Voor het eerst op vakantie
27 juli 2016 
4 min. leestijd

Voor het eerst op vakantie

Voor het eerst op vakantie als single mom. Wie van jullie heeft dat al gedaan? Voor mij was het een paar weken geleden zo ver. Ik ging voor het eerst met mijn zoon van vijf naar Limburg. Vanuit de Achterhoek is het toch twee uur rijden. En zoals jullie weten hebben kinderen vaak niet veel geduld met autoritjes, dus ik was benieuwd hoe het zou gaan.

Het begon al met inpakken. Alles wat mee moest verzamelden we op de tafel. Maar ja, zoonlief zag een boel leuke dingen en ging er weer mee aan de wandel. Erg lastig, spullen klaarleggen om in te pakken en een kleine die er mee vandoor gaat.

Tip 1, probeer in te pakken als je kind(eren) slapen of even bij opa en oma of de buren zijn.

Inpakken was hier ook even een klus. Ik had veel (natuurlijk te veel) koffers en tassen. We wonen op drie hoog en hebben geen lift. De koffers waren zwaar. Koen (mijn zoon) wilde graag helpen met alles naar beneden brengen, dus ik gaf het wat kleine spulletjes. Hij moest wel even aan de kant, mama wilde eerst van de trap. Ik was bang dat ik hem met een grote zware koffer een zetje zou geven en hij naar beneden zou rollen. En dan moesten we de vakantie hier in het ziekenhuis door brengen in plaats van in Limburg. Maar alles ging goed!

IMG_20160713_111848

Voor het eerst op vakantie

Tip 2, als je vast de auto kan inpakken als de kleine slaapt of weg is, doen!

Zo niet, geef hem of haar wat kleine klusjes. Laat ze een bal naar de auto brengen. Of, in mijn geval, zorgt Koen dat de koffer op de achterbank in de gordel zat (je wilt niet weten wat voor raket zoiets is als je opeens hard moet remmen!)

De heenreis verliep eigenlijk heel goed. Koen was onder de indruk van de Tomtom die we van opa en oma hadden geleend en bleef zich verbazen over ‘hoe dat kastje de weg kende’. Hij hielp kijken met of we rechtdoor of af moesten. En als ik rechtdoor reed bij een afslag vroeg hij vijf keer of ik het zeker wist. Na een uur viel hij in slaap en werd pas wakker toen we er bijna waren.

Tip 3, als ze niet zo van lezen houden, laat ze meekijken naar de Tomtom. Ideaal! En anders kun je ze altijd nog omkopen met snoep.

De heenreis ging geweldig, we hebben in één keer de weg gevonden. Van de receptie naar het huisje zijn we drie keer verdwaald. Maar uiteindelijk waren we bij onze stacaravan. Toen moesten we weer alles uitpakken en naar binnen brengen. Weer had Koen (in zijn ogen) belangrijke taken.
En op dat moment besefte ik me, ik voel me niet lekker. En dan heb je een probleem. Als mama alleen kun je op vakantie niet ziek zijn. Dus ik heb de halve week geleefd op aspirines en langzaam aan ging het wat beter.

Na twee dagen kwam ik erachter dat we een routine hadden ontwikkeld. ‘s Ochtends een beetje uitslapen, lekker ontbijten en samen wat doen. ‘s Middags lunchen en daarna ging ik even liggen en Koen tv kijken. Eind van de middag een spelletje doen of naar de speeltuin en na het avond eten om zeven uur keken we naar het theater. Ze hadden een leuk animatieteam. Daarna nog even bij het water spelen of thuis een spelletje en dan bedtijd. Moet zeggen, dit werkte voor ons beide goed.

Tip 4, vind een vakantie routine.

Het houdt alles duidelijk, voor jou, maar ook voor de kids. Mochten je kinderen moeite hebben met veranderingen kun je natuurlijk ook je thuis routine aanhouden.
En mocht er de mogelijkheid zijn, bezoek is altijd leuk. Bij ons zijn opa en oma en Koen zijn vader nog een dagje langs geweest.

IMG_20160711_161720

Voor het eerst op vakantie

Tip 5, als het kan, een dagje bezoek is altijd leuk! 

Na een hele leuke week, met best lekker weer, veel zwemmen, lezen, spelletjes en dutjes, was het tijd om weer naar huis te gaan.

Tip 6, als je zondag naar huis gaat, kun je rustig aan doen met alles inpakken en inladen.

Ik vind dat het laatste nachtje niet opweegt op tegen de rust van vertrekken zonder tijdsdruk. Aangezien je voor tien uur moet uitchecken. Het is opstaan, eten, ontbijtboel afwassen en weg gaan. Misschien file’s, iedereen is weer aan het werk. We hebben ‘s middags (zondags) de boel ingepakt en ingeladen en tegen vijf uur reden we weg. Om zeven uur waren we weer thuis en hadden nog even de tijd om te spelen en daarna was het bedtijd.

En dan nog even dit, hoe geweldige week het ook was, niks slaapt zo lekker als je eigen bed!

Hebben jullie nog tips als je voor het eerst op vakantie gaat met je kind? Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder. 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 12 Aug 2016

Ha mam, jij hier :) Het was erg gezellig!

Reactie plaatsen