eerlijk gezegd was het even wennen haha. Maar na een aantal keer wennen zitten ze als pantoffeltjes aan mijn voeten en wandel ik heel mijn woonplaats door. Wat ik nu zo leuk vind aan wandelen?

Ik heb eigenlijk 2 soorten wandeltochtjes. Die met en die zonder mijn kinderen. Want mijn kinderen weten inmiddels ook dat ik graag wandel en ze vergezellen me regelmatig (en ja soms vinden ze dat minder leuk).

These boots are made for walking

Op de avonden dat mijn zoon gaat voetballen, lopen mijn dochter en ik altijd een rondje. Soms wat langer en soms wat korter. Om het voor haar leuk te houden, mag ze regelmatig de weg kiezen. Hebben we wat minder zin, doen we een kort rondje naar de supermarkt heen en weer. Maar als we onderweg zijn is het eigenlijk altijd fijn. Laatst was ik niet fit en gingen we snel terug, zei mijn dochter: ‘dat was wel heel kort mam’! Haha, ik was al blij dat ik 20 minuten buiten was geweest, maar het deed me goed om te merken dat ze al zo gewend is aan lopen.

Het lopen met de kinderen is heel erg fijn. Dat is namelijk een van de momenten dat we zo in het nu bezig zijn, zo met elkaar kletsen, gekke dansjes doen onderweg, leuke en minder leuke dingen bespreken. Als de kinderen in het weekend bij mij zijn, gaan we vaak op vrijdag na het eten met z’n drieën even naar de stad om te neuzen.

Aangezien we hand in hand lopen heb ik geen tijd voor mijn telefoon, vragen zij ook nergens om en zijn we gewoon aan het wandelen en kletsen. Ik kan het iedereen aanraden.

Als ik alleen loop neem ik een muziekje mee in mijn oren. Als ik me niet zo voel, heb ik de neiging om met mijn hoofd naar beneden te lopen. Gelukkig merk ik dat zelf en ga ik kijken. Hoofd omhoog en kijken wat ik zie. Welke auto’s ik zie, langs welke huizen ik loop en welke mensen ik tegenkom. Ik ben zojuist terug van een korte wandeling met mezelf en heb de kou getrotseerd.

Eigenlijk was ik moe en had ik hoofdpijn, maar na een hele dag kantoor toch even de wandelschoenen aangetrokken en voldaan kwam ik thuis. Ik kwam mensen tegen die me aardig groeten, altijd een blij momentje. En ik keek naar binnen bij een huisje waar de kinderen Sinterklaasavond vierden met hun ouders. 6 stuiterde kinderen zag ik en een goedlachse moeder die het geheel aanschouwde.

These boots are made for walking

Ik wil niet veel meer op dat moment. Ik voel me gelukkig op deze aarde en realiseer me dan nog meer dat er zoveel moois is om je op te focussen, dat die dingen zo klein kunnen zijn, maar oh zo waardevol. Ik heb een rustige periode waarin ik mezelf weinig opleg of druk uitvoer, gewoon even lekker met mezelf bezig en ik merk dat het nodig is en het me goed doet. Ik ben het waard om goed voor te zorgen en die wandelingen horen daarbij, samen met mijn oh zo perfecte wandelschoenen.

Zie ook: Sssst, stilte graag

Heb jij ook een hobby of activiteit waar je kinderen aan mee doen waardoor je band sterker wordt?

Over de schrijver
Reactie plaatsen