Toch weer contact met mijn ex
21 november 2015 
3 min. leestijd

Toch weer contact met mijn ex

Ik ben gezwicht… ik heb toch weer contact met mijn ex. In mijn vorige blog ‘Mijn grens is bereikt’ schreef ik dat Nya’s vader niet meer naar Nederland zou komen maar zo onvoorspelbaar als hij is, kreeg ik zaterdag laat een berichtje dat hij in Nederland was. “I’m in town and was hoping I could see Nya at least once before I leave’ (We praten engels met elkaar want hij kan geen Nederlands).

Gaan we weer!! Is het eerste wat ik dacht toen ik zijn bericht binnen kreeg. Ik dacht dat ik duidelijk was geweest mompel ik maar dan krijg ik een soort schuldgevoel. Hij is al in Nederland, kan ik dan echt nog nee zeggen? “I’ll think about it and let you know” is het enige wat ik op dat moment kon zeggen. Heb ik toch weer contact met mijn ex.

Natuurlijk kreeg ik meteen buikpijn, wat moet ik hier nou weer mee? Ik pak mijn telefoon en app mijn moeder, die vluchten met mijn kind 3net als ik stomverbaasd is dat hij er ineens toch is. Na wat heen en weer schrijven kan ik beter nadenken, de mening van mijn moeder is altijd erg belangrijk voor mij en op dit gebied is ze nou eenmaal heel wijs. Ik heb het altijd belangrijk gevonden dat Nya weet wie haar vader is en ondanks dat het niet ging zoals afgesproken… hij is er wel. Ik probeer me zo veel mogelijk in hem te verplaatsen want wie zegt dat hij de hele situatie niet gewoon nog steeds heel moeilijk vindt? En ondanks dat ik zijn aanpak niet fijn vind besluit ik zondag een berichtje te sturen om af te spreken. Toch weer contact met mijn ex.

En dan is het zover, na 7 maanden zien we elkaar weer. In de trein was ik al op van de zenuwen en toen we op het station aankwamen stond ik te trillen op mijn benen. Toen hij naar ons toe liep zag ik Nya naar hem kijken en tot mijn grote verbazing wist ze meteen wie er naar ons toe kwam. Ze was echt door het dolle heen! Ze begon te lachen, gillen en wilde meteen opgepakt worden door hem. En ondanks dat het een beetje oneerlijk voelde was ik ontzettend opgelucht, ik kon ontspannen. Ik voelde alle stress uit mijn lijf wegtrekken en kon alleen nog maar heel blij zijn dat ik deze keuze gemaakt had! Toch weer contact met mijn ex en misschien heb ik hier dan toch goed aan gedaan.

De dag verliep ontzettend makkelijk en Nya wilde constant met hem rond rennen. Opeens zag ik weer hoe lief en toch weer contact met mijn exzachtaardig hij kan zijn en dat hij echt wel heel gek op haar is. Ik denk dat ik nooit zal begrijpen waarom hij dingen doet zoals hij ze doet en misschien zullen we nooit helemaal op 1 lijn komen. Maar als ik kijk naar hoe gelukkig ze beiden waren, dan kan ik dat toch niet van ze afpakken. Toen we weer thuis kwamen kreeg ik een bericht waarin hij mij bedankt en zei dat hij gaat kijken naar mogelijkheden om vaker bij Nya te zijn. Toch weer contact met mijn ex… Het enige wat ik nu kan doen is hopen dat hij die mogelijkheid vindt en doorzet want voor Nya is het ontzettend goed en zij verdient dat!

Heb jij ook zo’n achtbaan meegemaakt met je ex? Laat je berichtje hieronder achter. 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 21 Nov 2015

Wow bizar, ik heb ook een ex in het buitenland (amerika) waardoor ik er vanaf de zwnagerschap net als jij, alleen voor sta.. zeker weten ook een rollercoaster. Sinds kort hebben ze (met pijn in mijn hart) weer contact via skype.. moet er eerlijk niet aan denken dat ie me ineens zou bellen dat ie in NL is..

Anonymous
Door

Anonymous

op 21 Nov 2015

Story of my life! Moeder van 2 meiden waarvan de vader in het buitenland woont. Continu loze beloftes..was er eigenlijk helemaal klaar mee. Nu blijkt hij toch daadwerkelijk te komen..heel dubbel gevoel! Aan de ene kant natuurlijk super blij voor de kinderen maar aan de andere kant ook een gevoel van woede...nu pas? na al die jaren?

Reactie plaatsen