Uitgaan met alleen vrouwen
18 augustus 2015 
3 min. leestijd

Uitgaan met alleen vrouwen

In de kinderloze weekenden heb ik een tijd gehad om elke dag helemaal los te gaan. Was het in het begin om het verdriet te vergeten, de stilte zonder kinderen op te vullen of gewoon dingen doen die je nog nooit had gedaan?

Het was bij mij vooral dingen doen, die ik gewoon wil doen!! Dingen waar ik jaren later nog op kan teren, die mij nog steeds vreselijk doen lachen!

panamaOmdat we de mannen in ons leven en uit ons leven en vooral van het uitgaansleven helemaal zat waren kwam een vrouwenavond ter sprake, uitgaan met alleen vrouwen. Waar konden wij (mijn vriendinnen, moeders, happy en unhappy single moeders) uitgaan en geen mannen tegenkomen?  Dit weekend werd het een 100% vrouwenstapavond in club Panama te Amsterdam. Oftewel het jaarlijks terugkerende “Flirtation.” De naam zegt het eigenlijk al een beetje, maar we lieten ons verrassen. De beveiliging, de barman, toiletmeneer, de DJ, de garderobe-gentleman…alles was VROUW!!!

Heerlijk, geen dom mannengebral, geflirt, akward versiertrucs…een nacht dansen tot je erbij neer
valt, zonder het gevaar van een dronken kerel die zonderwat te zeggen zijn lippen op die van jou drukt! 
Er waren een aantal lesbische vriendinnen mee en natuurlijk was te verwachten dat zeker de helft van het publiek lesbisch was. Maar Jezus, wat heb ik mijn ogen uit mijn kop gekeken, heerlijk gedanst op de muziek van DJ Marcella en op de gok hhmm, tsja enne oh ja , knikkend, teruglachen en ook af en toe wat terug gezegd tegen een flirtende soms hele mooie vrouw…in de trend van jeukt jouw jeukende neus ook zo als mijn jeukende neus jeukt?

In het toilet was het een show op zich van kots, zweet en tranen, schoenzoolafdrukken op de toiletbril, waar je een visuele voorstelling van hebt “overruled” door de over de zeik zijnde toiletjuffrouw, voor zover die over de zeik kan zijn

Hele andere confrontaties met harengetrek, jaloerse blikken en het krabben met nagels! Gezien dat vrouwen echt niet onderdoen in drank/biergebruik voor het manvolk.

wcWaar ik normaal de mannen op de dansvloer afwijs, heb ik hier de vele vrouwen moet afwimpelen, moeten wegduwen van mij af moeten trekken.

Wat was het een bijzondere sfeer om alleen maar hetzelfde soort om je heen te hebben, maar in vergelijking toch bijna hetzelfde meegemaakt als een gemengde nacht.

Na deze slopende enerverende ervaring op onze sokken terug naar de auto gestrompeld, waar we in de garage met muntjes hebben gepind. Het was een kostelijk vermaak…zo eentje waar ik nog jaren op kan teren.

Heb jij een leuk uitgaansverhaal? Ik ben heel erg benieuwd!

Over de schrijver
Reactie plaatsen