11 voordelen van alleenstaande moeder zijn

Toen de vader van mijn dochter mij tijdens de zwangerschap liet zitten en ik alleenstaande moeder werd, heb ik in eerste instantie menig traantje gelaten. Niet zozeer voor mezelf, maar omdat ik dit niet wilde voor mijn dochtertje. Ook vroeg ik me af hoe ik het in vredesnaam in mijn eentje zou moeten gaan redden. Maar ik besloot niet in het negatieve te blijven hangen, maar mijn schouders eronder te zetten en er voor te gaan, ik had immers een goede reden om het voor te doen. Ik keek niet langer naar de nadelen, maar naar de voordelen en toen ik die eenmaal zag viel er een last van mij af! Want voordelen zijn er genoeg, benieuwd naar welke dit zijn? Hieronder 11 voordelen van alleenstaande moeder zijn

  1. Je kunt het op jou manier doen!

Hoe lekker is het als je met niemand rekening hoeft te houden? Die kleur kinderwagen die jij mooi vindt, maar die je eerst misschien niet zou kopen omdat je partner echt niet achter bijvoorbeeld een roze wagen zou lopen kun je nu gewoon kopen!

2. Geen gezeur!

Geen “heb je dit nu echt nog nodig daar heb je er toch al genoeg van” gezeur. Nee je hebt nooit genoeg hydrofiele luiers, spuugdoekjes, luiers, kleertjes of wat dan ook!

single mom3. Waardering!

De mensen om je heen lijken je opeens nog meer te respecteren en te waarderen omdat je alleenstaande moeder bent. Je doet het in je eentje maar je doet toch wat je kan voor je kleintje. Je bent vader en moeder tegelijk. Je verzorgt je kindje, runt een huishouden en sommige moeders werken er ook nog bij ook. Ik hoor dan ook vaak genoeg, hoe doe je het toch allemaal? Erg knap hoor!

4. Meer vrije tijd!

Ja, hoewel je hele dag in het teken staat van je kind heb je toch meer vrije tijd. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met het dagritme van je partner. Je hoeft alleen maar rekening te houden me je kind en met jezelf.

5.  Rust!

Doordat je kind minder prikkels hoef te verwerken op een dag is je kind vaak ook rustiger. En hoe rustiger je baby hoe meer rust je zelf ook krijgt.

moeder dochter shoot6. Spontane acties!

Gezellig dagje doorbrengen in een pretpark, dierentuin, speeltuin of zwembad? Dit kan nu zonder gemopper van een partner die zeurt dat hij geen zin heeft en geen ruzie over kaartlezen. Jij kunt gewoon lekker gaan genieten met je kind!

7. Minder rotzooi

Hoewel er met kinderen in huis overal wel speelgoed ligt, ook al ruim je 20 x per dag op. Je ziet liever rondslingerend speelgoed in huis dan rondslingerende sokken, blikjes drinken of onopgeruimde bordjes die je partner weer heeft laten staan

8. Geen schoonouders!

Je hoeft er niet meer met tegenzin heen en je hoeft ze ook niet met tegenzin te ontvangen. Geen schoonmoeders die zich overal mee bemoeien, geen verplichte etentjes en verjaardagen.

9. Minder was!

Met kinderen in huis blijf je wassen, strijken en vouwen maar deze kleine kleertjes zijn zo veel sneller en makkelijker te wassen en te strijken dan de kleren van een man. De gewone kleren, vrije tijd kleren, werkkleren en sportkleren dit bespaar jij als alleenstaande moeder allemaal aan extra was.

5bd9de5abfc2c69ed61453c85e69fffb10. Uitgaven!

Jij bent baas over je eigen beurs! Je hoeft niemand verantwoording af te leggen over jou geld en wat je uitgeeft. Als jij dat ene extra paar schoentjes wilt kopen voor je kind of gewoon lekker voor jezelf krijg je van niemand te horen dat dit geldverspilling was.

11. Sneller contact

Je maakt sneller contact met andere je bent meestal alleen bij de speeltuin of bij het zwembad maar zo leg je ook sneller contact met andere ouders. Je bent namelijk niet druk bezig met je partner en alleen maar met elkaar aan praten. Daardoor lijk je opener te staan voor andere mensen om je heen. (Hier ook tips voor “SmartShopping“)

Zoals je kan lezen zitten er genoeg voordelen voor zowel moeder als kind aan alleenstaande moeder zijn. Al deze dingen en ik zal beslist nog dingen vergeten zijn maken mij een Happy Single Mom!

Liefs Rachel

Heb jij nog meer voordelen van alleenstaande moeder zijn? Je kunt ze hieronder plaatsen, dank je wel!