To date or not to date
06 september 2016 
3 min. leestijd

To date or not to date

Op zich ben ik best in voor een leuke date. Op zich…

 Want hoewel ik Tinder, Happn en mijn fair share aan datingsites wel heb gezien komt het bij mij zelden tot een échte date. Op zich ben ik overal voor in. Ik ben de Koningin van het Afzeggen, de Prinses van de Excuses. Een Tindernightmare. Maar dan zónder nare bedoelingen.

Het swipen is namelijk leuk en licht verslavend. Als een soort Candycrush. Nog éventjes maar. Want stel nou toch dat je nét die ene hele leuke vent tegen komt. Hij jou ook liked, er vuurwerk afgeschoten wordt en hij je prins op het witte paard blijkt. Beetje vergezocht, maar het kán en ik heb gezien dat het bestaat. En in de tussentijd zijn een aantal leuke dates, gezellige mensen leren kennen en mooie momenten delen toch het leukste wat er is?

imagesAQN5M1DD

To date or not to date

Er zit een percentage mannen op, dat daar alleen is voor seks. Op alle sites vind je ze; getrouwd, verloofd, bi of vrijgezel. Het kan allemaal, het mag allemaal. Zolang je maar niet zeikt en zeurt, kun je daar een prima nacht mee beleven. No strings attached. Persoonlijk vind ik het heerlijk om naar te kijken en daar aandacht van te krijgen, want tja… Streelt toch een beetje je ego. Maar er mee af spreken doe ik niet. Want ik haat daten. Ik heb een hekel aan die onzekerheid, dat kwetsbare opstellen en de awkward momenten. Ik ben daarbij zelf sociaal nog wel eens wat onhandig en nogal een kluns. Dat levert bijna altijd wel een bijzondere situatie op. En da’s heel leuk op feestjes, maar minder op je eerste dates. Wijn over m’n broek (of de jouwe), teveel op, een lepel saus tegen m’ n voorhoofd of oldschool op mijn plaat gaan. Alles is mogelijk als je mij date.

imagesUEOAGQY6

To date or not to date

Dus áls ik date, moet hij de moeite zijn. Moet hij in ieder geval daten om me te willen leren kennen. Vanuit daar zie ik dan wel. Zulke ben ik spaarzaam tegen gekomen. Of ik kwam ze wel tegen, maar verzon zoveel excuses dat de vogel al gevlogen was voor ik me kon bedenken. Of hij bleek voor de tweede date al in een psychose te zitten. Ook heb ik bijna een niet bestaand iemand gedate. Typisch geval van te mooi om waar te zijn. Er was er ook eentje die stiekem tien jaar ouder was dan hij had gezegd. En zo heel af en toe kom ik hem tegen, en vind ie mij niet leuk. Schijnt toch ook te kunnen. Terwijl ik me bedenk of ik nou gewoon bang ben om op mijn bek te gaan of mijn eisenlijstje te hoog is, schenk ik mezelf nog een wijntje in en swipe nog even lekker verder.

Date jij wel eens? Wat is jouw favoriete manier om nieuwe mannen te leren kennen? Deel het met ons en laat een reactie achter. Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen