Vakantie: glamping versus all-in!
10 mei 2016 
4 min. leestijd

Vakantie: glamping versus all-in!

Glamping, een samenvoeging van glamour & camping. Na één overnachting kon ik het woord glamour nog niet thuisbrengen. Waarschijnlijk ben ik een te verwend wicht. Daar ligt het vast aan of is het het gebrek aan zonnevitamine waardoor mijn heimwee na 1 nacht al groot is.

Lastig kunnen slapen onder klamboe omdat er toch zomaar een sprinkhaan door het gat in de klamboe, boven mijn gezicht, kan vallen. En de spatten die wegens zware tegenval (ehh…regenval) toch echt op mijn kussen lijken te vallen. En ’s nachts bekruipt het gevoel dat je in een slaapzaal ligt met 20 man als je een kuchje hier, kuchje daar hoort. Ik slaap niet graag op slaapzalen. Als je dan ’s ochtends wakker wordt door die schattige baby van de buren is het compleet.

En dan… je eigen badkamer, in het gezamenlijke wasgebouw. Zit je daar op je eigen wc-tje met uitzicht op de prachtige balkenpartij met oh ja, open ruimtes daartussen zodat alle geluiden inclusief geuren gezellig uitgewisseld worden. Dan kan je toch niet schijten (ik ben een vrouw en ik schijt natuurlijk niet).

Gisteren lekker pannenkoeken gebakken op ons twee-pits gasstel, ook een primeur… Koken op vakantie. Je moet hier wel oppassen, voordat je het weet gaan de mieren er met je eten vandoor. Daar ben ik redelijk panisch voor, mieren. Hekel aan, mieren op het keukenblok, mieren op de tafel, mieren op de tentvloer, mieren in het snoepblik, mieren in de afsluitbare voorraadbak, die aangeraden werd tegen mieren….zucht.
Kortom: glamping, niks voor mij!

All-in, een prachtig woord dat aangeeft dat je de hele week geen reet hoeft te doen. Het wordt voor je gedaan. Dit klinkt me goed in de oren! Uiteraard

Vakantie: glamping versus all-in!

Vakantie: glamping versus all-in!

moet je gaan voor het juiste resort. Daarom gaan we al jaren naar hetzelfde all-in resort in Turkije. Als iets goed is, is het goed (ow, dat klinkt behoorlijk saai!). Na een comfortabele vlucht en een korte transfer komen we in het hotel aan waar we de luxe stijvolle, in zwart en wit gekleurde, kamer betreden. De kamers zijn gelegen in kleine gebouwen van 2 verdiepingen. Op vakantie wil ik niet het gevoel hebben dat ik op een flat woon (verwend kreng ja).

Het balkon geeft uitzicht over de relax pool. De naam zegt het al. Daar liggen we (ik en m’n dochter) elke dag te relaxen. Natuurlijk is er ook een zwembad met tig glijbanen, maar daar gaat deze mama natuurlijk niet liggen tussen de gillende kinderen! Ik heb vakantie!

En dan nu… Het eten. Nu denk je vast dat je een hekel hebt aan die all-in buffetten. Dat je niet lekker samen tegelijk kan eten en continu alsnog iets moet doen (lopen naar het buffet doel ik dan op). Nou nee! Op dit resort kan je met de lunch plaats nemen aan de strandbar, waar je lekker a la cart kan bestellen. Ik heb dan ook iedere keer het gevoel dat ik dan al toe ben aan een wijntje (why not?!)! Heerlijk, dat vertrouwde ritme.
En ’s avonds ontpoppen er 7 a la carte restaurant. Oké oké, ik zal het addertje onder het gras daarvoor maar eerlijk bekennen. Wil je daar eten moet je ’s ochtends reserveren, om 10 uur gaat de telefoonlijn hiervoor open. En ja… om 10.02 zit alles vol! Erg irritant om elke dag toch ergens aan te moeten denken, dat ontkracht die all-in gedachte weer.

Daar heb ik dus inmiddels een alternatief voor bedacht. Paar euro’s mee en de barman is yours. Hij ritselt wel wat voor die avond, je moet alleen ff weten wie je ervoor moet hebben! We doffen ons ’s avonds helemaal op (doe ik thuis bijna nooit!) en gaan heerlijk uit eten, gevolgd door uiteraard de minidisco.

De eerste keer dat we op dit resort kwamen was het helemaal fantastisch. Er was een white party met Benni Benassi, je weet wel die ene met die hit met al die geile wijven met drilboren in de video? Does it ring a bell? Nou… Daar ben ik dus volledig op los gegaan, daar, in de dancing in het Turkse resort, dat is nog eens wat je noemt: all-in. Nu maak ik er jaarlijks een sport van om één avond om de centrale paal van de dancing los te gaan. A girl’s gotta do wat a girl’s gotta do.

Bovenstaande gecombineerd met de comfortabele matrassen op de bedjes op de pier, de heerlijke massages in de spa (dit jaar ga ik samen met m’n dochter van 7), de steps les op het strand (compensatie gedrag), lekkere muziek op de achtergrond en de vroege wijntjes, maken de keuze wel erg makkelijk voor mij. En voor de ‘haters’: geen Russen, geen handoekje leggen noodzakelijk.

Tja… Not a hard choice, right? Wat heeft jou voorkeur? All-in of de camping? Laat je reactie hieronder achter.

Wil je met nog meer single moms samen op vakantie? Kijk dan op onze besloten community: http://community.www.nieuw.happysinglemoms.nl. Daar worden vakanties aangeboden. Op www.www.nieuw.happysinglemoms.nl staan ze ook.

Over de schrijver
Reactie plaatsen