Vakantie in Nederland met kinderen
02 januari 2017 
2 min. leestijd

Vakantie in Nederland met kinderen

Als alleenstaande moeder vond ik uitjes met mijn dochter soms lastig. Zeker als ik een nacht of langer weg wilde. Het idee van het sjouwen in je eentje met alle spullen en ondertussen op je kind letten leek onmogelijk. Bang voor het moment dat mijn dochter het op een krijsen ging zetten, omdat ze zich niet zou vermaken bijvoorbeeld. Dan krijg je zo’n ongemakkelijk momentje en kan je wel door de grond zakken.

Regelmatig sloeg ik dus uitnodigingen af van vrienden aan de andere kant van het land. Zij hadden helaas niet de mogelijkheid tot het bieden van een slaapplek. Uren heen en terugrijden met een kleintje vind ik zelf zo zielig (voor ons allebei!) dus ik besloot het er maar op te gokken. Super blij dat ik dit gedaan heb overigens, want het heeft ervoor gezorgd dat ik nu ieder jaar een (mini-) vakantie in Nederland boek.

Er zijn namelijk talloze familiehotels te vinden in Nederland. Hier kan je een familiekamer boeken, waarbij je 2 kinderen tot 16 jaar kosteloos op de kamer mag hebben. Zij hebben dan gratis logies en ontbijt, wat natuurlijk geweldig is!

Vakantie in Nederland met kinderen

Ik koos destijds als eerste voor een hotel in Amsterdam. Hier verbleef ik toen één nachtje, zodat ik overdag met mijn dochter vrienden kon bezoeken. De dag erna hebben we met ons tweetjes leuke activiteiten gedaan. Genoeg te doen in en rondom Amsterdam. Mijn dochter heeft in het hotel heerlijk kunnen spelen met andere kinderen. Eerlijk is eerlijk: als ik dat zie, dan ben ik al tevreden. Zo is het ook makkelijker als mijn dochter daarna weer met mij op pad moet. Perfecte combinatie vond ik dat. Het samen ontbijten vond mijn dochter trouwens geweldig. Ze kon zelf kiezen, wat natuurlijk geweldig is voor een kind.

Een paar maanden geleden was ik naar Eindhoven. Ook daar heeft mijn dochter het enorm naar haar zin gehad. Ze vertelt nu nog dat ze samen met mama op vakantie was, ook al waren het maar 3 dagen en was het maar 1,5 uur rijden. Voor een kind is dit de tijd van haar leven. Lekker spelen met andere kinderen en samen met mama naar het restaurant voor een lekker kindermenu.

Vakantie in Nederland met kinderen

Het kiezen voor dit familiehotel zorgde voor hele bijzondere quality time met mijn dochter. Je besteedt echt even tijd aan elkaar, zonder de dagelijkse routines en stress.

Voor ons voelde het echt als een super vakantie. Je hoeft echt niet perse naar het buitenland om het vakantiegevoel te beleven met je kinderen. Nederland heeft genoeg te bieden. Ook voor ons alleenstaande moeders is dit een prachtige mogelijkheid als je kiest voor een goed familiehotel. Dan zijn zowel jij als je kinderen verzekerd van een super tijd.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen