Trots op mijn jongste zoon
20 december 2016 
2 min. leestijd

Trots op mijn jongste zoon

Mama zegt mijn jongste zoon, wil je ook eens een blog over mij schrijven ? Natuurlijk lieve schat. Dus hier komt het een blog over mijn jongste zoon. Een zoon waar ik ook ongelooflijk trots op ben.

Het is zondag we zijn op een verjaardag feest. Een feest waar hij niemand kent en enorm uit zijn comfort zone is. Ik kijk trots en vol bewondering naar die kleine spraak waterval die hij is. Vol uit is hij aan het praten en ik zie zijn mooie donkere ogen glimmen.

Trots op mijn zoon

Hij is van zo ver gekomen. Mijn zoon heeft een TOS. Een taal ontwikkeling stoornis. Op een of andere manier is er bij hem iets fout gegaan. Hij kent ongelooflijk veel woorden is ongelooflijk slim maar met het praten ging het mis. Jaren ben ik aan het roepen geweest dat het niet goed zat maar helaas. Tot na zijn vierde.

Daarna ging het balletje eindelijk rollen met als gevolg dat hij deze zomer naar het spraak ambulatorium van Kentalis in Eindhoven is geweest. Een enorm zwaar maar prachtig mooi programma, waar hij en de mensen daar zo hard gewerkt hebben. Met als resultaat dat mijn mannetje verstaanbaar is. Toegegeven; hij heeft nog een weg van logopedie te gaan en nog niet alle klanken komen even goed uit de verf maar echt het is een wereld van verschil.

In een paar maanden heb ik hem uit zien groeien van een onzeker stil kind tot een heerlijk kind wat niet stil te krijgen is. Die met elke stap zo enorm gegroeid is. En zich zo prachtig weet uit te drukken.

En nu zit hij hier dus op die verjaardag en weet iedereen te betoveren met zijn verhalen en manier van doen. Hij straalt zelfverzekerdheid uit. Beweegt zich soepel door het leven. En heerlijk, hij is gewoon niet meer stil te krijgen.

Ja ik ben trots op hem, trots op zijn doorzetting vermogen, trots op zijn harde werken. Trots op de persoon die hij geworden is en nog steeds wordt. Een ding weet ik zeker, er is niets wat hij niet zou kunnen doen. De wereld ligt aan zijn voeten en het is aan hem wat hij ermee doet, wat hij ervan maakt. En ik ben blij dat ik aan de kant mag staan om te kunnen zien hoe hij door deze mooie wereld stapt. Wat heerlijk is het om moeder te zijn.

Zie ook: Mijn zoon, mijn trots!

Ben jij ook zo trots op je kind? Deel het met ons en laat een reactie achter. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen