Villa Single Mama: een villa vol met single mama's
20 augustus 2015 
3 min. leestijd

Villa Single Mama: een villa vol met single mama's

Alleenstaande moeders met kinderen onder één dak in het nieuwe EO-programma ‘Villa Single Mama’
In ‘Villa Single Mama’ worden jonge alleenstaande moeders met hun kinderen bij elkaar (18 dagen in een huis) gebracht. Moeders die wel wat hulp kunnen gebruiken. Jonge vrouwen die aanmodderen, zich geen raad weten met betrekking tot opvoeding, zelf een moeilijke jeugd hebben gehad, eenzaam zijn of hun leven niet goed op de rails krijgen. Ze hebben allemaal een ding gemeen; ze zijn jong, alleenstaand en staan er grotendeels alleen voor. Hoe breng je dan je kinderen groot? Hoe zorg je goed voor jezelf? Hoe houd je het vol in moeilijke tijden en beland je niet in de problemen? Hoe ga je om met hulp van buitenaf die niet altijd is zoals je wenst? Hoe krijg je je leven met je kind(eren) op de rails

In ‘Villa Single Mama‘ nemen acht alleenstaande mama’s en hun kinderen even ‘pauze’ van hun normale leventje alleen. Ze nemen hun intrek in een grote villa, in een landelijke omgeving waarin ze samen het huishouden en de opvoeding delen. In acht afleveringen volgen we het wel en wee van de vrouwen en hun kinderen. Kunnen ze elkaar helpen sterker in het leven te staan?

Het aantal alleenstaande moeders in Nederland neemt toe en vaak staan ze in hun eentje voor grote uitdagingen: Hoe breng je je kinderen groot? Hoe ga je om met de vader van je kinderen? Hoe combineer je werk met je zorgtaken? Hoe houd je tijd over voor jezelf?

Villa Single MamaIn Villa Single Mama staan de moeders er even niet alleen voor. Het programma gaat uit van hun onderlinge kracht. Iedere moeder neemt een keer de leiding met als doel de andere moeders te laten leren van haar ervaring. Dat gaat uiteraard gepaard met onderlinge spanningen en conflicten, maar ook met nieuwe inzichten en vriendschappen.

De EO wil met dit programma aandacht vragen voor alleenstaande moeders en hun problematiek. 

Een van de volgers van Happy Single Moms zal haar intrek in de villa nemen, dat vinden wij natuurlijk hartstikke leuk! Casandra is mama van Giorona (6 jaar). Ze woont in Amsterdam-Noord bij haar moeder. Giorano gaat in het weekend regelmatig naar zijn oma, de moeder van zijn vader. 

“De reden dat ik meedeed: ik wilde graag weten hoe andere alleenstaande moeders het allemaal zelfstandig doen. Normaal gesproken deel je je ervaringen in bijvoorbeeld gespreken, maar nu leef je en ervaar je het reallife met je kind. Wat ik er uit wilde halen; de balans vinden tussen ‘mama zijn’ en het ‘Cassie als vrouw zijn’ maar ook ‘ondernemer zijn’.  Door zo dicht met 7 andere alleenstaande moeders te zijn geweest, weet ik dat ik niet de enige ben met dit als knelpunt en hoef ik me niet schuldig te voelen als ik ‘me-time’ heb.”

VANAF 1 SEPTEMBER ELKE DINSDAG OM 20.30 uur OP NPO3. 

Wat vind jij van dit programma? Ga jij kijken? 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 07 Sep 2015

Ik weet niet wat ik van dit programma moet vinden, heb het zojuist teruggekeken. http://tvblik.nl/villa-single-mama Het geeft mij gemengde gevoelens, vooral vind ik het bijzonder dat uitgerekend de EO dit format uitzend.

Reactie plaatsen