Single mom met een missie!
09 februari 2017 
2 min. leestijd

Single mom met een missie!

Vanaf 1 maart ben ik werkloos, althans, werkloos met betrekking tot mijn baan in de zorg. Ik heb tot dusver altijd het geluk gehad om het redactie- en blogwerk voor Happy Single Moms naast mijn baan te kunnen doen. Ik vond dit prettig en ik haalde voorheen ook veel voldoening uit het werken in de zorg.

Die voldoening is er door omstandigheden al tijden niet meer. Dat het contract stopt is dan ook in overleg met mijn werkgever gegaan. Super spannend, want de zorg was altijd mijn houvast. Ik ben inmiddels 34 jaar en het is niet niks om dan het roer om te gooien naar een compleet andere sector.

Toch komt er soms iets moois op je pad dat werkelijk een nieuwe wereld voor je opent. Ik ben altijd behoorlijk bezig geweest met internet en computers. Ik hoor mijn moeder vroeger nog zo roepen dat het tijd wordt dat ik die “computer eens uit doe en er gezellig bij kom zitten.” Toch hield ik me toen vast aan het opleidingspad dat ik destijds al gekozen had.

Geen idee waarom ik dat toen zo deed. Ik ben iemand die erg veel van uitdaging houdt. Ik moet kunnen leren en mezelf kunnen ontwikkelen. Zo is het in de zorg ook gegaan: ik had leuke banen in de GGZ, maar wilde altijd nieuwe uitdagingen. Al houdt het daar op een gegeven moment (voor mij althans) op. Het bleef wel mijn persoonlijke missie: op zoek naar uitdaging en ontwikkeling.

Nu, zo’n 13 jaar later, ben ik opnieuw een vrouw met een missie. Of eigenlijk: een single mom met een missie. Ik ga me richten op een compleet ander werkveld dan de zorg: webdesign en redactie.

Het redactiewerk voor Happy Single Moms is mijn diep in mijn hart gaan zitten. Niet alleen vanwege alle lieve moeders die hier dagelijks alle blogs van onze blogsters lezen, maar ook de technische kant is me gaan prikkelen. Ik kon een opleiding gaan doen en toen besloot ik echt het roer om te gooien. Ik wacht momenteel op de uitslag van een van de examens, spannend!

vrouw met een missie

Te oud om het roer om te gooien? Het is inderdaad niet handig om op 34 jarige leeftijd compleet iets anders te gaan doen. Ik ben van mening dat als je iets wil, je dit ook kunt nastreven. Ik heb er mijn missie van gemaakt en daardoor weet ik dat het me gaat lukken. Ik kan er namelijk niet tegen als iets me niet lukt, althans, als het om realistische doelen gaat.

Iedere dag leer ik weer opnieuw een of meerdere vaardigheden, vaak door gewoon zelf te ontdekken en te experimenteren.

Hierdoor realiseerde ik mijzelf: dít is wat ik vroeger had moeten kiezen. De wereld van internet, webdesign en webredactie zal altijd in ontwikkeling blijven. Dat is waar ik qua werk gelukkig van word. Daarnaast word ik er een leukere moeder van: een moeder die trots op zichzelf is als vrouw, straalt dit ook uit naar haar kind. Daar ben ik van overtuigd.

Stiekem ben ik al aan het kijken naar nieuwe werkplekken om ervaring op te gaan doen, naast het werken bij Happy Single Moms, want ook voor HSM hebben we onwijs leuke plannen die uitgewerkt worden! Ik ben een echte single mom met een missie op dit moment. Het is nooit te laat om te gaan doen wat jou echt gelukkig maakt!

Zie ook: Ben jij een zelfstandige moeder of een slachtoffer?

Wat is jouw persoonlijke missie en hoe ga jij die bereiken? 

Over de schrijver
Reactie plaatsen