Vaderdag en alleenstaande moeder
24 juni 2015 
3 min. leestijd

Vaderdag en alleenstaande moeder

Deze week is het vaderdag en ik moet je zeggen dat ik dat soms best wel lastig vind. Vaderdag en alleenstaande moeder…. Hoe ga je daar mee om? 

Met mijn eigen vader heb ik bewust geen contact meer en voor de vader van Rick moet ik elke keer weer wat verzinnen. Dit jaar heeft de kinderopvang iets gemaakt voor vaderdag. Dat is wel makkelijk, want dan hoef ik niet iets te verzinnen en iets te fabriceren. Want het afgezaagde stukje ‘ik ben zo blij dat jij mijn vader bent en ik lijk zo op jou’ vind ik niet zo heel erg geschikt.

Ik moet wel iets bekennen. Vorig jaar was ik vaderdag een beetje vergeten. 2 Dagen voordat het vaderdag was, kwam ik erachter dat ik nog iets moest kopen of maken. Ik had verf in huis en een doek en ik heb Rick toen iets laten verven. Daar dacht Rick dus echt anders over. Hij was toen nog erg jong en stopte de kwast in zijn mond en had er weinig zin in. Ik zat best wel in de stress, want zeg nou zelf, zelfgemaakte cadeautjes is toch het leuks.

Ik heb toen zelf het doek gepakt en heb er zelf wat op gekliederd

En mijn ex vond het prachtig mooi (natuurlijk niet wetende dat ik mijn uiterste best had gedaan om zo slordig mogelijk te verven). Met toch wel een beetje schaamte heb ik het cadeau gegeven. En ik moet je zeggen dat ik het elke keer als ik bij hem thuis kom, wel erg grappig vind dat het schilderijtje er nog staat. Ik moet inwendig enorm lachen en ik kan me dan nog net inhouden om niet hardop in lachen uit te barsten. Afijn, dit jaar krijgt zijn vader dus een echt cadeautje van Rick. Het was een schilderij waarop stond ‘jij bent mijn spetter en ik lijk op jou’. Eerlijk gezegd heb ik nog geprobeerd de tekst eraf te halen, maar aangezien dat niet lukte, heb ik het toch maar laten zitten.

Eigenlijk vind ik niet dat de vader recht heeft op iets van Rick, hij zorgt namelijk amper voor Rick en laat mij alles doen

Maar ik weet dat dit mijn gevoel is en mijn boosheid en frustratie. Voor Rick is zijn vader nou eenmaal zijn vader en daarom is het wel belangrijk om hier wat aan te doen. Ik wil dat Rick zo normaal mogelijk moet worden opgevoedt, maar het gevoel dat ik de vader en de moeder ben speelt dan bij me op.

Vaderdag en alleenstaande moederHelaas is dit realiteit en kan ik hier helaas niks aan veranderen, ik zal me moeten neerleggen bij de situatie en voor Rick is het gewoon belangrijk dat zijn vader in zijn buurt is. Maar soms heel soms vind ik het wel eens lastig en zou ik willen dat alles anders was.

Als alleenstaande moeder moet je vaak je eigen gevoel uitschakelen want wat jij vindt en wat jou gevoel is, is niet altijd het beste voor je kind. Ik probeer  boven mijn gevoel te staan en te kijken na de situatie alsof ik er zelf niet inzit.

Dit zorgt ervoor dat ik keuzes kan maken in het belang van mijn kind en dat ik niet de keuzes maak vanuit mijn gevoel

Ik kan nu wel zeggen dat dit mij lukt en dat ik enorm trots ben op mezelf!

Hoe hebben jullie vaderdag gevierd ? En hoe staan jullie stil bij vaderdag? Je kunt je bericht hieronder achterlaten, dank je wel!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 24 Jun 2015

Vaderdag ja idd erg moeilijk. Ook de vader van mijn kruimel doet niets. Ook heeft hij nou een aantal keer het bezoek afgezegd. Ook afgelopen weekend..... het is verdorrie vaderdag. Nee zijn nieuwe gezinnetje is belangrijker. Gelukkig heeft mijn kruimeltje niets meegekregen van afgelopen zondag dat het toen vaderdag was. Wel is er op school iets gemaakt. Dat ligt bovenop de kast.

Anonymous
Door

Anonymous

op 24 Jun 2015

Super goed dat je je eigen gevoel uit zet in belang van je kind. Het gaat hier idd niet om het recht van ouders-zijn. Maar om het recht van je kind dat recht heeft op het hebben van zijn beide ouders! Ik ga goed door de deur met de vader van mijn kinderen. Heb samen met de kinderen iets voor hem gemaakt en heb hem tijdig helpen herinneren vrij te nemen. Zo kan het dus ook ;)

Reactie plaatsen