Ultiem rijkdom!!
16 september 2017 
3 min. leestijd

Ultiem rijkdom!!

Wederom heb ik geleerd dat ultieme rijkdom niets te maken heeft met je bankrekening. Mijn eerste eenoudervakantie zit er op. Stiekem zag ik er tegenop! Hoe zou ik de dagen doorkomen? Ik had tenslotte zelf gekozen voor een gezinscamping.
Vriendinnen en vrienden zijn ons komen opzoeken en zij hebben onze vakantie onvergetelijk gemaakt.

Daar was dan eindelijk het moment! Onze eerste vakantie met zijn drieën. Na lang wachten, konden we eindelijk gaan. Mijn lieve mam en haar lieverd hebben voor ons de caravan naar de plaats van bestemming gebracht. Samen de voortent opgezet en het bijzettentje. Dit zou ons verblijf worden voor de komende 14 dagen.

En daar zat ik dan, alleen met mijn 2 jongens op een veldje vol gezinnen. Eerst waren er toch veel blikken, vaak de vraag: “Ben je alleen?” Ja en ik zei dat met trots. Het voelde als een overwinning. Ik deed het toch maar! In mijn relatie ben ik heel veel eenzaam geweest, een partner die niet betrokken is, dat is eenzaamheid! Samen en toch altijd alleen. Deze vakantie was de mooiste in jaren! Ja ik ben alleen, maar niet meer eenzaam!

Ultiem rijkdom

Vriendschap is onbetaalbaar

Gelukkig waren de momenten alleen, steeds maar kort. Ik heb vrienden en vriendinnen met hun kinderen op bezoek gehad en dat maakte het makkelijker. De laatste week gezellig samen doorgebracht mijn Dinnetje en onze 4 kinderen.
Ja ik heb rijkdom in mijn leven. Ik ben een gezegend mens met lieve mensen in mijn leven. Zij hebben onze eerste vakantie onvergetelijk gemaakt! Ondanks dat ik graag alleen ben, voelde dit gewoon heel goed. Het besef druppelde steeds vaker binnen, dat we het goed hebben zo!

We zijn op de goede weg

We hebben al het verdriet en de pijn achter ons gelaten en we helen samen als gezin! Alle drie hebben weonze littekens wel, maar de wonden zijn aan het genezen. Zeker mijn grote man, die heeft van alle toestanden de grootste klap gekregen. Hij doet het goed en hij zegt het zo vaak: “We hebben het goed zo hé Mam!” En dan komt die knuffel, oh wat koester ik die momenten. Hij gaat straks naar de middelbare school, het zijn zulke kostbare momenten.

Mijn kleine mannetje, die heeft zijn balans gevonden! Hij is zijn eigen ikje en hij vindt alles leuk en gezellig.  Mijn twee mannen zijn mijn grootste rijkdom! Vrienden en familie maken de rijkdom compleet! Ik heb niet veel wensen, dan een gelukkig en vooral veilig leven!

En ik?

Ik red me! Inmiddels ben ik een jaar verder. Alles is voorbij gekomen. Woede, verdriet en opluchting. Onlangs heb ik eindelijk toegegeven aan de buitenwereld dat wij in de steek zijn gelaten, alleen ik heb het afgemaakt. Stom genoeg, voelde het zo goed. Ik heb altijd gezwegen over alles wat er gebeurd is, ik vond het moeilijk maar het voelde als een bevrijding.

Ik weigerde om mee te doen aan het modder gooien. Er zijn zoveel leugens over mij verspreid en ik heb er altijd boven gestaan. Uiteindelijk mijn Tsunami, dat was zwaar om daar doorheen te gaan. Maar het was nodig, je kan je emoties wegstoppen maar op een moment moet het er toch uit. Ik sta midden in het leven en ik geniet! Nou IK GENIET met hoofdletters! Het leven verrast me elke keer weer! Ik heb veel mensen zien gaan en ik heb ze laten gaan. Soms is het beter. Maar ik kijk vooruit, mijn blik op de toekomst! Met zijn drieën en wie weet wat de toekomst brengt.

Rijkdom, ja het zit in de kleine dingen en natuurlijk is een gevulde bankrekening handig. Maar echte rijkdom zit als je het mij vraagt toch echt in de liefde die je ontvangt in je leven! Een dankbaar mens, schrijft deze woorden! Ultieme rijkdom mijn leven zit er vol mee!

X

Zie ook: Ik ben zo rijk! Jij ook?

Wat mooi geschreven! En zoooo waar! Herkenbaar voor jullie? Hoe zou jij jouw ultieme rijkdom willen omschrijven? 

Over de schrijver
Reactie plaatsen