Van verliefd naar geen gevoelens in twee dagen!
23 augustus 2016 
7 min. leestijd

Van verliefd naar geen gevoelens in twee dagen!

In navolging van mijn blog ‘Van date-moe tot verliefd in één week’ kan ik het natuurlijk niet nalaten om het vervolg met jullie te delen. De reactie op de eerdere blog ‘to good to be true’ is helaas waarheid geworden. Het waren drie mooie weken. Of klinkt ik nu zoals die uitzendbureau reclame? Dus… Ik neem jullie mee in een aantal dagen van dit veelbelovende, doch teleurstellende liefdesverhaal. 😉

Vrijdag (vertrek naar Ibiza)
Na twee korte uurtjes vliegen was daar land in zicht, mijn vriendin en ik hadden er zin in, drie nachtjes Ibiza. Beide single moms en de kids op vakantie met papa, heerlijk even tijd voor onszelf! Bij aankomst op de luchthaven zet ik mijn telefoon aan.

Ik krijg direct appjes van Rens binnen, dé man die 100% voor me gaat, wat een heerlijk gevoel. Ik zie drie foto’s binnenkomen, flight tracker van m’n vertrek, land in zicht (zie foto) en van de landing. Ineens voel ik mijn verliefdheid omslaan in verstikking. Hij volgt me gewoon…

Land in zicht...

Land in zicht…

Ik keek mijn vriendin aan en ze wist meteen wat ik voelde. ‘Nee joh, je bent toch stapelgek op hem!’ ‘Ja, dat ben ik! Hij is zo leuk!’ Direct bekruipt me de angst dat mijn gevoel voor hem ineens weg kan zijn. ‘Ik hoop niet dat mijn gevoel ineens weg is voor hem’ spreek ik uit, ‘Het gaat allemaal zo snel en heftig’. Die eerste zin heb ik wel 20 x herhaald die drie dagen op Ibiza. Zijn appjes, telefoontje op de pier en zijn onbegrensde verliefdheid maken dat ik weer zekerder werd van mijn liefde voor hem, maar toch bleef er iets knagen.

Woensdag (terugkeer uit Ibiza)
We waren veilig geland op Rotterdam Airport, snel de koffers halen en naar de auto. Ik had namelijk direct een lunchafspraak met Rens omdat hij me zo gemist had. Hij kon niet wachten op onze date morgen. Nog steeds was ik onzeker over mijn gevoel.
Ik kwam aanrijden en zag hem staan, slik, is dit de man waar ik verliefd op ben? Fuck, mijn gevoel was weg. Nee Becky, je bent gewoon bang, rustig blijven en open staan voor de liefde! Hij stapte in en we reden samen naar de parkeerplaats en liepen naar het restaurant. We namen plaats aan een tafeltje bij de muur.

Ik werd warm, heel warm, kreeg een knalrood hoofd, zweette me kapot, hoe kon ik nou zoiets moois ineens zo anders voelen? Ik wil dit niet, maar het is er! Paniek, paniek, peew peew…waar blijft die witte wijn???

Uiteraard zag Rens dat er iets mis was, dus ik deelde mijn gevoel. Hij schrok en bleef zeggen dat we het niet op moesten geven. Hij gaf aan dat hij ook de neiging had om in de beschermingsmodus te gaan zitten door dit voorval, maar dat ging hij niet doen, hij bleef 100% gaan voor waar hij in geloofde: ons.

Donderdag
Date time. Ik belde aan bij Rens, bepakt met een logeertasje, want ik sloot nog niet uit dat ik niet wilde blijven slapen, zoals initieel afgesproken. Hij deed de deur open en ik was blij. Ik vond hem leuk, mijn gevoel gaf weer groen licht! Yessssss. Rens zegt: ‘ik heb precies hetzelfde aangedaan als de eerste date, wilde geen risico’s nemen’. Dat was goed gelukt! 😉 Die woensdag zag hij er inderdaad wat ouder uit met een truitje over zijn overhemd, ik zie hem liever jong.
Rens had lasagna gemaakt, dus die ging in de oven. Door de aantrekkingskracht die we weer voelde moest de oven even uit…haha, we hadden iets beters te doen dan eten! De avond verliep heerlijk en het voelde goed om naast hem wakker te worden. Na het douchen liep ik met handdoek naar beneden om aan te geven dat Rens kon douchen. Wat hoorde ik voor geluid? De schat was sinaasappels voor me uit aan het persen..verse jus…het moet niet gekker worden!

Zaterdag
Vanavond komt Rens bij mij slapen. We starten met wat borrelhapjes en natuurlijk een wijntje in de tuin, veel zin om te koken had ik niet meer… Rens voelde zich relaxt in mijn huis, dat merkte ik aan alles. Mijn huis ademt historie, interieur wat industrieel, terwijl zijn huis strak en modern is. We konden beide elkaars smaak waarderen. Heerlijk kropen we bij elkaar op de bank en in bed…geborgen voelde we ons, veilig en gewaardeerd bij en door elkaar. Heerlijk. Voelde goed.

