Seks & zo: tot welke leeftijd hebben we eigenlijk seks?
04 februari 2017 
3 min. leestijd

Seks & zo: tot welke leeftijd hebben we eigenlijk seks?

Daar zat ik…Aan tafel bij mijn ouders. Ondanks het slechte bericht dat mijn vader (75 jaar) net bevestigd heeft gekregen dat hij prostaatkanker heeft, sip ik aan m’n wijntje terwijl ik luister naar wat er voor hem komen gaat. Op mijn vraag ‘Waar kijk je het meeste tegenop?’, krijg ik van mijn vader het antwoord ‘Niks’.

Dan begint mijn moeder, onbegrepen vervolgt ze dat heel hun leven op z’n kop staat. Er gaat veel veranderen. Mijn nieuwsgierigheid kan ik niet bedwingen en ik zeg: ‘Wat dan?’ , ‘ Nou, bijvoorbeeld seks!’ zegt m’n moeder. Jeetje, deze had ik niet verwacht! Mam, wat zeg je nu? Wil je me zeggen dat jullie het nog steeds pijnlijk vinden mochten jullie geen gemeenschap meer kunnen hebben samen? Wat cool! Wat ontzettend gaaf dat jullie dat nog doen! Mijn broer haakt af en beschermt zichzelf direct met ‘Geen details alsjeblieft!’.

Later lees ik bij de beschrijving van de behandeling dat je seksuele drive achteruit kan gaan en het apparaat het zelf mogelijk even niet meer kan doen.
Heftig. Gelukkig concluderen we samen dat de intimiteit gelukkig altijd zal blijven en dat je daar op een bepaalde leeftijd helaas genoegen mee zal moeten nemen.

Trots ben ik op mijn moeder, dat ze samen met mijn vader nog steeds zo van elkaar kunnen genieten! Elkaar lichamelijk aantrekkelijk vinden en de ‘spark’ er nog inhouden.

En dit dan tegenover al die stelletjes die na jarenlang samen te zijn in een seksloze periode vervallen, een soort draaikolk waar ze heel moeilijk uitkomen. Een seksloos leven voor de boeg…jippie!

Geen seks zone...

No seks zone…

Een vrouw voelt zich niet meer op en top vrouw doordat ze als ‘vanzelfsprekend’ wordt ervaren of zichzelf alleen als ‘moeder’ of ‘ huishoudster’ ziet, daardoor geeft ze haar man geen seks (mooi middel). Vent voelt zich niet meer gewild, al die afwijzing, terwijl respect de belangrijkste drijfveer is van een man. Onzekerheid en schaamte tot gevolg. Zodra seks een onderwerp wordt in de relatie wordt überhaupt seks hebben veel te beladen (oh jee, doet ze het alleen omdat ik het wil?). Het is maar een voorbeeld. Echter voorbeelden heb ik legio. Hoe kom je hier uit?
En je moet c.q. kan nog zoooo lang, daar is het voorval met mijn ouders een bewijs van, haha.

Voor al diegene die zich door bovenstaande aangesproken voelen, kijk de volgende TEDx video: The sex-starved marriage | Michele Weiner-Davis. Enorme aanrader!

Voor mij is een relatie zonder seks niet normaal. Probeer het nou niet goed te praten, het is niet normaal, het beest kan echt nog wel in je los en dat is heerlijk!

Intimiteit, o.a. seks is iets wat een fundament is voor een relatie. Elkaar aantrekkelijk vinden, mentaal en lichamelijk.

Ik ben dan ook blij dat als ik later 75 ben, naast m’n lover op een bankje oude herinneringen aan het ophalen ben, we elkaar ondeugend aankijken en elkaar nog op kunnen vreten!  Dat is liefde (voor mij).

Nog een tip van oma! Bron: Facebook groep ' Meer voor Vrouwen'

Nog een tip van oma! Bron: Facebook groep ‘ Meer voor Vrouwen’

Over de schrijver
Reactie plaatsen