Wanneer doe je het goed als moeder?
30 maart 2016 
2 min. leestijd

Wanneer doe je het goed als moeder?

Hoe moeilijk is het om de keuzes voor je kind te moeten maken. Is het verstandig om omgang met vader te hebben? Wat zijn de consequenties als er wel of geen omgang is? Wanneer doe je het goed als moeder? Handelen naar hoe jij denkt dat het goed is.

Wanneer doe je het nu eigenlijk goed? Kan je het überhaupt altijd goed doen? Het is niet niks om single mom te zijn. De hulp van een vader zou super handig zijn. Maar het kan ook alles alleen maar zwaarder maken.

Hoe maak je nu de keuze om wel of geen omgang tussen vader en kind? Aan welke eisen moet vader voldoen zodat hij zijn kind mag zien?

Veel vrouwen zitten met deze vragen, maken hun keuze en krijgen soms achteraf spijt. Is dit terecht? Je doet er toch alles aan om het leven van je kindje zo fijn mogelijk te maken. Dus welke keuze je ook maakt, dit is in jouw ogen toch het beste! Ik heb er bewust voor gekozen om geen contact met “vader” te hebben. Er zijn zeker periodes dat ik twijfel. Ik wil niet hebben dat mijn kleine mij later de woorden ‘maar ik mocht papa niet van jou zien’ naar mijn hoofd gooit of ‘jij gunde mij geen vader’.

Achteraf denk ik dan, ik gun mijn kind wel een vader! Maar dan wel een vader die er ook altijd voor hem is! Die er alles aan doet zodat mijn kind gelukkig is. Die hem naar zijn sporten brengt, die hem ophaalt op school en met hem gaat spelen in de speeltuin. Die huiswerk maakt en samen leest. Geen vader die alleen wat van zich laat horen als hij een goede bui heeft.

Of deze ‘vader’ nu de biologische vader of een “aangewaaide” vader is. Als hij maar een goede vader is. Dat is hij helaas niet, daarom mijn bewuste keuze!

Zo heb ik het zeer zeker niet voor ogen gezien. Want zeg nu zelf, welke vrouw wilt niet huisje-boompje-beestje. Hier bedoel ik dan mee een man die de echt papa van je kind is. Ook ik Wanneer doe je het goed als moeder?heb er alles aan gedaan om mijn kind zijn papa en mama samen, als gezin te bieden.

Hoe je het ook went of keert, welke keuze je ook maakt. Schuldgevoelens en twijfels zal je altijd hebben en dat mag! Het is niet niks, een kind opvoeden. Zolang je maar vecht voor je kind(eren) en hem/haar alle liefde en geborgenheid kan geven die ze nodig hebben. Ze hebben jou nodig! In mijn ogen is een papa een extra.

Lieve single mama’s, wees trots op jezelf en op hoe je het doet. Geniet vooral van je kind(eren)! Jullie zijn allemaal één voor één toppers op jullie eigen manier!

Dank je wel! Wanneer doe je het goed als moeder? Op de manier hoe jij dus denkt dat het goed is. Je doet in je macht om je kind(eren) het allerbeste te bieden van jezelf en hen alles te geven wat je kunt. Wij zijn benieuwd, twijfel jij ook wel eens aan hoe je het allemaal doet? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen