Vertrouwen en Geluk
26 juni 2016 
4 min. leestijd

Vertrouwen en Geluk

Als je recentelijk uit een relatie komt waarbij je psychisch en misschien ook wel lichamelijk mishandeld bent, dan zal de uitspraak ‘ik zal nooit meer iemand kunnen noch willen vertrouwen’ je bekend voorkomen. Je hebt jouw onvoorwaardelijke liefde en loyaliteit geschonken aan iemand die het niet waard was. Die persoon heeft je niet alleen in de steek gelaten, maar laat je ook ontgoocheld, ontdaan van alle waardigheid, berooid van alles wat je lief is en vernederd achter. Zelfs al is de breuk wat minder recent en al jaren geleden, dan kun je nog niet over de klap heen zijn en met tijd en wijlen woede en verdriet voelen, dit kan zo’n bres slaan in je leven dat je stagneert en niet door kunt gaan met je nieuwe leven. Het belemmert je het geluk, het belemmert je ook om nieuw liefdesgeluk te vinden, een nieuw leven wat misschien totaal anders was dan het vorige, maar wat je veel intenser geluk zal doen beleven.

friends-1026524_1280

Vertrouwen en geluk

Misschien worden jouw gedachten overheerst door wraakgevoelens en wrok. Met name omdat de aanstichter van het leed gewoon doorgaat met zijn leven, hij gaat gewoon door op de oude manier met hetzelfde masker op naar de buitenwereld, waardoor zijn nieuwe vriendin ook totaal voor de bijl zal gaan, alleen weet zij dat nog niet en jij ? Jij kunt hier niets aan doen. Ik weet uit ervaring dat de nieuwe relatie compleet verblind is door de verleiding van de liefde en haar nieuwe partner, welke in haar ogen een zeer goede partij is op alle fronten. Jij bent jaloers, zielig en rancuneus, de sneue ex-vrouw, je wordt weggewimpeld ….Vertrouwen en geluk zijn onmiskenbaar met elkaar verbonden. Over geluk zal ik duidelijk zijn:

‘Geluk vinden is de grootste wraak die er is’.

Het zal je weer jouw eigen zelfvertrouwen en kracht teruggeven die hem ooit zo aantrok. Hij zal merken dat je niet meer zo aan hem trekt, dat het je simpelweg niet meer kan schelen wat hij wel/niet doet.  Dit zal hem nieuwsgierig maken en vervolgens aantrekken. Als hij ziet hoe gelukkig je bent, alleen of met een nieuwe partner , dan zal hij opnieuw inzien wat een prachtig mens je bent, hoe mooi qua karakter en qua uiterlijk, zo anders dan zijn nieuwe partner. Zij trok hem na de breuk aan omdat zij het tegenovergestelde is van jou, maar als hij nu naar haar kijkt, dan heeft hij spijt van zijn keuze. Jij was op alle fronten de beste keuze en nu is hij jou kwijt, voorgoed … omdat je door bent gegaan met jouw leven of omdat je gekozen hebt om liefde en vertrouwen te schenken aan een nieuwe partner. En hij heeft gelijk, hij is je kwijt, voorgoed ! Jouw wraak is zoet, want je bent gelukkig en hoe ! En je denkt er niet aan om jouw ex-partner terug te nemen, hoezeer hij ook zijn best doet, manipuleert, dreigt of smeekt.

Als je jezelf het vertrouwen in anderen ontzegd, dan doe je jezelf op een vreselijke manier tekort, je mishandelt jezelf.

aware-1353780_1280 (3)

Vertrouwen en geluk

Niet kunnen vertrouwen betekent niet kunnen liefhebben. Als je niet van jezelf kunt houden dan blijf je je ondergeschikt en minderwaardig voelen.  

Als je niet van je kind(eren) kunt houden, dan doe je hen uiteraard ernstig tekort. Je verdient het om de liefde te geven en te ontvangen van een nieuwe partner. Liefhebben is de essentie van onze ziel. Als je weigert nog van iemand te houden, dan zal de overwinning geheel en absoluut voor jouw ex-partner zijn. Hij die jou alle geloof in liefde en vertrouwen heeft ontnomen, zal ervoor zorgen dat je levenslang hebt. Je zult nooit meer de warmte en onbevangenheid van echte liefde kunnen voelen, de vlinders die door je bloed fladderen, noch de veilige haven en geborgenheid voelen die vertrouwen en overgave kan geven. Wil jij als grote verliezer uit de strijd komen na al die moeite en het vechten wat je hebt gedaan ? Nee natuurlijk niet, jouw wraak zal zoet zijn, je kiest voor geluk en jouw liefde en leven zal groots en meeslepend zijn, je kiest voor vertrouwen in de mensheid …

We kunnen een groot voorbeeld nemen aan Myra onze founder, die er tijdig achterkwam dat ze haar leven liet beheersen door negatieve gevoelens. Haar lieve dochter nam haar kijk op de wereld over …. waardoor Myra een spiegel werd voorgehouden. Myra besloot om voor zichzelf en haar dochter te kiezen, ze zou zich niet meer laten beheersen door het verleden, ze koos voor een ommekeer en daarmee voor hun eigen geluk. Ze is nu iemand die straalt van geluk en positiviteit. Ze heeft vertrouwen in zichzelf, haar team en de mensen om haar heen, deze warmte heeft een positieve invloed op andere alleenstaande moeders, waardoor wij allen sterker worden. Draag het bij je als een mantra, geluk is de beste wraak die er is en vertrouwen doe je voor jezelf. Het verdiept je ziel. Vertrouw op een betere tijd waarin de liefde zal stromen en de fundamenten van veiligheid stevig verankerd zijn. Jouw tijd komt …hoe dan ook, heb daar vertrouwen in !

Over de schrijver
Reactie plaatsen