Tooth fairy alert

Mijn jongste dochter had haar eerste tand eruit. Een gapend gat wat wat gelispel opleverde. Trots als een pauw kwam ze van haar papa terug met het tandje in een zakje. “Mama, hij is er eindelijk uit!” Want na weken van wiebelen, had de beste tand nu plaats gemaakt voor de ‘grote mens’ variant.

Ik bedacht me dat ik niet mocht vergeten voordat ik ging slapen het tandje in het doosje te verwisselen voor een euromunt. Het is me helaas als eens eerder gebeurd bij mijn oudste dochter, die lichtelijk verontwaardigd was dat de tandenfee niet langs was geweest. En omdat creativiteit soms een enorme redding kan zijn, strooide ik wat glitters op haar trip trap stoel en legde daar een muntje op.

Ze vond het geweldig dat de tandenfee dat had gedaan en over de glitters die zogenaamd van de vleugeltjes waren afgevallen raakte ze niet uitgepraat.

Ook is het me ooit gebeurd dat ik als sinterklaas vergat hun schoentje te vullen en me ’s ochtends nog kon indekken doordat ik eerder beneden was.

Tooth fairy alertMomenteel zijn mijn weken extreem druk. Werken in een andere stad, een uur of drie reizen per werkdag, studeren. Ondanks dat de opleiding die ik volg ontzettend interessant is, is het ook pittig. En soms loopt mijn hoofd over. En ben ik ’s avonds, in de spaarzame momenten voor de tv als ik niet aan het studeren ben, vaak al in de slaapstand.

Ook deze avond. Ik was moe, sliep op de bank. Om 22.00 uur mezelf naar bed slepen, ik lag er net in.

TOOTH FAIRY ALERT! Want gelukkig kon ik me nog herinneren, in het overdenken van de dag, dat ik iets onder haar kussen moest stoppen.

Om half zes kwam ze me vertellen dat ze een muntje onder haar kussen had gevoeld! En mijn oudste dochter hielp mee zoeken naar de glitters…
Nu blijkt dus dat ik niet de enige ben die wel eens vergeet voor tandenfee te spelen. Maar liefst 35% van de ouders in de verenigden staten vergeet het. En dat er zelfs een app voor ontwikkeld is. Goh. Misschien is dat wel wat voor mij. Haha!

Vergeet jij wel eens dit soort speciale momenten? Hoe reageren je kinderen dan en hoe los je dit op?

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen