Mijn veranderde sociale leven als single mom
02 maart 2016 
3 min. leestijd

Mijn veranderde sociale leven als single mom

Dit weekend had ik een gesprek met één van mijn beste vrienden ( homo, kinderloos) over mijn
sociale leven. Sinds de geboorte van Sarah is dit natuurlijk erg veranderd. Dit is het verhaal over mijn veranderde sociale leven als single mom.

Vroeger was ik spontaan en ging ik adhoc weg, stappen of ergens heen, maar ik vond het ook heerlijk om thuis te zitten voor de buis, uiteraard vaker het laatste als het eerste. Die vriend vond maar dat ik een grijs muisje was geworden en dat ik elke avond op de bank zat en nooit meer uit ging. Nee, ik ben nog niet uitgeweest sinds Sarah geboren is. Ik vind het uiteraard moeilijk om te gaan stappen en voel mij schuldig dat ik (weer) geen nacht thuis ben naast mijn nachtdiensten.

Maar zo zegt die vriend: “Zo kom je nooit een leuke man tegen. Met dat Tinder (jawel, ik ook!) komt er echt geen man aangeswiped naast je op de bank.” Natuurlijk heeft hij gelijk en dus heb ik mezelf maar alvast een goed voornemen gegeven (ja, een beetje vroeg).

Ik ga weer stappen. Ik weet niet hoe ik het in een vat zal gaan gieten, maar dat komt vast goed. Ik denk misschien 1x in de maand of 2 maanden.

Nu vind ik zelf dat ik juist mijn sociale leven vergroot heb. Ik ga elke dag naar buiten en bij mensen op bezoek. Ik Mijn veranderde sociale leven als single momvind het heel belangrijk om Sarah groot te laten worden binnen een groot sociaal netwerk en dat ze zich bij andere mensen op haar gemak voelt. Nu ben ik ook afhankelijk van dit netwerk, niet alleen voor oppas, maar ook vaak de tips en tricks, aangezien de peuterfase inzicht komt, maar ook de sociale contacten.

Ik heb namelijk ondervonden dat voornamelijk mijn kinderloze vriendinnen zich toch wel ietwat gedistantieerd hebben van ons en niet meer zo goed wisten hoe ze om moesten gaan met mijn veranderde leven.

Nu herken ik dit, ik vrees dat ik het zelfde gedaan heb in het verleden, toen vriendinnen kinderen kregen.

Meestal vierde ik mijn verjaardag met maar 1 of 2 vrienden. Nu is daar natuurlijk niets mis mee, maar soms leek het zo veel leuker om een huis vol te hebben. Maar nu was Sarah jarig en ik had de uitnodigingen verstuurd. Tot mijn verbazing heeft de hele dag mijn huis vol gezeten en heb ik de benen uit mijn lijf gelopen. Ik vond overweldigend en zo dankbaar en dit gaf me wederom de bevestiging dat ik er niet alleen voor stond.

Dus ondanks dat mijn sociale leven toch wel erg veranderd is, vind ik het prima zo. Zolang Sarah zich vermaakt, vermaak ik mij ook. Maar ik moet ook voor mijzelf gaan kiezen, want 24 uur zorgen is ook zwaar en ik moet ook kinderloos kunnen ontspannen.

Hoe vul jij je sociale leven in? Hoe kies jij voor jezelf? Laat je reactie hieronder achter.

Je kunt je zelfs zo voelen dat je in een isolement raakt… het blog single mom en leven in isolement. Het belangrijkste blijft toch: Blijf positief, hoe moeilijk ook. Ook jij verdient vriendschappen en bent een mooie, lieve vrouw.

Over de schrijver
Reactie plaatsen