Seks & zo: vertel jij je date hoeveel bedpartners je hebt gehad?
25 maart 2017 
3 min. leestijd

Seks & zo: vertel jij je date hoeveel bedpartners je hebt gehad?

Daar stond Max, hij was zijn laptop uit de auto te pakken. Jeetje, hij zag er leuk uit…lang, groot, leuke kleding en een knappe kop. In het echt is het toch altijd net even wat anders dan op de Tinder foto’s.

Als je elkaar ontmoet zie je het totaalplaatje en dat totaalplaatje zag er goed uit. Ik werd er een beetje nerveus van merkte ik. Becky, die niet weet wat ze moet zeggen… Dat gebeurt niet vaak. Ik zet m’n smile op en laat hem binnen. We babbelen wat en we komen terug op een onderwerp dat we via de Tinder app besproken hadden: het aantal bedpartners. Geen idee hoe we er eigenlijk opkwamen, maar de tweede chatavond wist Max me te vertellen dat hij 11 bedpartners heeft gehad. ‘Precies het gemiddelde volgens een interview vanochtend op radio 538’, vertelde hij. Op de vraag hoeveel ik er heb gehad, zei ik: ‘Dat gaat je niks aan!’ Ik had geen idee!

Wat is nou eigenlijk ‘normaal’?

Vroeger waren mensen echt monogaam. Dat betekent 1 bedpartner voor heel je leven. Wat we tegenwoordig doen is seriële monogamie. Als je in een relatie zit ben je trouw (is het streven voor de meesten), echter hebben we meerdere relaties achter elkaar. Dat vinden we maatschappelijk acceptabel. Dan heb je ook nog extremen als bijvoorbeeld swingen en dergelijke, wat ook al redelijk als acceptabel wordt gezien als je op elkaar uitgekeken bent na een aantal jaar (niets voor mij).

Met de komst van internet en vooral ook Tinder, waarbij seks hebben ‘een swipe away’ is, is het hebben van seks laagdrempeliger geworden dan ooit. En denk je nou echt dat de gemiddelde dertiger maar 11 bedpartners heeft gehad? Nou, ik geloof er niks van! Dankzij de vergrijzing zitten we nu nog gemiddeld gemiddeld op 11. En zouden ze baby’s ook meetellen voor het gemiddelde? Haha. Dus over 20 jaar schiet dat gemiddelde ineens omhoog als al die daadwerkelijk monogame ouderen overleden zijn!

Waarom vinden we dit interessant?

De interessante vraag is natuurlijk, waarom vraagt Max dit? Ik zou dit een man nooit vragen! Wat voor informatie haalt hij uit dit nummer? ‘Een vrouw krijgt bij een hoog aantal vaak meteen een stempel. Max zegt: ‘Ik wil me speciaal voelen!

Als de periodes dicht achter elkaar zijn dan kan dat een ander gevoel en gedachte geven over hoe iemand met seks omgaat.’ Hij voegt eraan toe: ‘Als je het niet weet, is het niet goed…’  Zoals ze in de onderstaande ‘Guy Talk’ zeggen, je wil geen afgelikte boterham!

Wanneer ben je dan een afgelikte boterham? Als je er 20 hebt gehad, 30…50..meer dan 100?

Moet je het aantal bedpartners tegen je date of partner vertellen?

Ten eerste heb ik het niet geteld. Ik weet het dus niet, houd het niet bij. Ben ik helemaal niet mee bezig! En daar heb ik ook geen zin in. Waarom zou ik dat willen? Ik weet hoe ik er nu in sta. Seks zonder liefde vind ik waardeloos, dus dat doe ik niet (meer). Liefde is iets wat helaas komt en gaat. Ook ik baal ervan dat ik niet meteen de ware tegenkom om wederom een intense, langdurige monogame relatie mee aan te gaan, liefst iemand waarmee ik oud kan worden. En dat betekent dat de teller oploopt ja. En nu? Ben ik dan een slet? Nee, dat ben ik niet (lees ook mijn blog: Sletvrees). Ben ik seksueel vrij? Ja. Duik ik met jan en alleman in bed? Nee, totaal niet. Vind ik mezelf blootgeven speciaal? Jazeker! Ik houd van mezelf en vind mezelf veel waard. Ik ben exclusief.

En toch ben ik nieuwsgierig…

Hoeveel heb ik er eigenlijk gehad? Wat tel je eigenlijk mee? Alleen de daad? Alleen als de ander in me klaar is gekomen (dan kan ik er aantal afstrepen whaha). Nee, laat ik ze maar meetellen. Dus, even een excel openen, daar ga ik! Mijn slechte lange termijn geheugen komt me nu goed van pas haha, ik moet echt hard nadenken! De lijst is compleet, ik kan even niemand meer bedenken. Het valt me mee! Keurig, vind ik zelf! Ja, het is meer dan Max, daar kan hij de vruchten van plukken indien het wat wordt. Maar niet zoveel meer, eens kijken wat er gebeurt als ik het aantal deel.

Ik twijfel nog even of ik erbij moet vermelden hoeveel daarvan een one night stand waren (echt minimaal, ze komen uiteraard altijd terug, haha). Die heb ik maar achterwegen gelaten. Ik app mijn aantal bedpartners, met daarbij ‘ Hoop dat dat acceptabel is voor je. En het slaat nergens op! 😉

Max reageert: ‘Haha, tot nu toe ben jij helemaal acceptabel!’

Wil je meer weten over hoe mannen denken over het aantal bedpartners van een vrouw? Kijk dan onderstaande Guy Talk van NSMBL. Ik sluit me eerlijkgezegd helemaal aan bij de laatste zin: het boeit niet!

Zou jij het aantal bedpartners delen met je nieuwe vriend of vriendin?

Over de schrijver
Reactie plaatsen