arrow_drop_up arrow_drop_down
Vergeet de terrible two…
27 september 2017 

Vergeet de terrible two…

Vergeet de terrible-two. Bereid je voor op de verschrikkelijke drie. Je leest overal dat 2-jarige het lastigst zijn. Nou ik mocht met mijn kleine eigenwijsje in mijn handen knijpen. Viel reuze mee. Als ik haar naar bed bracht, draaide ze zich om en ging slapen, Als ik haar vertelde iets niet te doen werd er meestal geluisterd.

De “terrible-two” was dus helemaal niet zo erg.

Tot ik ergens in mijn tijdlijn van Facebook een bericht zag….Vergeet de terrible-two…Bereid je voor op de verschrikkelijke-drie! O oohhhh…

En niets is minder waar!

Als straffen geen zin heeftMijn kleine eigenwijze spruit vraagt me nu als ik haar naar bed breng: “Waarom moet ik slapen? “Of zegt “Maám…ik kan écht nu niet slapen hoor!”De discussies zijn begonnen.

Een drie jarige hoort je een snoeppapiertje openen van kilometers afstand en vraagt dan doodleuk vanuit haar bedje. Is het lekker mam?? Ik woon iets te klein om stiekem te snoepen.

Mijn peuter moet altijd ineens ook naar het toilet als jij net met gekruiste benen je appartement binnen stapt. En natuurlijk altijd zij eerst!

Geen moment alleen. Denk je dat je bij de terrible-two niet eens even chill naar het toilet kan. Nu staat mijn drie jarige me dan leuk te vertellen dat ik niet te veel toiletpapier moet gebruiken of komt je doodleuk vertellen dat je stinkt.

Bij het boodschappen doen beslist zij welke kar we meenemen en ze weet precies hoe YouTube werkt. En dan heb ik het nog niet eens over de strijd om de knoppendoos van de televisie.

Maar mijn drie jarige vertelt me ook dat ze van me houdt, en weet me dan ook te vertellen dat het betekent dat ze me dan wel héééél lief vindt. Mijn drie jarige is mijn wereld en ik ben rete trots op haar!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken Cookies