Tijd om stil te staan: dankbaar!
16 juni 2016 
3 min. leestijd

Tijd om stil te staan: dankbaar!

Van de week was ik aan het hardlopen en ik twijfelde of ik rechtdoor of linksaf zou gaan. Een meneer op een fiets kwam me tegemoet en riep: “Ga jij maar voor hoor”! Hij wilde het linkerstraatje in gaan en ik vond het zo aardig dat hij wachtte, dat ik dus rechtdoor ging. Ik word blij van zulke momenten, blij dat we als vreemden nog iets voor elkaar over hebben. Al is het maar zoiets kleins als even stoppen en attent zijn. Zulke dingen maken echt mijn dag.

Ik sta er steeds vaker bij stil dat ik dankbaar ben voor heel veel dingen. Ik doe dat niet bewust. Ik denk niet: “laat ik nu even bewust zijn en bedenken waar ik blij mee kan zijn”. Nee, het blije gevoel overkomt me gewoon steeds vaker.

Ik merk hierdoor dat ik heel veel in het nu leef en echt stil sta bij alles waar ik op dat moment mee bezig benDankbaar

Zo had mijn dochter ons opgegeven om te collecteren voor school. Ze willen graag een nieuw schoolplein en bedenken daarom acties om geld op te halen. Ik kan je vertellen, ik stond absoluut niet te springen. Ik was het zelfs vergeten en kreeg een herinneringsappje. Van tevoren had ik bedacht dat dit dus echt niet uit kwam. Zoonlief moest trainen en wij dan snel collecteren, niet omdat het moet… Uhhh ja dus wel omdat het moest.. Dus samen gingen we op pad. Eenmaal in een straatje aangekomen heb ik met mijn dochter besproken wat zij zou zeggen. Na drie deuren ging het al vlotjes, genoot ik van haar enthousiasme en durf.  Ik straalde van oor tot oor als zij iedere keer afsloot met: “en nog een fijne avond!” En zo ging het van een avond waar ik iets tegenop zag, naar een machtig mooi moment met mijn kind. Het was echt genieten. Ook het kletspraatje met sommige mensen was heerlijk; er is nog openheid in de wereld gelukkig.

 

Afgelopen Moederdag had ik zo’n moment met mijn zoon. Ik stuur de kids met Moederdag altijd een drogist in met samen een tientje. Zij mogen hiervoor dan zelf kiezen wat ze voor mij willen kopen. Vol spanning mocht ik de cadeautjes die ochtend uitpakken. Ik kreeg diverse maskers, douchegel en ik kreeg van mijn zoon een klein make-up doosje met oogschaduw. “Omdat jij die van jou kapot hebt laten vallen mama”, zei hij. Ik smolt.

 Ik was trots en mega dankbaar voor mijn lieve kind die zo oplettend was en echt iets persoonlijks had gekocht.

liefdeTerwijl ik dit schrijf zit ik een zwembad op het kinderfeestje van mijn dochter. Zij is met 3 vriendinnen aan het discozwemmen en mijn zoon heeft ook een vriendje mee. Ik ben totaal overbodig en zorg voor vocht en voeding. Ik ben dankbaar voor mijn zusje, van wie ik de 7 persoonsauto mocht lenen zodat we hierheen konden. Ik ben dankbaar voor mijn werk omdat ik gisteren onverwachts toch een middag vrij kon nemen, omdat het geregel voor de verjaardag toch wel erg veel was naast het werken. Ik ben dankbaar voor mijn familie en vrienden die haar allemaal feliciteren en die er altijd voor ons zijn. Ik ben dankbaar voor mijn vriend, die mij op deze dag lekker moeder laat zijn en begrijpt dat mijn focus nu hier ligt.

Ik haal geluk en dankbaarheid uit de kleine dingen merk ik. Een glimlach van een vreemde, attentheid van de man op de fiets, een knuffel van mijn kids, iets wat lukt op mijn werk, samen op de bank met mijn vriend, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik sta open voor de wereld en ontvang zoveel liefde. Het leven is mooi!

Over de schrijver
Reactie plaatsen