Verhuizen

Verhuizen staat als een van de meest stressvolle situaties in je leven te boek, evenals scheiden, maar ook overlijden en geboorte. Nu kennen wij de eerste twee situaties maar al te goed, we zijn gescheiden omdat de situatie met onze ex-geliefde niet houdbaar meer was om welke reden dan ook. We hebben alles wat ons lief was op materieel en immaterieel gebied achter moeten laten. Onze liefde is overleden, niet letterlijk in veel gevallen, maar wel figuurlijk. We moesten ineens alles loslaten, ons gevoel, onze liefde voor de ex, onze levensstijl, onze normen en waarden, de wereld stond voor ons op de kop ….maar de buitenwereld gaat gewoon verder, de gezinnen leven door alsof er niets aan de hand is. Jij zit alleen in een andere categorie, je bent nu alleenstaande moeder !

Er wordt van je verwacht dat je sterk bent, dat je alles aankunt en vooral dat je alles alleen kunt doen. 

IMG_3499

Verhuizen

Dat moet je ook nog gemakkelijk aankunnen, anders kijkt men op je neer en ben je geen goede moeder. De liefde moet je loslaten, het gemak, de rust, je spulletjes ….dat verwacht de advocaat van je, jouw ex-geliefde, jouw (ex) familie, de buitenwereld …doe je dat niet, dan ben je rancuneus, triest en verbitterd …..

Als jouw ex-geliefde overlijd, dan heeft iedereen zoveel begrip, men staat voor je klaar, je kunt altijd vragen om hulp en ja, je mag huilen, zoveel als je wilt ! Als je samen met je geliefde gaat verhuizen, dan staan alle vrienden klaar van zijn en jouw kant, de (ex) familie staat te trappelen, want dit is een heuglijke gebeurtenis. Ook bij een geboorte staat een ieder bij je bed, al is de enige die ontbreekt jouw man, want die had het even te druk …met vreemdgaan en met zichzelf, want zo’n geboorte legt zo’n druk op de man! Wij vrouwen hebben het maar gemakkelijk ….

Daar sta je dan, moederziel alleen met je kind, je moet zorgen dat je alles zo goed mogelijk regelt voor jou en je kind, want ineens komt alle verantwoordelijkheid op jou aan. Je moet gedwongen scheiden en je huis verlaten. Je moet loslaten, alles loslaten, jouw ex-geliefde, het comfort, je geliefde huis, de luxe, de geborgenheid, kortom het leven wat je leidde. Je wordt compleet op jezelf geworpen, ineens is ‘wij’, IK en dat was je helemaal niet gewend. Je had je al die jaren weggecijferd en alleen maar aan jouw gezin gedacht, dat was het allerbelangrijkste in het leven. Nu moet je tonen hoe sterk je bent, al die oerkracht die je al die jaren niet hebt gebruikt komt nu naar buiten. Je zit vol wilskracht en moed. Je doet het niet omdat een ander het van je verwacht, maar je moet overleven voor je kind en jezelf.

change-948024_1920

Verhuizen

Wij worden het zwakke geslacht genoemd, maar wij zijn ijzersterk, sterker dan welke man dan ook als het erop aankomt.

Wij zullen ons kind nooit in de steek laten, wij zullen nog liever sterven dan ons kind laten vallen. Wij gaan net zolang door, tot wij een veilige haven hebben gevonden. Wij kunnen elke situatie en elk obstakel aan, keer op keer, hoeveel er ook achter elkaar komt, ons krijgen ze niet klein ! En onze moed en kracht zal beloond worden, de onvoorwaardelijk liefde van ons kind ontvangen wij elke dag, daardoor kunnen wij elke berg aan, hoe hoog die ook is ! Onze tijd komt nog, wij zullen ook in de toekomst beloond worden met rust, liefde en geluk.

Als we dan terugkijken naar ons leven, dan weten we dat we niet kapot te krijgen waren, dat we door roeien en ruiten zijn gegaan voor onze geliefden en we hebben nooit, maar dan ook nooit opgegeven, hoe moeilijk het ook was ! Dus kom maar op stressvolle gebeurtenis, ons krijg je niet klein !

 

Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen