Wat bij mij op het kerkhof ligt
27 januari 2019 

Wat bij mij op het kerkhof ligt

Waarom ontbeet je eigenlijk wel toen je vriendinnetje hier was” vroeg ik dinsdag aan mijn dochter. “Omdat dat gezellig was” antwoorde ze. Mijn dochter ontbijt meestal niet. En omdat ik dat zelf ook niet doe, kan ik haar niet zeggen dat dat moet omdat het gezond is, want ik doe het zelf immers ook niet. Practise what you preach…

Maar haar woorden raakte me natuurlijk wel en natuurlijk heb ik liever dat ze wel ontbijt. Dus ik vroeg haar “en als ik met jou ga ontbijten –en dan drink ik een koffietje- ga je dan wel ontbijten? “Ja” was haar antwoord.

 

 

 

 

 

Het verhaal gaat verder. Gisteren was ik bij een event van een man die mij keer op keer tot in mijn cellen inspireert. Ook al coach ik zelf mensen, ik vind het belangrijk om mezelf te blijven enthousiasmeren en me te laten inspireren.

Hij vertelde over zijn levenswijze en hoe die daar mee gestart was door simpelweg de keuze te maken. 1 keuze. En zo ‘preach’ ik zelf natuurlijk ook altijd. “Wat je overkomt dat heb je niet in de hand, hoe je ermee omgaat dat is jouw KEUZE”. Iedere dag heb je de keuze. De keuze om het anders te gaan doen.

Er stond een vrouw op in het publiek.Ze zei wat ik zoveel single moms hoor zeggen: “Ik kan niet iedere dag sporten, want ik heb om de week een hele week mijn zoontje”. 

Natuurlijk werd ik hierdoor enorm getriggerd. Waar ik haar dankbaar voor ben. Want ook hierdoor kreeg ik inzichten.

“Ik kan niet” ligt voor mij op het kerkhof. “Wat is de mogelijkheid” heb ik ervoor ingeruild. 

Hoe kan het wél? En misschien is dat niet in de ‘perfecte’ vorm waarin je het graag zou zien, maar dan kun je in ieder geval stapjes maken. Dat is beter dan helemaal niets.

Misschien kan deze moeder niet iedere dag een uur een work-out doen in de sportschool, omdat ze haar zoontje heeft. Maar ze kan wel thuis een work-out doen. Heel YouTube staat vol. Of koop een online programma. Mogelijkheden zat.

 

 

 

 

 

 

Maar natuurlijk ben ik zelf ook niet altijd perfect in alles doen wat ik wil. Ook ik heb die ‘stemmetjes’ die me dwarsbomen. Die redenen geven waarom ik dingen vooral niet moet doen.

Maar door de inspiratie van dit event, kon ik gisteren weer op bepaalde punten in mijn leven keuzes maken die ik zelf een tijdje had uitgesteld. Een keuze die misschien zo simpel lijkt, maar die bij mij zoveel weerstand opriep. Ik voelde het overal in m’n lichaam.

IK HOU VAN MIJN BED. Maar echt! S ‘ochtends als de wekker gaat, blijf ik zeker een half uur snoozen. Lekker genieten van het heerlijke matras en de zachte dekens die ik heb. Een beetje nadenken. Maar damn, dat laatste is funest! Want zoals Eelco gisteren zo mooi zei, je geeft jezelf ook vet veel mogelijkheden om aan allemaal dingen te denken waardoor je je gewoon k*t gaat voelen!

TIME FOR CHANGE! 
1 keuze….
1 keuze die zoveel veranderd.

Vanochtend ging de wekker die ik aan de andere kant van de kamer had gezet. Ik moest er dus meteen uit. Ik ga je eerlijk zeggen, ik had er echt hartkloppingen van. Maar ik zette door!

 

 

 

 

 

 

De verwarming ging aan en ik heb 15 minuten gemediteerd. En of je daar nou van houdt of niet, het gaat erom dat ik de dag ben begonnen in rust en iets voor mezelf heb gedaan. Wat de inhoud daarvan is, dat is voor iedereen anders. Dus voel waar jij blij van zou worden in de ochtend.Iets waardoor je de dag kunt beginnen met een moment voor jezelf.

Vervolgens ben ik op mijn besneeuwde balkon 5 minuten actief gaan bewegen. Wat heerlijk, de rust en de stilte van de ochtend. De kou die heerlijk in mijn gezicht waaide. Terwijl ik mijn ‘jumping jacks’ aan het doen was.

En waar ik mijn verhaal mee begon:Ik heb rustig met mijn dochter ontbeten. Ze vond het heerlijk. En ik vond het heerlijk. In rust de dag beginnen en even aan tafel genieten van mijn dochter.

Wat de essentie van mijn verhaal is. Iedere dag hebben we een keuze. Jij hebt ook een keuze. Nu, op dit moment.

Wat zou je graag anders willen in je leven? Wat wil je niet meer? En wat zou je graag willen doen? Kijk niet meer naar wat niet kan. Kijk wat wel kan. Al is het maar een klein stapje.

Er is zoveel meer mogelijk. Wanneer jij de keuze maakt. De keuze NU maakt. Om te denken in mogelijkheden en vervolgens de keuze te maken. De keuze te maken en actie te ondernemen?

Welke keuze maak jij vandaag? Welke actie ga jij nemen? 

In de Community van Happy Single Moms motiveer & inspireer ik je zoveel mogelijk op allerlei gebieden zodat je het maximale uit je leven gaat halen. Kijk hier voor meer info. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down