Voordelen van daten met een man zonder kinderen
12 april 2016 
2 min. leestijd

Voordelen van daten met een man zonder kinderen

Als single mom kan het soms best lekker zijn om juist een man te daten zonder kinderen. Wij hebben namelijk zelf al genoeg bagage en soms is het gewoon fijn om juist een man te daten zonder moeilijk verleden. En zonder omgangsregelingen, ouderschapsplannen, heksen van exen.

Vooral dat laatste! Exen maken dating situaties soms ingewikkelder. Buiten jouw ex zal ook zijn ex voor eeuwig in beeld blijven omwille van de kinderen. Net als dat jij dat doet, deelt hij z’n vrije tijd ook liever in met zijn kinderen dan met jou. En met een beetje pech zien zijn kinderen jou als de boze stiefmoeder.

Ik (ligt misschien aan mijn leeftijd) heb een voorkeur voor het daten van een man zonder kinderen. Ik heb met mijn leeftijd (24) dan ook wel het voordeel dat er nog datebare mannen zijn van mijn leeftijd 😉

Wil je weten wat de voordelen zijn van het daten van een man zonder kinderen? Ik heb deze week 5 voordelen van het daten van een man zonder kinderen verzameld.

1. Geen ex die in beeld blijft

Kinderen maken het loskomen van een ex vaak stukken lastiger. Als ze samen kinderen hebben zal ze altijd omwille van de kinderen ook een rol spelen in jullie nieuwe relatie. Nu heb je dus geen exen die proberen te stoken. Geen exen die manipuleren en alles naar hun hand willen zetten ten koste van jullie relatie.

2. Geen omgangsregelingen

Voordelen van daten met een man zonder kinderen

Voordelen van daten met een man zonder kinderen

Je hebt zelf al een ex waar je een kind van hebt en meestal hoort daar een omgangsregeling bij. Dit betekend dat je activiteiten moet plannen en afstemmen op weekenden dat je de kinderen wel of de kinderen niet hebt. Zelfde geld voor vakanties, verjaardagen, feestdagen ga zo maar door. Als hij ook nog eens kinderen heeft, wordt dit een heel gepuzzel om dit te plannen.

3. Kindvrije weekenden

Zo leuk is het niet om je kind te moeten missen, maar om dan stiefmoeder te zijn over de kinderen van je nieuwe lover maakt het gemis alleen maar groter! Nu kun je de tijd die je samen hebt ook echt samen spenderen. En dat kan jullie eerder nader tot elkaar brengen dan wanneer er kids rondlopen.

4. Drukte

Stel jij hebt 2 kids met je ex en je nieuwe lover heeft ook 2 kids. Dit betekend dus 4 kids in verschillende leeftijden rondrennen die allemaal aandacht willen. Deze drukte heb je dus niet als hij geen kids heeft. Dan heb je dus alleen je eigen kids die door het huis rennen.

5. Halfbroertje hier halfzuster daar

Hij heeft een kind, jij hebt een kind, maar naar een tijd samen te zijn willen jullie een bezegeling van jullie geluk samen met ook een kindje van jullie samen. Jullie kinderen hebben dan halfbroertje hier een halfzuster daar en ook nog stiefbroertjes of stiefzusjes. Dit heb je dus minder als je nieuwe lover geen kinderen heeft.

Dit waren de voordelen van daten met een man zonder kinderen. Ik vind dus gewoon fijner om een man te daten zonder kinderen. Wat vinden jullie? En waarom vinden jullie dat? Laat het mij weten in een reactie!

Liefs, Rachel

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 12 Apr 2016

Dat klopt allemaal wel maar juist die mannen kunnen de kinderen op een gegeven moment ook als last ervaren. In mijn geval heb ik een meervoudig gehandicapte zoon. Wat ik zie is dat mannen zonder kinderen een kind van je wel accepteren maar zodra ze horen dat het kind iets mankeert wordt het velen te veel. Vaders hebben er meer begrip voor en kunnen dit beter handelen merk ik zelf.

Anonymous
Door

Anonymous

op 10 May 2016

heeft ook zo zijn nadelen heb ik ondervonden. Is ook moeilijker aanpassen voor een man zonder kinderen dan met. Zeker als je dan geen weekend hebt zonder kind

Reactie plaatsen