Waarom alleen zijn als single mom helemaal niet erg is
17 mei 2017 
3 min. leestijd

Waarom alleen zijn als single mom helemaal niet erg is

Er wordt veel geschreven en beweerd over alleenstaande moeders. Over het alleen zijn, het gebrek aan een partner en waarom je wel of juist niet een alleenstaande moeder zou moeten daten. Zo erg is het allemaal niet. Lees hier waarom alleen zijn als single mom helemaal niet erg hoeft te zijn.

1. Je neemt de beslissingen in je eigen huis

Of je nou een leuke plant of een of ander tierelantijntje koopt voor in je huis: jij bent de enige die dit beslist. Ook als je weer thuis komt met een of ander maandblad; niemand die zegt dat jij dat wel of niet mag doen. Heerlijk vind ik dat! Hetzelfde voor het bepalen van het TV abonnement. Eerder had ik steeds discussie over welk abonnement het beste en wat het goedkoopste was. Nu kies ik gewoon voor wat ik wil voor mij en mijn dochter. Of het nou gaat om het organiseren van een filmavondje met vriendinnen bij mij thuis of over het opnieuw verven van alle muren. De vrijheid om dit zonder overleg te hoeven doen vind ik super fijn.

2. Je kunt alles zelf bepalen

Neem een lekker bad, een lekkere (lange) warme douche en zet een heerlijk muziekje op. Maak je eigen playlist en zing mee met de muziek. Je bent aan niemand verantwoording schuldig, dus als jij je een uur terugtrekt op de badkamer als je kinderen slapen, is er niemand die zich daar druk over maakt. Ook met betrekking tot de kinderen kan je veel zelf bepalen als de kinderen bij jou zijn. Het is toch super fijn om zo zelfstandig te zijn en optimaal te genieten van je kinderen.

3. Je kijkt wat jij wilt zien

Je hebt geen discussies over wat er op tv komt, maar kijkt gewoon wat jij wilt zien. Wil je een lekkere romantische komedie kijken, dan doe je dat gewoon. Sterker nog; als je het slim aanpakt, kan je zelfs alleen de zenders bepalen die jij wilt zien. Bij sommige providers kan je namelijk per zender bepalen of je deze aanzet en hoef je niet een heel uitgebreid pakket aan extra zenders te nemen. Wil je bijvoorbeeld 24 uur per dag Fashion tv kijken, dan zorg je gewoon dat je deze zender aanzet. Alle sportkanalen kan je zo vermijden, want alleen jij beslist!

   4. Je trekt aan wat je wilt

Ga je de deur uit, dan zorg je er natuurlijk voor dat je er fatsoenlijk bij loopt. Thuis hoeft dat niet. Kies lekker voor je huispak met super charmante sloffen of sokken. Who cares?

Waarom alleen zijn als single mom helemaal niet erg is

Niemand die het ziet en dus ook niemand die er wat van zegt. Eigenlijk zou je je altijd zo comfortabel mogen kleden, maar dat is nou eenmaal niet de realiteit als je bijvoorbeeld aan het daten bent. Dus geniet van je single mom leven en doe lekker aan waar je zin in hebt.

5. Veel minder ergernissen

Je kent het wel; je woont samen met een man en je bent nog steeds diegene die al het huishoudelijke werk moet doen. Elke traptrede ligt vol met kleding en spullen die manlief mee zou moeten nemen naar boven. Een leuke illusie, want in de praktijk is er maar een handjevol mannen die dit ook begrijpt. Met grote passen stappen ze over het parcours over de traptreden heen met als gevolg dat jij zelf alles mee kunt nemen. Dit doe je dan ook maar, na de zoveelste diepe zucht.

Deze ergernissen heb je een stuk minder als single mom. Je moet het allemaal al alleen doen, dus als er nu wat op de trap ligt, dan heb je niet de illusie dat iemand dit meeneemt. Ook heb je niet overal zijn vieze sokken door het huis liggen en heb je altijd het juiste artikel uit de supermarkt in huis. Dat scheelt toch heel wat tijd aan ergernissen en discussie.

Er zijn tal van redenen te benoemen waarom het soms niet leuk is als single mom, maar er zijn minstens zo veel redenen te noemen waarom het écht niet zo erg is om je eigen leven in je eigen huis te hebben. Focus je daar op en je zult echt veel meer genieten!

Over de schrijver
Reactie plaatsen