Wat voel ik me ineens top!
25 april 2017 
2 min. leestijd

Wat voel ik me ineens top!

Sinds kort werk ik weer. Fulltime zelfs. Ik heb even na moeten denken of het verstandig zou zijn om 5 dagen per week te gaan werken. Bang om compleet oververmoeid raken en nergens meer energie voor te hebben. Na een maand kom ik hier op terug. Wat voel ik me top! Ik barst van de energie. 

Zoals ik al eerder schreef, was ik een korte periode werkloos. Daarvoor werkte ik gewoon. Ik werkte toen 32 uur, verdeeld over 4 dagen. Het nadeel aan dit werk was, dat ik op wisselende tijden werkte. Alleenstaande moeder zijn en onregelmatig werken is best pittig. Ik heb het altijd kunnen redden qua opvang, gezinsleven en tijd voor mezelf. Toch merk ik nu al het verschil: weliswaar werk ik een dag meer maar is de energie in mijn huis enorm gegroeid. Zelfs mijn kind lijkt enorm baat bij deze structuur te hebben, ondanks de extra dag opvang.

Moet dat nou, fulltime?

Die vraag krijg ik wel eens. Maar het antwoord is simpel: Ja, dan moet nu eventjes. Ik heb nou eenmaal geen ex die bijdraagt aan de kosten voor ons kind. Rekeningen moet ik zelf betalen. Bovendien: ik vind het leuk om te werken. Om ook een eigen leven te hebben, naast het moeder zijn. Daarnaast vind ik het fijn om niet afhankelijk  te zijn. Ik krijg er echt energie van en word er een veel leukere vrouw door.

Hoe vindt je kind het eigenlijk?

Ik ken echt de schuldgevoelens hoor. Het is niet fijn om je kind zo veel naar de opvang te brengen. Alleen heb ik dat schuldgevoel losgelaten. Daarnaast kies ik er voor om mijn kind bij zowel een kinderdagverblijf als een gastouder onder te brengen. Het kinderdagverblijf biedt meer uitdaging. Hier zijn meer kinderen en ze doen er leukere activiteiten dan bij de gastouder.

wat voel ik me top

Ik heb het idee dat mijn kind zich hier beter ontwikkelt qua vaardigheden. Ook is er meer aandacht voor het leren samenspelen. Bij de gastouder daarentegen zie ik meer huiselijkheid. Die knusheid is ook belangrijk voor kinderen.

Weekend!!!!

Het grote voordeel van veel en regelmatig werken is het gevoel van weekend. Niet alleen voor mezelf is dit een heerlijk gevoel, maar ook voor mijn kind. Quality time voor ons tweetjes. We kunnen ons weer ietsje meer veroorloven, dus we gaan af en toe iets leuks doen. Zo gaan we aankomend weekend met een vriendin samen naar een wok restaurant. Hier hebben ze een hele entertainmenthoek voor kinderen er bij. Kinderen kunnen worden geschminkt bijvoorbeeld. Ook is er een hele klim- en klauterhoek. We hebben dus een plekje gereserveerd vlakbij deze hoek. Perfect voor ons drie.

Voor ons is dit een perfecte structuur. Wij functioneren hier goed op en hebben het gezellig in onze vrije tijd. Wat een ander ervan vindt is hierdoor helemaal niet meer belangrijk. Zolang mijn kind en ik maar gelukkig zijn.

Zie ook: Het is me gelukt!

Waar wordt jij nou gelukkig van?

Over de schrijver
Reactie plaatsen