Toen ik lief werd voor mij
20 januari 2017 
3 min. leestijd

Toen ik lief werd voor mij

Hoe moeilijk je het soms ook voor jezelf maakt, of hebt, het plezier wil er doorheen!
Bij mij ging de knop om in juni 2015. Ik had een leuke bikini gekocht en dacht ik ga zwemmen, dat leek me wel leuk. Toen toch maar gaan rennen, want dan kon de muziek mee. Had er zo tegen op gekeken om weer te gaan sporten, maar eenmaal buiten voelde ik me zoveel beter dan de afgelopen uren.
Eigenlijk loop ik hard en dans van binnen. Ik voel het in mijn hele lijf, in mijn hart zing, dans en lach ik.

Gek genoeg was iedereen die ik tegen kwam zo leuk. Mensen lachten naar me of keken me heel lief aan.
Geen idee waarom, maar ik heb zo’ n vermoeden dat het was omdat het me niet zo veel kon schelen en alles om me heen een beetje vergeten was. Voelde me 1 met alles. Had plezier. En deed precies dat wat ik moest doen en dat was genieten van het moment.

Toen ik lief werd voor mij

Toen begon het uit het niks ineens keihard te regenen. Niet een beetje maar echt heel erg.
En eerlijk.. ook dat maakte me helemaal niet zo uit. Ik vond het niet erg. Zag mensen rennen, schuilen, onder een paraplu en erg moeilijk en boos kijken.

Maar wat ik voelde was het leven. De vele natte druppels op mijn gezicht. Ik deed mijn armen in de lucht, hoofd naar achter en ademde alles in. Het leven liet ik stromen door mij heen, dwars door mijn hart.

Is dat niet de essentie? Het leven leven en ervaren met alles erop en eraan.  En dat je het wonder ziet van dat je leeft en wat er daardoor allemaal mogelijk is.

Ik geloof dat dat de dag was wanneer ik eindelijk is begon te leven hoe de bedoeling was.

In mijn droom die nacht ervoor hoorde ik het al.
Iemand zei: Wie ben jij nou eigenlijk? Waar sta je voor? Wat wil JIJ? Ga eens doen wat goed is voor jou!
Ik verdedigde me wat met jaja ja maar…en voelde dat ik smoesjes ging bedenken. Zo gewend te denken aan wat goed is voor de ander. Maar wat wilde ik?

Toen ik dat besefte was daar dat inzicht!
Voelde 1 en al liefde. Het voelde als alles en niks tegelijk. Was zoveel liefde voor mij en had ongelooflijk veel zin om het voor mij naar mijn zin te maken, want ooooo wat gun ik het haar !!! <3

Er is geen ander, er is alleen maar ik. En dat besef ik nu maar al te goed. En daarmee bedoel ik, er is niet iemand anders buiten mezelf die mij gelukkig moet maken. Dat is echt mijn eigen verantwoordelijkheid.

Al die spelletjes die ik heb gespeeld zodat anderen mij maar leuk, lief aardig en normaal vonden.

Ik toen hunkerend naar liefde..en dromen waarvan ik hoopte dat iemand anders die zou invullen.
Daar ligt mijn geluk niet.  NO NO NO en die regen spoelde dat net lekker allemaal van me af.Toen ik lief werd voor mij

Het is gewoon hier in mij en in het besef dat ik degene ben waar ik het voor mag doen. Hoe tof is dat?
En ik zal je zeggen ik doe het met liefde! Mijn leven is er voor mij en ik mag precies dat doen wat mij nou net helemaal mij maakt. Want tja, waarom ben ik hier anders?

En dus ga ik nu even dansen.. Gewoon omdat ik er een glimlach van krijg.

Over de schrijver
Reactie plaatsen