Wat als mij iets overkomt?
13 januari 2016 
4 min. leestijd

Wat als mij iets overkomt?

Opeens realiseer je je het: Het enige dat je samen met je ex hebt is je kind. En dan realiseer je je ook dat alles eigenlijk heel snel is gegaan. Een jaar geleden had ik nog “alles”. Een relatie, een huis, een gezinnetje zeg maar.
En nu woon ik al bijna een half jaar alleen met mijn kleine man. Wat als mij iets overkomt?

Maar even terug naar dat huis. Dat huis dat staat beschreven bij de notaris. En dat is niet het enige: Je hebt ook een samenlevingscontract en een testament. Maar als je een koophuis hebt, dan moet je keuzes maken als je uit elkaar gaat. Wie blijft er wonen, blijft er wel iemand wonen? Onze relatie liep niet meer. We zaten in die donkere wolk en er werd ook niet echt moeite gedaan om de zon weer te laten schijnen. De energie was op. Als de een iets voorstelde, dan werd er niet op ingegaan.

En dan zit je opeens met z’n drietjes bij de notaris en ben je aan het bespreken wat het beste is om te doen voor allemaal.

En wat wil je dan hè?! Ik heb een eigen bedrijf en heb best veel voorraad aan artikelen. Ik was niet ingeschreven bij de woningbouw. In het huis blijven wonen was niet echt een optie, maar wordt het huis wel snel verkocht? Keuzes! En daarom wil je er even tussenuit om alles op een rijtje te zetten. Als je dan net die paar dagen weg bent, krijgt je ex contact met een oude vriendin (lang leve Facebook). En het was al snel duidelijk dat ik kon inpakken, letterlijk en figuurlijk. Maar mijn ex komt uit Gelderland net als zijn opbloeiende liefde. Dus het was al snel duidelijk dat hij ook niet in het huis bleef wonen. Gelukkig heb ik best snel (particulier) een woning gevonden waar ik mij helemaal happy voel(de). Het “oude huis” zoals mijn zoontje en ik het altijd noemde, was binnen een half jaar verkocht. Het was wel nog even spannend, maar uiteindelijk is dat ook snel gegaan. En dan zit je weer bij de notaris met een mooie paarse pen alle papieren te tekenen.Wat als mij iets overkomt?

Maar met de verkoop van het huis vervalt ook het testament. Wat als mij iets overkomt?

Mijn zoontje gaat 1x per 2 weken naar mijn ex. Dus ik ben zijn haven, ik ben zijn thuis. Hij is net gewend op de nieuwe peuterspeelzaal en aan onze nieuwe woonplaats. En mijn ex? Die heeft een stacaravan, maar zit meestal bij zijn nieuwe vriendin. In een ieniemienie huisje, met het kind van zijn nieuwe vriendin en 2 honden. Als mijn zoontje daar slaapt dan slaapt hij in het bed van de haar zoon. Terwijl haar zoon dan weer op de bank slaapt…
 
Er is geen ruimte. Wat als mij iets overkomt? Gaat mijn zoontje dan in een ieniemienie huisje wonen waar geen plaats is en dan ook nog eens bij een vrouw en kind die ik niet eens ken?

Nu heb ik wel een heel goed contact met mijn ex en praten we heel open met elkaar wat een echte aanrader is. Ik vertrouw hem volkomen dat het uiteindelijk wel goed zou komen, maar wat gebeurd er in de tussentijd?

Omdat mijn zoontje sinds kort bij zijn nieuwe vriendin blijft slapen is het ter sprake gekomen om ook zijn nieuwe vriendin te ontmoeten. Voor mij is dat eigenlijk geen probleem. De woede die ik voelde is er gelukkig niet meer.
Maar op dit moment heb ik gewoon nog niet de behoefte om haar te ontmoeten.

Dus ik ga er gewoon vanuit dat mij de eerste 40 jaar niks overkomt en dat ik nog lekker kan genieten van mijn zoon. En mocht het noodlot dan toch toeslaan, dan hoop ik dat ik hem zo goed heb opgevoed dat hij sterk genoeg in zijn schoenen staat om zelf sterk te zijn. Ik hoop dat mijn ex zijn uiterste best doet om er iets moois van te maken met en voor hem. Maar we gaan er gewoon niet vanuit dat er iets met mij gebeurd!

Wat als mij iets overkomt? Je moet er niet aan denken, maar heb is het niet verstandig om dit wel te doen…heb jij een “back-up” plan voor je kind(eren) voor als je iets overkomt? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 13 Jan 2016

Goed iris, je eerste blog! Op naar je 2de ? Dapper om jezelf en je ervaring te verwoorden. Ik verheug me op je volgende schrijfkunsten!! X San

Anonymous
Door

Anonymous

op 13 Jan 2016

Dank je wel San!!! De tweede is al ingediend, maar die ken je al ;-) Binnenkort heb ik een eigen site. Kan ik me gaan uitleven haha X

Reactie plaatsen