Wanneer jouw kind met een stiefouder te maken heeft
11 januari 2016 
2 min. leestijd

Wanneer jouw kind met een stiefouder te maken heeft

Je bent uit elkaar omdat het niet meer ging tussen jullie. Jullie hielden niet meer van elkaar, er was te veel ruzie, misschien was er wel een ander of was er een andere reden. Het feit is, de liefde is over en jullie zijn gaan scheiden. 

Na een scheiding, kun zowel jij als je ex-partner weer verliefd worden op een ander. Dit is natuurlijk geweldig, maar niet altijd voor de ander. Jouw kind krijgt te maken met een stiefouder, of misschien wel twee stiefouders.

Een van de dingen die ik heel vaak van vrouwen hoor is bijvoorbeeld “als die vrouw maar niet denkt dat ze moeder van mijn kinderen gaat zijn” of “als ze maar niet gezinnetje met mijn kinderen gaat spelen”. 

Ik heb makkelijk praten, want ik heb geen ex-partner in mijn leven, dus heb mijn dochter volledig voor mijzelf. Maar toch krijg ik voor mijn werk veel met dit soort vraagstukken te maken. Ik vraag me dan altijd af, wat wil je als vrouw liever? Een heks van een nieuwe vriendin van je ex die niet goed voor jouw kinderen is? Of een vrouw die ‘moedertje’ over jouw kinderen ‘speelt’, maar jouw kind(eren) heel veel liefde en aandacht geeft? Een vrouw waar je kind(eren) graag bij zijn, in plaats van waar zij ongelukkig van worden en niet naar toe willen? En hoe zou je willen dat jouw nieuwe partner met jouw kind(eren) om gaat? Toch ook liefdevol en met aandacht? 

Maar er zijn ook zat moeders die heel goed overweg kunnen met de stiefouder van hun kind(eren), zo blijkt ook uit de onderstaande video en ik zie het gelukkig ook om me heen. Waarom zeg ik ‘gelukkig’? Omdat het uiteindelijk toch om de kinderen gaat. En als meer van hun gehouden wordt door meer mensen, hoe mooi is dat? Dan voelt jouw kind nog meer liefde! En onthou, een ander zal nooit, maar dan ook nooit jouw plaats innemen. 

Deze YouTube video is prachtig. Kijk ‘m tot het einde, het is echt de moeite waard. Het gaat over een echtpaar wat uit elkaar gaat en beide een nieuwe partner krijgt. Luister goed naar wat ze zeggen en ik hoop dat het jou kan inspireren! 

Over de naam ‘stiefouder’: 

Mijn broer is ook ‘stiefouder’. Hoewel hij inmiddels spreekt over zijn eigen dochter (hij zorgt immers bijna volledig haar en heeft haar volledig in zijn hart opgenomen) noemde hij haar in het begin bonusdochter. Stiefouder heeft namelijk een wat beladen naam.

Welke naam gebruik jij? 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 11 Jan 2016

Ik was stiefmoeder van ex zijn eerste kinderen. Ze noemden mij niet mama of stiefmoeder. Gewoon bij mijn voornaam. Op school was ik de vriendin van papa. Wij wilden niet dat ze mama zouden zeggen. Een mama hebben ze was onze redenering. Ik wilde het ook niet hebben. Samen hebben wij een dochter gekregeb dus een (half) zusje voor de andere 2. Ookdaar was het niet half zusje maar zusje. Geen onderscheid.Nu heeft meneer een nieuwe relatie fijn voor hem en de kinderen. Mijn dochter (de oudste 2 kinderen van hem ook) moet, ja echt MOET, haar mama noemen. Gelukkig begrijpt mijn dochter wel dat ik haar echte mama ben.Met ex het erover gehad maar nee ik moest me niet aanstellen. Niet aanstellen...... hallo. IK heb haar gebaard zij niet. Die vrouw mag mijn dochter ook niet. Mijn dochter heeft een eigen mening en uit dat ook goed. Ze zegt het gewoon. Niks opkroppen hoppa eruit. Zijn nieuwe vriendin heeft 3 kinderen en deze zijn helemaal niet zo. Maar goed we zullen zien waar het schip strand.Een stiefouder hoort bij de voornaam genoemd te worden. En als stiefouder ben je dan cadeau ouder.

Anonymous
Door

Anonymous

op 12 Jan 2016

Mooi filmpje! Bedankt voor het delen :-)

Reactie plaatsen