Vertrouwen in relaties
16 november 2016 
3 min. leestijd

Vertrouwen in relaties

De basis van elke relatie is vertrouwen. Elk begin is er één van vertrouwen. Het begint als je iemand leert kennen en het groeit elke dag een beetje. Vriendschappen zijn er op gebaseerd, weten dat je bij elkaar terecht kan mocht er zich een crisis voor doen.

De relatie met je kind(eren) begint ook bij vertrouwen. Het begint al als ze baby zijn, het vertrouwen dat je ze niet laat vallen. En dat als ze groter zijn, je altijd achter hen staat.

Soms krijgt je vertrouwen een oplawaai. Blijken mensen die je blind vertrouwde niet te vertrouwen en word je wat voorzichtiger aan wie je je vertrouwen geeft.

Vertrouwen in relaties.

Dit gaat ook zo als single mom. Als je een man leert kennen, begin je bij de basis. Het vertrouwen. Je maakt kleine stapjes. Elk woord van hem gaat langs je gevoel. Kun je er van op aan wat hij zegt. Of mist er iets. Vertrouw op jezelf. Voelt het alsof er iets niet klopt, vaak is dit ook zo.

Bij mij ook. Ik leerde een leuke man kennen, we deden rustig aan en toch knaagde het gevoel van vertrouwen. Ik had het gevoel dat hij een groot geheim had. Na drie maanden, toen de dingen wat serieuzer werden en er wat meer gevoel bij kwam kijken, gaf hij toe dat het klopte.

Hij had inderdaad een geheim. Het was niet niks. Ik voelde dat mijn vertrouwen een deukje had opgelopen.

Op mijn vraag of dit alles was antwoordde hij bevestigend. Tot ik hem vertelde dat ik had gegraven op internet en meer was tegen gekomen. Het was dus niet alles. Weer een leugen.

Een leugen met, volgens hem, de beste bedoelingen. Helaas was het deukje van vertrouwen een grote krater geworden.

Zijn grote geheim, zijn fouten uit het verleden, kan ik achter me laten. Maar de leugens niet. Het gaat knagen. Liegt hij over meer? Liegt hij in zijn antwoorden over zijn verleden? Houd hij me voor de gek? Speelt hij met me? Hij beweert van niet. Maar het zou niet de eerste leugen zijn.

Ondanks dit, is het een leuke man. Ik heb niet het idee dat hij een nare persoonlijkheid heeft. Hij is lief, zorgzaam, heeft een leuke lach en kan geweldig zoenen. Is het de moeite waard van een tweede kans? Of kan ik mezelf beter voor het onzekere behoeden en deze weg niet bewandelen?

Het liefst had ik een referentie. Zou dat geen optie zijn. Voor het daten even zijn of haar referentie bellen en horen of alles waar is.

Op dit moment weet ik het nog niet. Volgens hem hebben de leugens met het verleden te maken. Verder zit liegen niet in zijn aard. Dat kan ook een leugen zijn. Mijn rationele kant en gevoels kant zijn nog in conflict.Vertrouwen in relaties.

Ik probeer mijn beslissing niet af te laten hangen van het feit dat ik wat kriebels voor hem voel. Dat is zo makkelijk nog niet. In elk geval, ik vertrouw er op dat als ik mijn beslissing maak, ik er honderd procent achter kan staan. Het begint bij vertrouwen in elkaar en eindigt bij vertrouwen in jezelf!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 16 Nov 2016

Big lies little lies Lies are lies ... als ze liegen over kleine dingen Liegen ze ook over grote dingen

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Nov 2016

Echt heel herkenbaar en mooi geschreven Maaike!

Reactie plaatsen