Tienermoeder zoekt vader voor haar kind
27 juli 2015 
4 min. leestijd

Tienermoeder zoekt vader voor haar kind

Eigenlijk mag ik mezelf geen single mom meer noemen. Sinds een jaar heb ik een hele lieve vriend, maar het is wel eens anders geweest. Meerdere keren heb ik me afgevraagd of ik het wel waard was om een vriend te krijgen en of hij dan Nina wel zou accepteren.

Ik heb meerdere dates gehad, maar bij elke jongen ontbrak wel één van de ‘perfecte papa’ eisen

Voor mijn zwangerschap had ik een scharrel hier en een scharrel daar. Samen met mijn schoolvriendin maakten we lijstjes welke jongen het beste was, want met twee jongens tegelijkertijd zitten kan natuurlijk niet. Aan het hopeloze tienermoeder zoekt perfecte papa 1begin van mijn zwangerschap veranderde er in feite niks. Nu was ik alleen wanhopig op zoek naar de juiste papa voor mijn kindje. Ik heb meerdere dates gehad, maar bij elke jongen ontbrak wel één van de ‘perfecte papa’ eisen. Later had ik genoeg aan mezelf en mijn zwangerschap, tijd voor jongens had ik totaal niet meer.

Toch moest ik de vriendjes verhalen van mijn 15-jarige vriendinnen en geen dikke buik hadden aanhoren

Vaak dacht ik bij mezelf: Wie wil mij nou? Ik ben nu zwanger en heb zo meteen een kind. Geen enkele jongen wil mij meer. Mijn strakke buik is verdwenen. Ik word nu een echte moeder, zoals alle huisvrouwen eruit zien (sorry :$). Mijn hormoonhuishouding was veranderd, waardoor ik geregeld op de schouder van mama of oma uithuilde.

Tienermoeder zoekt vader voor haar kind

Nadat ik was bevallen van een super dochter zette ik mijn zoektocht door. Ik had af en toe contact met verschillende jongens maar verder dan drie dates kwam het vaak niet. Of soms had ik een flirt, maar zodra hij hoorde dat ik moeder was, lachten ze me uit en gingen op zoek naar een andere flirt. Een jaar lang heb ik op deze manier als een kip zonder kop gezocht naar de perfect papa en vriend. Dat wilde zeggen, dat hij goed voor Nina moest zijn en toch moest hij ook een tiener zijn (hij moest immers mijn twee werelden kennen. In een andere blog vertel ik hier meer over). Het gevolg was dat mijn hart meerdere malen bezeerd werd, omdat ik alles tegen beter weten in deed. Toch vond ik hem. Hij was even oud als ik, hierdoor gaf hij mij het gevoel dat ik weer jong was. Samen zaten we in een luchtbel van twee uiterste werelden. We crosten door de hele omgeving op mijn scooter en we zorgden samen voor Nina. Maar doordat ik als een kip zonder kop in de relatie was gestapt, zag ik niet het totaal plaatje. Het ging niet lang goed en na tien maanden verbrak ik de relatie.

Hetgene waarvoor ik wegrende tijdens en na mijn zwangerschap heb ik omarmt

Ik begon mijn eigen gebreken in te zien. Het moeilijkste was mijn eigen onzekerheid. Wie wilde nou een meisje van 17 jaar met een kind en een flubberbuik? Hetgene waarvoor ik wegrende tijdens en na mijn zwangerschap heb ik omarmt. Ik startte met schrijven over mijn dagelijks leven als tienermoeder en deelde dat op internet. Gewoon om naar buiten te treden voor mijzelf en me niet meer te verschuilen.

En toen in de nacht dat Nederland van Spanje met 5-1 won, gebeurde iets dat ik niet had verwacht. Na een dag werken, ’s avonds op en neer naar Groningen voor een seminar en het balen van de wedstrijd die ik had gemist, plofte ik om half een in mijn stamkroeg neer. Ik had verwacht dat de kroeg nog wel vol was, vooral omdat we hadden gewonnen. Het enige wat ik zag toen ik de deur open deed waren 10 dronken mensen. Waaronder mijn vriendinnen en Roy.

Omdat ik niet wanhopig op zoek was naar de perfecte papa bleef hij toch bij mij in beeld

We raakten aan de klets, omdat we elkaar niet kenden (wat heel bijzonder is voor het stadje waar ik woon). Op die avond zei hij gelijk: ”Nou als mijn vriendin een kind heeft die niet van mij is, dan zal ik nooit de vaderrol op me nemen“ . Omdat ik niet wanhopig opzoek was naar de perfecte paphopeloze tienermoeder zoekt perfecte papaa bleef hij toch bij mij in beeld. Ik vond het een interessante opmerking.

Zijn standpunt is nog grotendeels hetzelfde, maar hij doet alles om het vertrouwen en respect van Nina te krijgen. Mijn standpunt is veranderd, ik hoef niet een perfecte papa. En ikzelf ben niet perfect, maar ik ben het wel waard om een lieve vriend te hebben.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen