11 voordelen van alleenstaande moeder
07 juli 2015 
5 min. leestijd

11 voordelen van alleenstaande moeder

11 voordelen van alleenstaande moeder zijn

Toen de vader van mijn dochter mij tijdens de zwangerschap liet zitten en ik alleenstaande moeder werd, heb ik in eerste instantie menig traantje gelaten. Niet zozeer voor mezelf, maar omdat ik dit niet wilde voor mijn dochtertje. Ook vroeg ik me af hoe ik het in vredesnaam in mijn eentje zou moeten gaan redden. Maar ik besloot niet in het negatieve te blijven hangen, maar mijn schouders eronder te zetten en er voor te gaan, ik had immers een goede reden om het voor te doen. Ik keek niet langer naar de nadelen, maar naar de voordelen en toen ik die eenmaal zag viel er een last van mij af! Want voordelen zijn er genoeg, benieuwd naar welke dit zijn? Hieronder 11 voordelen van alleenstaande moeder zijn: 

  1. Je kunt het op jou manier doen!

Hoe lekker is het als je met niemand rekening hoeft te houden? Die kleur kinderwagen die jij mooi vindt, maar die je eerst misschien niet zou kopen omdat je partner echt niet achter bijvoorbeeld een roze wagen zou lopen kun je nu gewoon kopen!

2. Geen gezeur!

Geen “heb je dit nu echt nog nodig daar heb je er toch al genoeg van” gezeur. Nee je hebt nooit genoeg hydrofiele luiers, spuugdoekjes, luiers, kleertjes of wat dan ook!

single mom3. Waardering!

De mensen om je heen lijken je opeens nog meer te respecteren en te waarderen omdat je alleenstaande moeder bent. Je doet het in je eentje maar je doet toch wat je kan voor je kleintje. Je bent vader en moeder tegelijk. Je verzorgt je kindje, runt een huishouden en sommige moeders werken er ook nog bij ook. Ik hoor dan ook vaak genoeg, hoe doe je het toch allemaal? Erg knap hoor!

4. Meer vrije tijd!

Ja, hoewel je hele dag in het teken staat van je kind heb je toch meer vrije tijd. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met het dagritme van je partner. Je hoeft alleen maar rekening te houden me je kind en met jezelf.

5.  Rust!

Doordat je kind minder prikkels hoef te verwerken op een dag is je kind vaak ook rustiger. En hoe rustiger je baby hoe meer rust je zelf ook krijgt.

moeder dochter shoot6. Spontane acties!

Gezellig dagje doorbrengen in een pretpark, dierentuin, speeltuin of zwembad? Dit kan nu zonder gemopper van een partner die zeurt dat hij geen zin heeft en geen ruzie over kaartlezen. Jij kunt gewoon lekker gaan genieten met je kind!

7. Minder rotzooi

Hoewel er met kinderen in huis overal wel speelgoed ligt, ook al ruim je 20 x per dag op. Je ziet liever rondslingerend speelgoed in huis dan rondslingerende sokken, blikjes drinken of onopgeruimde bordjes die je partner weer heeft laten staan

8. Geen schoonouders!

Je hoeft er niet meer met tegenzin heen en je hoeft ze ook niet met tegenzin te ontvangen. Geen schoonmoeders die zich overal mee bemoeien, geen verplichte etentjes en verjaardagen.

9. Minder was!

Met kinderen in huis blijf je wassen, strijken en vouwen maar deze kleine kleertjes zijn zo veel sneller en makkelijker te wassen en te strijken dan de kleren van een man. De gewone kleren, vrije tijd kleren, werkkleren en sportkleren dit bespaar jij als alleenstaande moeder allemaal aan extra was.

5bd9de5abfc2c69ed61453c85e69fffb10. Uitgaven!

Jij bent baas over je eigen beurs! Je hoeft niemand verantwoording af te leggen over jou geld en wat je uitgeeft. Als jij dat ene extra paar schoentjes wilt kopen voor je kind of gewoon lekker voor jezelf krijg je van niemand te horen dat dit geldverspilling was.

11. Sneller contact! 

Je maakt sneller contact met andere je bent meestal alleen bij de speeltuin of bij het zwembad maar zo leg je ook sneller contact met andere ouders. Je bent namelijk niet druk bezig met je partner en alleen maar met elkaar aan praten. Daardoor lijk je opener te staan voor andere mensen om je heen. (Hier ook tips voor “SmartShopping“)

Zoals je kan lezen zitten er genoeg voordelen voor zowel moeder als kind aan alleenstaande moeder zijn. Al deze dingen en ik zal beslist nog dingen vergeten zijn maken mij een Happy Single Mom!

Liefs Rachel

Heb jij nog meer voordelen van alleenstaande moeder zijn? Je kunt ze hieronder plaatsen, dank je wel! 

 

Over de schrijver
marcia
Door

marcia

op 07 Jul 2015

Wat een heerlijk positief en herkenbaar stuk!

Monique
Door

Monique

op 07 Jul 2015

Geweldig, ik hou van deze positiviteit :D.

Marije
Door

Marije

op 07 Jul 2015

Wat een heerlijke blog! Dank je wel!!Ook zal ik een alleenstaande mama worden (nu 36w zwanger)... mijn grootste voordeel is het vinden van de namen van mijn kleintje en de achternaam is ook meteen duidelijk!! Hoor veel 'wel/niet' verhalen over het zoeken naar dé juiste naam... heb het helemaal alleen en zelf besloten!

Chantal
Door

Chantal

op 07 Jul 2015

Herken het heel erg.. maar wat ik vooral fijn vond was zelf de naam mogen bedenken geen schoonmoeder die bij de bevalling wil zijn. En zelf de opvoeding bepalen en welke school etc

marjolein
Door

marjolein

op 07 Jul 2015

je kan zelf de naam bedenken en de kleine draagt jouw achternaam...De band die je samen op bouwt is super sterk er staat niemand tussen...je bepaald zelf je dag ritme zonder dat je met iemand rekening hoeft te houden. ik vind het heerlijk mijn zoon en ik. .zou het niet anders willen

Rutger
Door

Rutger

op 07 Jul 2015

Ik vind het jammer dat je nu doet alsof je zonder mannen kunt... Toen wij iets hadden was het juist andersom Rachel... En het is anders gelopen maar nu behandel je ons mannen alsof we overbodig zijn.. kan me niet voorstellen dat je hier zo echt over denkt, ga er dan ook vanuit dat je dit niet zelf hebt geschreven En dat je alles terugneemt.Mvg, een teleurgestelde man

Happy Single Moms
Door

Happy Single Moms

op 09 Jul 2015

Het doel van dit blog is om alleenstaande moeders een hart onder de riem te steken, het is namelijk niet altijd even makkelijk. En natuurlijk zouden veel alleenstaande moeders graag een gezin zijn met man en vrouw willen, maar aangezien we dat niet altijd in de hand hebben kunnen we beter naar de positieve dingen kijken dan naar de negatieve. En dat doet Rachel met dit blog, dank je wel daarvoor Rachel!

Tanja
Door

Tanja

op 04 Aug 2015

Rutger, ik heb t stuk v Rachel een paar keer gelezen, maar ik zie helemaal niks negatiefs, ook nie over jou staan.. Oh ja, ze schryft dat ze heel wat tranen gelaten heeft (da's nie echt positief!) maar daarna zie ik alleen maar positieve dingen staan over hoe Rachel het vindt om geen dingen samen te hoeven beslissen!!! N ja tyden veranderen!! Mensen veranderen ook, n iedereen heeft t recht om terug te komen op zyn of haar wensen/ideeën/gevoelens.. Ikzelf begryp heel goed wat Rachel bedoeld n ook ik heb niks negatiefs over myn ex! Ik ervaar het ook als heel prettig om niet constant rekening te hoeven houden met een ander in mn huishouden... N nogmaals: daar komt geen 1 letter by wat ook maar IETS te maken heeft met hoe of wat in verband met hoe ik denk of voel over mn ex of wie dan ook waar ik mn leven mee gedeeld heb n waar ik rekening mee moest houden... N ook ik heb dit helemaal zelf geschreven... Rachel, top dat JY dit positieve stuk geschreven hebt... Kan me er helemáál in vinden... Ik ben er na 25 jr achter dat deze manier t beste by my past... N hoe gelukkiger jezelf bent, hoe gelukkiger j kind zal zyn => In welke situatie dan ook!!!

Shirley
Door

Shirley

op 08 Jul 2015

Genoeg voordelen maar om het nou allemaal zo rooskleurig te zien (of jouw kindje moet echt zo klein zijn als op de foto) Hier 2 pubers en ja, ik mag het alleen doen. Alle regels zelf opstellen en hopen dat ze deze na leven. Je hebt geen klankbord, geen feedback, geen "deze lost papa wel op" actie. Hoe heerlijk ik het ook vind om geen verantwoording af te leggen aan een ander, zo lastig vind ik het soms als er weer eens een "puber-conflict" gaande is

Dana
Door

Dana

op 08 Jul 2015

Klopt helemaal ,je bouwt een band op met je kind die zo bijzonder is ,ik zou het zo weer opnieuw doen .Love my boys.

marjolein
Door

marjolein

op 08 Jul 2015

roos kleurig ik vind van wel maar ik denk ook dat het anders is als je het vanaf de zwangerschap of bevalling het al alleen doet of als je het eerst altijd samen hebt gedaan en er dan alleen voor komt te staan.

PATRICK
Door

PATRICK

op 08 Jul 2015

ER ZIJN OOK ALLEEN STAANDE VADERS MET KINDEREN

Happy Single Moms
Door

Happy Single Moms

op 09 Jul 2015

Dat klopt Patrick. Hopelijk zijn daar ook sites zoals deze voor, waar jullie elkaar kunnen steunen. Op deze site steunen alleenstaande moeders elkaar.

anno
Door

anno

op 09 Jul 2015

Zo herkenbaar, ook ik ben er tijdens mijn zwangerschap alleen voor komen te staan. De voordelen die jij omschrijft ondervind ik ook. Mijn regels, lekker je eigen ding doen!!

Bea lammerink
Door

Bea lammerink

op 11 Jul 2015

Ik wil hier toch even op reageren het klinkt allemaal heel verleidelijk maar ik neem aan dat al deze single moms wel een heel goed inkomen hebben,zodat ze dit prachtige leven kunnen leven maar als je een bijstand uitkering hebt en net nog eten voor je kindje kunt halen geen leuke kleertjes kunt kopen je kindje niet op sport of zwemles kunt doen niet even lekker er tussen uit dan wordt het al een heel ander verhaal hoor als je beide kanten kent en geen eten meer hoeft te halen van een voedselbank en een boven modaal inkomen hebt heb ik niets gezegt

Happy Single Moms
Door

Happy Single Moms

op 11 Jul 2015

Dat is inderdaad een vervelende situatie. Het is zoals je zegt, er zijn alleenstaande moeders met een laag inkomen, maar ook met een modaal inkomen en ook met een hoog inkomen. De ene keer is er een blog die meer slaat op alleenstaande moeders die het wat minder hebben en de andere keer op alleenstaande moeders die wat meer hebben. Voor ieder wat wils en iedereen is even belangrijk! Sterkte met je situatie!

marjolein
Door

marjolein

op 12 Jul 2015

even over inkomens gesproken ik heb zeker geen vetpot en zit op het minimum...en het heeft vooral te maken met preprioriteiten stellen...en kijken hoe je alles moet doen wie niet sterk is moet slim zijn. Want ook met een minimum kan je auto rijden en op vakantie....Zoals ik doe als single happy mom...

Juud
Door

Juud

op 04 Aug 2015

Leuk stukje! Het grootste voordeel van een alleenstaande moeder zyn net als ik (al sinds de zwangerschap) is dat je niet anders gwend bent. Stel je bent al jaren samen met iemand en je komt er dan alleen voor te staan is het veel zwaarder lijkt mij.

aynur
Door

aynur

op 02 Nov 2015

Prachtig

heidi
Door

heidi

op 09 Jan 2016

mooi stuk... ben vanaf mijn zwangerschap ook alleen. De vader wilde een dna test en nadat bekend was dat hij idd de vader was heb ik niks meer van hem gehoord.Zelf nog een paar keer geprobeerd om contact te krijgen met hem maar hij laat niks horen. In het begin voelde ik me schuldig tegenover mijn zoontje maar dat heb ik losgelaten nu. Ik heb er alles aan gedaan om hem erbij te betrekken maar als hij niet wil kan ik verder niks meer doen. Dus nu geniet ik dubbel van mijn geweldige zoontje die inmiddels bijna 8 maanden is.. dus ik ben nu een happy single mom en super trots op mijn mannetje

Co-ouder
Door

Co-ouder

op 23 Jan 2016

Ik ben ervan overtuigd dat een kind beter af is met 2 ouders in plaats van 1.Jij bent de eerste die aan het belang van het kind gedacht heeft. Ik vind ook dat als je een kind gemaakt heb je hiervoor je verantwoordelijk moet nemen ongeacht de gevolgen voor je eigen leven. Dat is wat ik mis in de maatschappij tegenwoordig. Te veel vechtscheidingen, en dat er een woord voor bestaat zegt al genoeg denk ik. Het kind hoort centraal te staan. Een kind heeft zowel de moeder als de vader nodig. Dat is mijn overtuiging.Ik vind het top dat je alles gedaan hebt om hem erbij te betrekken, en dat het niet werkt is jammer. Dat wilde ik even kwijt. Iedereen veel succes gewenst vooral jullie kids Een co-ouder

Sofía
Door

Sofía

op 23 Jan 2016

Wat een leuke blog. Ik ben ook een happy single mommy sinds mijn zwangerschap. Ik ben blij om lezen dat er meer mamas zijn zoals ik em vooral hetzelfde denken over being single mommy. Ik geniet dubbel van mijn dochtertje. De vader wil wel rol spelen in haar leven maar het probleem is dat hij in Sydney woont. Wordt dus ook lastig en plus hij heeft me bedrogen tijdens mijn zwangerschap. Ik ben er eigenlijk helemaal klaar met hem. Maar hij en zijn ouders contacteren mij steeds. Kan moeilijk nee zeggen tegen zijn ouders. Weet soms niet wat het beste voor mijn kleintje:/

Li
Door

Li

op 14 Aug 2016

Hallo.Ik ben op dit moment 16 weken zwanger en heb ervoor gekozen het alleen te doen. Dit omdat ik 31 ben en niet gauw verliefd...mijn man moet dus ooit nog komen. Soms vraag ik me wel eens af of deze tamelijk egoïstische keuze wel de juiste Is voor mijn kindje. Ik twijfel niet aan mijn eigen capaciteiten en liefde als moeder...maar ik geef mijn kindje bewust geen vader. Ben wel benieuwd of jullie aan je kindjes merken dat dit lastig voor ze Is of juist niet... mooie blog welke verder positief stemt overigens.

Belinda
Door

Belinda

op 21 Aug 2016

Hoi Li Ik word in oktober 31 en ben ook nog steeds alleen. Ik wil al heel lang heel graag moeder worden en hoewel het niet mijn eerste keus is om het alleen te doen, voel ik gewoon dat ik niet langer kan wachten op de ideale man. Ik zelf sta nog helemaal aan het begin van dit proces en ben dus ook nog niet zwanger maar ik begrijp je twijfels heel goed. Ook ik twijfel regelmatig over is dit wel de juiste keuze en wat zal het effect zijn op mijn kindje. Ik kan je helaas niet vertellen hoe het voor het kindje is of zal zijn. Maar ik denk dat als jou keuze om zwanger te worden jou een goed gevoel heeft gegeven, je kindje er waarschijnlijk niet zoveel last van zal hebben. Ik wens je een mooie zwangerschap toe en veel geluk met je kleintje. Vriendelijke groet, Belinda

KHBNB
Door

KHBNB

op 21 Mar 2022

Sky Experience biedt contante leningen van € 5000 tot € 50000, en we financieren ook projecten van € 50000 tot € 300.000 tegen een jaarlijks tarief van elke persoon of bedrijf die een lening nodig heeft. geld om in sommige van hun behoeften te voorzien. Als je hulp nodig hebt, vertel ons dan hoeveel je nodig hebt en de gewenste terugbetalings termijn. Snel krediet en eindeloze betalingsstress. bezoek onze website ( https://skyexperienceloan.com ) ili e-poštom. contact@skyexperienceloan.com

Reactie plaatsen