Dinsdag

Dinsdag is Rens nog tot over zijn oren

Dinsdag is Rens nog tot over zijn oren

Omdat we elkaar vanwege de kinderen alleen nog donderdag kunnen zien voor Rens op vakantie gaat spreken we af om te lunchen. Toen we merkten dat we beide thuis aan het werk waren die dag spraken we af bij mij thuis. Bij binnenkomst begonnen we direct te zoenen, we vonden het leuk om elkaar weer te zien! Wel deden we het iets rustiger met de liefde, zodat we elkaar niet verstikte. Ik wilde Rens beter leren kennen. Ik vond het telkens leuk om hem te zien en om bij hem te zijn. Nadat we ons op elkaar uitgeleefd hadden vertrokken we naar een lunch tentje in de buurt.

Rens zei, ‘besef je dat je hand in hand loopt?’ ‘Daar moeten ze maar aan wennen’, zei ik. Rens zei scherp: ‘daar moet jij maar aan wennen!’ Dat klopt!

Na een gezellige lunch gingen we beide weer aan het werk, uitkijkend naar donderdag, dan zagen we elkaar weer.

Donderdag
Vandaag komt Rens zijn zoon terug van zijn vakantie met Rens zijn ex. Nadat Rens zijn zoon heeft gezien,  hebben we afgesproken, bij Rens thuis. De laatste keer voordat hij vrijdag voor twee weken vertrekt naar Italië. Ergens was ik bang wat dat weer met ons zou doen. We keken beide uit naar de avond en nacht samen, heerlijk ongedwongen genieten.
De sushi was besteld toen ik aankwam. Aangezien de bank nog steeds niet geleverd was gingen we al snel samen naar boven. In de ochtend voelde Rens wat afstandelijk. Tijdens een knuffel fluisterde ik dat ik het toch wel lastig vond om hem twee weken niet te zien. Rens ging er niet op in.

Ik pakte mijn spullen, wenste hem een fijne vakantie en liep naar mijn auto. Hij bleef in de deuropening staan totdat ik wegreed, hij keek verdrietig uit zijn ogen. Ik dacht dat hij bang was dat mijn gevoel weer wegging, maar hij hoeft zich geen zorgen te maken.

Maandag
Ik word wakker en denk: ik stuur een leuk appje aan Rens, de laatste tijd delen we weinig liefdevols via de app, dus ik laat hem maar eens merken dat ik hem nog leuk vind. Rens is slecht bereikbaar in Italie, brakke wifi en 4G doet het ook niet in zijn appartement. Dus met nog minder aandacht moet ik m’n gevoel behouden twee weken, dat gaat me lukken. Rond half zes komt er een appje terug van Rens, mijn appje zal wel een smile op zijn gezicht hebben gebracht!

 ‘Lieverd, ik merk dat ik na jouw terugkomst uit Ibiza toch heel erg ben geschrokken. Daar waar ik zoiets had van ik ga ervoor en bescherm me niet voor eventuele teleurstellingen, achteraf merk ik nu dat de rem er op zit. In eerste instantie leek ik daardoor wellicht wat relaxter, maar merk nu dat de afstand me juist een beetje oplucht en dat wil ik helemaal niet. Niet tof dit en hoop dat we even een bel moment vinden de komende dagen, Kusje xx.’

WTF???? Afstand van mij lucht op? De rem zit er op? En hoe nu verder? Of is er geen verder? Zoiets HAD van ik ga ervoor? Mijn liefdeswereld stond even op z’n kop. De man die 100% voor me ging heeft dat misschien twee weken volgehouden….de tranen rolde over m’n wangen, weer een afwijzing rijker.
Die avond hebben Rens en ik even gebeld, hij was stil, gaf weinig duidelijkheid over hoe verder. Dus conclusie van mij was dat er geen verder was. Na wat gejank heb ik mezelf bij elkaar geraapt en een lange app geschreven aan Rens met vragen, omdat ik de antwoorden nodig heb om het los te laten.

Dinsdag
Ik word wakker en kijk naar de appjes die Rens eerder gestuurd heeft op Whatsapp, hij is ‘online’. Primair als ik ben app ik hem ‘En nu heb je opeens wel wifi?’, gevolgd met een ‘Flapdrol’ (zo is ie vast nog nooit genoemd in zijn leven, hahahaha), hij appt terug dat hij bij de receptie zit omdat hij geen warm water heeft. ‘Een koude douche, net als ik!’ app ik. Stiekem ben ik gewoon pissig, pissig op de situatie en ook pissig op hem. Daarna laat ik hem met rust. Later die dag krijg ik mijn antwoorden in Q&A stijl van Rens. Hij was inderdaad dinsdag nog tot over zijn oren verliefd. Donderdag veranderde het, dat heeft hij nog even onderdrukt omdat hij het niet wilde, maar vrijdag ochtend wist hij dat het fout zat. Gevoel weg. Al mijn redenen die ik had geopperd waren niet dé reden. Wat dan wel de reden was, deelde hij niet. Waarschijnlijk weet hij dat gewoon niet. Met een ‘Het was even mooi’ via de app sluit ik de relatie met Rens af. Wat me het meeste steekt is dat hij me niet nog een keer wil zien na de vakantie om te kijken of zijn gevoel er dan wel is. Alsof ik geen waarde had voor hem en als een zak vuil aan de kant van de weg wordt gezet, in een paar dagen alles anders. Hoe ik me voelde werd niet eens gevraagd. Echt jammer, het voelde zo goed samen.

Let shit go! Pfff…weer terug bij af, bij mezelf, ook geen slecht gezelschap 😉

Nog een leuk filmpje over de liefde:

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 24 Aug 2016

zo herkenbaar...

Reactie plaatsen