Van single mom naar HAPPY single mom!
20 juli 2016 
2 min. leestijd

Van single mom naar HAPPY single mom!

Ik ben alweer een half jaar single mom, maar kan pas sinds de laatste weken echt zeggen dat ik me meer en meer een happy single mom ga voelen.

Het heeft lang geduurd voordat ik kon en wilde wennen aan het idee dat mijn dochtertje niet zou opgroeien met een gelukkige papa en mama in hetzelfde huis die haar iedere avond welterusten kwamen kussen. Ik heb het laatste half jaar dan ook vaak gezegd dat ik vroeger niet droomde van een kind, maar van een gezin… One big happy family.

Maar ik begin meer en meer in te zien dat mijn dochtertje en ik saampjes net zo goed een gezin vormen, en we net zo goed happy kunnen zijn.

happy single mom

Van single mom naar HAPPY single mom!

Natuurlijk heb ik zeker mijn moeilijke momentjes. Vooral het in mijn eentje op de bank ploffen, als mijn dochtertje op bed ligt, komt soms hard aan. Dan pas heb je echt even de tijd en rust om over dingen na te denken en ga ik regelmatig twijfelen over de toekomst en of ik het allemaal wel goed doe als moeder. Het belangrijkste vond en vind ik nog steeds dat mijn dochtertje gelukkig en gezond opgroeit.

Het laatste jaar heb ik mezelf behoorlijk verwaarloosd en heb ik weinig aandacht geschonken aan mijn eigen ‘gelukkig zijn’. Ik ben zo druk bezig geweest met het geluk van mijn dochtertje. Ik had het gevoel dat ik extra mijn best moest doen omdat het al zwaar genoeg voor haar was dat haar ouders niet meer samen waren. Maar als ik nu kijk hoe goed en sterk mijn meisje met de situatie omgaat en ik iedere dag toch weer een big smile op haar gezicht zie, vind ik dat ik het best verdiend heb om weer wat meer aan mezelf te denken.

Ik moet mezelf er gewoon vaker aan herinneren dat ik er zelf ook nog ben, en dat ik dit best kan combineren met mijn dochtertje gelukkig maken.

Dus ik ben er nog niet, maar hopelijk kan ik binnenkort toch eindelijk ook zeggen dat ik een HAPPY single mom ben!

 

Kan jij zeggen dat je inmiddels een echte happy single mom bent? Hoe is jouw proces hiernaar toe verlopen? Deel het met ons en laat een reactie achter!

Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder.

Over de schrijver
Reactie plaatsen