Vrienden zonder kinderen
06 oktober 2015 
6 min. leestijd

Vrienden zonder kinderen

Hoewel ik dol ben op mijn vrienden en vriendinnen en me echt geen leven zonder hen kan en wil voorstellen is er toch iets veranderd in onze vriendschap sinds de komst van Quinty. Nog steeds hebben we vaak geen woorden nodig om elkaar te begrijpen, hebben we aan alleen blikken al genoeg. Toch zijn er dingen die mijn vrienden zonder kinderen niet snappen. Benieuwd naar welke dingen mijn vrienden maar ook vrienden van andere mama’s niet snappen? Lees dan snel verder want hier komen ze inclusief antwoorden:

1. Waarom de achterste deuren van mijn auto niet van binnenuit opengaan.
Mijn vrienden vinden het nog altijd raar dat de achterste deuren van mijn auto niet van binnenuit open gaan. Nou… dat heet een kinderslot, mensen! Kinderen hebben de neiging om naar dingen te grijpen en aan dingen te trekken. Als moeder wil je natuurlijk niet dat dit de hendel van de auto deur is terwijl je aan het rijden bent dus dat betekent kinderslot op alle deuren. Dat kinderslot zit er dus standaard op ook als ik even iets zonder kind doe.

2. Waarom ik in het weekend zo vroeg wakker ben.
Mijn vrienden snappen dus echt niet dat ze op 7 uur ’s ochtends in het weekend van mij een ‘like’ kunnen krijgen op hun Facebook tijdlijn. Ook reageer ik dan vaak nog op de appjes die ik de dag ervoor ’s avonds laat -toen ik allang op één oor lag- heb ontvangen. Het komt dus heel vaak voor dat ik dan de vraag krijg: “Waarom ben jij al zo vroeg wakker?” Dus voor eens en altijd namens alle mama’s hier het antwoord: baby’s springen niet zelf uit bed, gaan niet zelf onder de douche en smeren hun boterhammen niet zelf. Dus tot onze kindjes oud en wijs genoeg zijn om dit te doen staan wij lekker vroeg op om ze te verzorgen. Het heeft natuurlijk als voordeel dat je dan ook echt nog iets aan je dag hebt.

3. Waarom ik zo vroeg in bed lig.
Omdat ik dus gemiddeld eerder opsta dan mijn vrienden zonder kinderen, lig ik meestal al eerder dan zij in bed en vrienden zonder kinderen 1dat snappen ze niet. Simpelweg omdat mijn dag eerder begint, ik ben een werkende moeder en dan doe ik ook nog de normale dagelijkse dingen dan wil het wel eens voorkomen dat ik soms rechtop zittend in slaap val op de bank, mijn bed ligt dan net wat comfortabeler.

4. Waarom afspreken tegenwoordig een stuk lastiger is.
Waarom afspreken tegenwoordig een stuk lastiger is? Een kind heeft ritme en regelmaat nodig en dat betekent dat er als je afspreekt met heel veel dingen rekening gehouden moet worden. Denk aan slaapjes en voedingsmomentjes. Dus alles wat wij als moeder doen moet gepland worden van A tot Z.

5. Waarom ik wel alle liedjes van alle Disneyfilms kan meezingen maar de uitgaanshit niet.
Omdat mijn leven en mijn weekenden tegenwoordig bestaan uit baby-TV, Disneyfilms en K3 zoekt K3. Omdat ik dus niet meer de beste moves sta te showen op de dansvloer in combinatie met te veel alcohol waar je de volgende dag spijt van hebt. Het is niet dat ik helemaal onder een steen leef maar soms ontdek ik een liedje net iets later dan mijn uitgaande vrienden. En gelukkig heb ik hen nog om mij up to date te houden.

6. Waarom mijn huis onopgeruimd is terwijl ik zei dat ik net opgeruimd had.
Het gebeurt nog wel eens dat mijn vrienden vragen: “Wat doe je?” En heel vaak antwoord ik met: “Huisje opruimen en poetsen” en heel vaak gebeurt het dat ze bij mij komen en me een blik geven van: waar dan? Nou jongens, ik ruim echt op en ik poets ook, maar het komt gewoon heel vaak voor dat het maar 5 minuten opgeruimd is voordat weer iets overhoop getrokken wordt.

7. Waarom ik meer foto’s van mijn kleine heb dan selfies.
Ooit was ik ook ik een ware selfie-queen maar inmiddels staan er veeeeel meer foto’s van mijn kleine op mijn vrienden zonder kinderentelefoon dan van mijzelf. Waarom ik meer foto’s heb van mijn kleine dan selfies? Alles wat mijn uk doet is leuk en bijzonder en vooral leuk voor later. Dus al deze leuk voor later momenten leg ik vast. (Soms zo’n 20 x per dag).

8. Waarom ik mijn kind soms laat huilen.
Baby’s en kinderen huilen soms nu eenmaal en heel soms is dit gewoon om aandacht of om hun zin te krijgen. Als ik iedere keer aan ieder huiltje toegeef, krijg ik een poepvervelend kind dat dus telkens als hij/zij zijn/haar zin niet krijgt gaat huilen of zelfs krijsen. Om niet zo’n kind te creëren laat ik soms mijn kind dus even huilen. Geloof me nu maar: wij moeders horen echt het verschil tussen gehuil om aandacht en wanneer er echt iets aan de hand is.

9. Waarom een dagje shoppen een stuk lastiger is geworden.
Buiten dat kinderen ritme en regelmaat nodig hebben qua voedingen en slaapjes zijn sommige winkeltjes gewoon een stuk minder toegankelijk geworden met kinderwagen of buggy. Een beetje kledingzaak is een waar hindernisparcours. Wat wél heel toegankelijk is, zijn de kinderkledingwinkels dus meestal word je hier dan ook mee naar binnen gesleept als vriendin.

10. Last but not least! Waarom ik überhaupt voor kinderen gekozen heb.
Je bent jong, staat midden in de bloei van je leven en dan is het toch leuker om nog van je vrijheid te genieten?! En vooral lekker om je onverantwoordelijk te kunnen gedragen? Nou geloof me lieve vriendinnen en vrienden zonder kinderen. Ik ben nog steeds jong en ik geniet nog steeds volop van mijn leven. Sterker nog ik leef zelfs nog meer dan voordat ik moeder was. Ik heb met de geboorte van mijn kleine ingezien hoe mooi het leven is. En eigenlijk vind ik het heerlijk om naar een pretpark te gaan in plaats van naar een festival. En stiekem kijk ik veel liever een Disneyfilm dan een enge horrorfilm waar ik vervolgens te bang van word om te kunnen slapen.

Nogmaals: ik ben super blij met mijn lieve vriendinnen en vrienden zonder kinderen en ze zijn voor mij zodra ik ze nodig heb een echte rots in de branding. Dit zullen jullie vrienden beslist ook zijn. Toch zullen ook jullie vrienden niet alles snappen en dat zijn er zeker weten nog meer dan de 10 punten hierboven.

Ik ben benieuwd welke punten ik gemist hebt. Laat ze achter in een reactie onder mijn blog!

liefs! Rachel

Over de schrijver
Reactie plaatsen