Voor het eerst op vakantie met je kind? Zo doe je dat!
30 april 2017 
2 min. leestijd

Voor het eerst op vakantie met je kind? Zo doe je dat!

Als alleenstaande ouder is het niet vanzelfsprekend om ieder jaar op vakantie te gaan met je kind. Misschien vind je het spannend omdat je het nog nooit hebt gedaan. Het is nou eenmaal anders als je er alleen voor staat, dan wanneer je samen met een partner gaat. Wil je voor het eerst op vakantie met je kind? Zo doe je dat!

1. Wat vinden jij en je kind écht leuk?

Begin met het bedenken van de bestemming. Wil je graag in Nederland blijven of ga je liever naar de zon? En vind je kamperen leuk of ga je liever all inclusive in een hotel? Hebben je kinderen veel entertainment nodig of wil je graag met hen uitstapjes op locatie maken? Maak zo een lijstje met de leukste bestemmingen.

2. Wat vind jij belangrijk tijdens je vakantie?

Wil je echt alleen zijn met je kinderen of vind je het fijn om aanspraak van anderen te hebben? Alleen met je kinderen is ook maar alleen. Je kinderen vermaken zich wellicht wel samen, maar dit betekent dat jij veel alleen bent. Wil je liever ook met anderen in contact komen op een ongedwongen manier? Kijk dan eens bij ons aanbod van eenoudervakanties.

Voor het eerst op vakantie met je kind? Zo doe je dat!

Wij bieden de leukste en gezelligste vakanties voor alleenstaande ouders, maar verplichten je niet tot allerlei activiteiten waar je geen zin in hebt. Je kinderen kunnen mee doen met ons entertainment programma, maar niets is verplicht.

3. Bereid je vertrek goed voor

Zeker als je naar het buitenland reist met kinderen is het belangrijk om de reis goed voor te bereiden. Niet alleen qua reispapieren, maar de regels zijn in Nederland aangescherpt. Zorg dat je alle papieren goed voor elkaar hebt. Heb je nog gezamenlijk gezag met je ex? Regel dan een verklaring voor toestemming voor vakantie van de andere ouder. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij de douane. Wij hebben alle veelgestelde vragen van alleenstaande ouders verzameld met betrekking tot het reizen met kinderen.

Zorg ervoor dat je een reisverzekering hebt afgesloten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, mocht er wat gebeuren tijdens de reis. Laat aan mensen in je omgeving weten waar je zit en hoe ze je kunnen bereiken.

4. Geniet, geniet en geniet!

Als de dag eindelijk aanbreekt waarop je vertrekt met je kinderen kan je de spanning en zenuwen langzaam loslaten. Kijk naar je kinderen en zie hoe zij genieten. Hierdoor ga je zelf ook genieten en dat heb je echt verdiend! Maak leuke foto’s en filmpjes met je telefoon. Vraag gerust aan anderen of ze foto’s van jullie maken. Koester de mooie momenten samen en ga ontspannen van deze welverdiende reis. Heel veel plezier!

Over de schrijver
Reactie plaatsen