Voeding en zwanger worden
22 juni 2015 
3 min. leestijd

Voeding en zwanger worden

Oh boy… ik mag drie weken LANG geen koolhydraten, suiker en andere zoetstoffen. Cola light uitgezonderd, daarover heb ik natuurlijk onderhandeld

Voeding en zwanger worden…. Het is nogal wat gevraagd, want ik ben nogal een koolhydratenjunkie. Broodjes, pasta, rijst, bami, crackers en noodles… you name it and I love it. Oh nooooo, dus ook geen sushi… realiseer ik mij ineens. UITDAGING!!!

Zo heb ik de afgelopen drie dagen, zes keer instant noodles gegeten. En gisteravond verheugde ik mij al op vandaag, want ik kon haast niet wachten totdat ik weer noodles kon eten. Het is dat ik het van de zotte vind om daarmee te ontbijten, anders had ik net zo makkelijk drie keer per dag noodles kunnen eten. Het is mijn nieuwe verslaving waar ik ‘instant’ van moet afkicken.

Je zou bijna denken dat ik toch zwanger ben. Dan schijn je toch ineens trek te krijgen in bepaalde dingen? Hebben jullie rare gewoontes gekregen tijdens je zwangerschap?

Het zou trouwens wel grappig zijn als ik de komende inseminatie zwanger word. Dan ben ik rond 9 februari 2016 uitgerekend. En dat is een paar dagen verwijderd van de verjaardag van mij en mijn moeder. En het lijkt mij echt gaaf als ik dan ook op onze verjaardag een baby krijg. Drie generaties achter elkaar die op dezelfde dag (met alleen een ander jaartal) geboren zijn. Hoe cool zou dat zijn? Ik zie mij nu al zitten bij ‘De wereld draait door.’ Al lees ik nu op internet dat er al een keer eerder drie en zelfs vier generaties achter elkaar geboren zijn op dezelfde dag. En ook nog eens hetzelfde geslacht. (Check google)

Terug naar het onderwerp. Waarom geen koolhydraten en suiker? Laat ik voorop stellen dat ik geen tegenstander ben van koolhydraten. Ik geloof dat je dat echt wel nodig hebt en mij zal je nooit zover krijgen om nooit meer koolhydraten te eten. Maar ik besef mij ook dat het in zoveel producten zit, dat het heel makkelijk is om een overdosis te krijgen. En dat is ook weer niet goed. Gezien mijn maag- en darmoperatie, werkt het bij mij allemaal anders en daarom heeft de spermabank mij doorverwezen naar een dietiste. Samen kijken we hoe het met mij gesteld is qua vitaminen en hoe ik de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnen krijg. Ik wil natuurlijk zo vruchtbaar mogelijk zijn zodat ik meer kans heb om sneller zwanger te worden. Maar belangrijker nog, dat ik straks niks te kort kom aan voedingsstoffen, want dat is niet goed voor een baby in mijn buik.

En daar zit ik dan, dit alles te typen met een broodje kaas naast mij. Het lukt mij gewoon niet

Het voelt als een druk dat ik geen koolhydraten en suiker mag. En ik wil eigenlijk geen druk meer voelen als het gaat om voeding. Ik heb al heel mijn leven lang op die manier op eten moeten letten. Anderzijds, als dat mij meer vruchtbaar maakt. Sowieso is op dit moment mijn eetpatroon ver onder de maat. Ik eet onregelmatig omdat ik nu niet veel structuur in mijn leven heb. Ik zit nog niet heel erg lekker in mijn vel vanwege de situatie met mijn broer en het feit dat ik herstellende ben van een depressie. Op zo’n moment komt mijn oude gewoonte naar boven en zorg ik slecht voor mezelf. Ik heb ook constant lekkere trek en dat heeft te maken met mijn suikerspiegel en de dingen die ik eet. Daarom moet ik nu dus drie weken afkicken van die troep.

Dus tijd voor een plan de campagne:

  1. Vandaag ga ik mijn huis opruimen en schoonmaken
  2. Mijn koelkast onder handen nemen en de slechte dingen weggooien
  3. Mijn kledingkast EINDELIJK in elkaar (laten) zetten zodat ik niet meer uit mijn koffers hoef te leven.
  4. Mezelf vandaag nog koolhydraten en suiker toestaan.
  5. Boodschappen doen en de juiste producten in huis halen.

Een opgeruimd huis, geeft een opgeruimder hoofd. En met een opgeruimder hoofd, kan ik mij misschien beter focussen op mijn nieuwe missie.

Hebben jullie trouwens op jullie voeding gelet om zwanger te worden (voor de vrouwen die bewust bezig waren met zwanger te worden)?

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Jun 2015

En of ik erop lettte.. ik had er alles voor over!

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Aug 2015

Please laat die cola light ook weg! Das nog erger dan een beetje pure suiker! Vermijd aspartaam, zoetstoffen enz. Big Time! En vooral niet de vetvrije optimel enzo nemen daar zit het ook in!

Reactie plaatsen